Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu sa predstavuje Kate Winsletová v úlohe Mare Sheehanovej, detektívky z pensylvánskeho mestečka. Kým Mare vyšetruje miestnu vraždu, jej vlastný život sa pomaly rozpadá. Príbeh, ktorý skúma temnú stránku uzavretej komunity, je autentickou výpoveďou o tom, ako rodina a dávne tragédie ovplyvňujú našu prítomnosť. (HBO Slovakia)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (316)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší role Kate Winslet? Možná i ano, minimálně z těch, které jsem měl tu možnost vidět a ceny Emmy ji jistě neminou. Zároveň jsem rád, že HBO stále točí tyto starosvětské detektivky, ač to není můj nejoblíbenější žánr, jednou ročně si rád dám (loni výborný The Outsider). Pro mě osobně to nebyla taková šleha, kterou bych si musel ihned pustit celou, resp po týdnech, v době premiéry (nakonec jsem si ji rozdávkoval na celé léto a je pravda, co kritizují někteří škarohlídové, místy je to až příliš překombinované. Na druhou stranu Mare dokáže pravidelně překvapovat až šokovat častými závěrečnými zvraty a na mě to fungovalo moc dobře. Opět se spekuluje o další řadě, ale po zkušenosti například se Sedmilhářkami a plném vytěžení toho světa jsem proti, raději ať vznikne duchovní nástupce, třeba i zrovna s Winslet a jako vždy vynikajícím Evanem Petersem. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Na HBO slabé a to nielen po stránke vizuálu (tri ligy za Euphoriou, True Detective, Big Little Lies, ale aj za českou Pustinou), ale najmä scenáru, ktorý je plný dier, má zle vystavané dejové línie, z ktorých mnohé idú do stratena (napr. celá línia so Siobahn je toporná) a množstvo hluchých miest (až slapstick comedy so starou mamou). Okrem toho prostredie je pomerne nedôveryhodné, na to, že sa to tam hemží feťákmi a prostitútkami, je to príliš uhladené. Herci super, rozjazd a záver fajn, ale pospájané je to veľmi kostrbato. Ako výplň voľného času obstojné, ale HBO má vyšší štandard kvality. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Zvesti neklamú...Po Hre o tróny a Černobyle tu máme ďalší skvelý seriál z produkcie HBO, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Nájdu sa aj miernejšie hodnotenia od divákov, ktorým pripadá obyčajný. Práve tá zobrazená realita, dokonalá psychológia a zraniteľnosť postáv vrátane atmosféry zapadákova, to sú pravé tromfy tejto skvelej minisérie. Ten najväčší je ale Kate Winslet. Jej postava je tak trochu zvláštna, navonok chladná, vnútri citlivá, ale bez debaty si vás získa. Pochváliť musím aj Jean Smart v roli jej matky, skvelá voľba. V množstve postáv sa nestratíte, všetko je prehľadné, premyslené, navonok dobre zamotané a napínavé. V scéne odhalenia vraha v jeho dome som cítil ako ma mrazí, napínavo natočené a skvelá Kate. Záver je absolútne skvelý a nečakaný. Takto si predstavujem kvalitný seriál. Čo budem chváliť..., nutné vidieť. Automaticky presúvam do svojej top 10 naj seriálov. 100%. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Seriál, na ktorý si nikto za rok nespomenie. Teraz strašný hype, pretože je to "iná" detektívka. A teraz si povedzme v čom je "iná". Mare, policajtku, ktorá má na starosti celé vyšetrovanie, postupne spoznáte so všetkými jej povahovými chybami, osobnými starosťami/obavami a vzťahovými problémami. Okrem toho spoznáte celú jej rodinu, ich povahové chyby, osobné starosti/obavy a ich vzťahové problémy. V tejto rodinnej terapii sa odohráva vyšetrovanie v malej komunite, kde sa každý pozná a každý je s každým druhým nejakým spôsobom rodina. Zo začiatku, tak tie tri diely, Vás vyšetrovanie baví a odpúšťate rodinné odbočky. Veľa potencionálnych vrahov, každú chvíľu nový hlavný podozrivý. Bohužiaľ sa časom ukáže, že ide o tuctovú detektívku, ktorú majú odlíšiť dve veci. Spomínaná terapia, ktorú úplne zbytočne preťahuje lesbická dcéra neprinášajúca absolútne nič zásadného, a tak neskutočne smrdí propagandou. Druhým odlišovákom má byť séria záverečných zvratov, ktoré už pomaly nestíhate počítať na prstoch jednej ruky (navyše vždy než príde "šok", tak už všetko diel, pol dielu vopred viete). V konečnom dôsledku zbytočne naťahovaný priemerný detektívny seriál. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborný seriál z produkcie HBO ponúka vierohodné psychologické ponory do vnútra viacerých postáv, pričom sa nám opakujú témy rodičovstva, rodiny všeobecne, násilia a samozrejme sexu. V podstate päžhviezdičková záležitosť, ale nedá mi si nerypnúť do zopár logických dieročiek, ako napríklad prečo nikoho nezaujímala pri priznaní vražedná zbraň, či "prihriatosť" Mare pri náhlom odchode Billyho z domu, keď sa začali riešiť nepríjemné témy. Postava Guya Pearca je skôr castingovým bonbónikom, jeho postrehy o vlastnom spackanom rodičovstve tému nijako zvlášť neobohacujú, len dopĺňajú. Ale to sú len nie príliš významné postrehy k seriálu, ktorý dáte bez problémov na jeden záťah, ono čakať týždeň na ďalší diel je v tomto prípade sadomasochizmus. ()

Galéria (168)

Zaujímavosti (25)

  • Pennsylvánsky akcent je špecifický. Aby sa ho herci naučili (čo vôbec nebolo ľahké), používali nárečovú trénerku. Kate Winslet (Mare Sheehan) aj Jean Smart (Helen Fahey) sa zhodli na tom, že najťažšie je používať písmenko "o" a jeho vyslovovanie. (Stillborn83)
  • HBO zpočátku váhalo, když se dozvědělo, že postava Mare (Kate Winslet) nebude nosit make-up, bude mít nemyté vlasy a ještě navíc bude mít nesympatické vlastnosti. Její představitelka Kate Winslet si za tím však stála. (oli009)
  • Díky pozitivnímu ohlasu, kterému se minisérie těšila již od prvních epizod, se každý týden zvyšovala divácká sledovanost. Během večera, kdy byla vypuštěna finální epizoda dokonce vůbec poprvé ve své historii kvůli přetížení na několik hodin spadl streamovací server HBO Max. Závěrečný díl byl zároveň nejsledovanější epizodou v historii HBO Max. (oli009)

Súvisiace novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (viac)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (viac)

O čem by mohla být druhá řada seriálové Mare?

O čem by mohla být druhá řada seriálové Mare?

03.01.2022

Herečka Kate Winslet (Titanic, Steve Jobs) a tvůrci seriálu Mare z Easttownu režisér Craig Zobel (Z for Zachariah) a Brad Ingelsby (scenárista Cesty zpátky) už za svůj seriál několik prestižních… (viac)

Reklama

Reklama