Reklama

Reklama

Ono

  • Česko Ono (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Dvanásťročná gymnazistka Tinja sa zúfalo snaží zapáčiť svojej matke posadnutej rodinnými obrázkami, ktorej populárny blog "Krása všedných dní" predstavuje idylickú existenciu jej rodiny ako stelesnenie dokonalosti života na predmestí. Jedného dňa nájde Tinja v lese zraneného vtáčika, prinesie jeho zvláštne vajíčko domov, uloží ho do svojej postele a stará sa oň, kým sa nevyliahne. Tvor, ktorý sa vyliahne, sa stane jej najbližším priateľom a živou nočnou morou a uvrhne Tinju, žijúcu pod dokonalou škrupinou, do zvrátenej reality, ktorú jej matka odmieta vidieť. Ono je fascinujúcim portrétom povahy materinského inštinktu, keď sa Tinja snaží vyrovnať so svojou naozajstnou citovou náklonnosťou ku svojej novej grotesknej a krvilačnej rodine a zároveň je konfrontovaná so svojím rozpadajúcim sa vzťahom s vlastnou náročnou matkou. (Film Europe)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (81)

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Fínsky horor je skôr taká raritnejšia vec. A tak teda okrem blysnutia sa v hokeji (opäť), sa dobre predviedli aktuálne aj v načrtnutej oblasti. Áno, taká drsná, dark rozprávka pre dospelých (je tam cítiť šikovnú režisérsku ruku ženy) s veľkou štipkou bizarnosti. (Možný SPOILER.) Jemná dievčina, gymnastka Tinja sa dostane k vajíčku vtáka a ujme sa ho (neukradne ho) a trochu sa to začne celé zvrhávať a vyvíjať neželaným smerom. (Koniec možného SPOILERU.) Vlastne dosť (operený) úlet. ;) Dej sa do veľkej miery odohráva cez deň. Sympatická malá herečka v ústrednej úlohe. Záver je pomerne originálny. Snímka je vlastne relatívne jednoduchá, zbytočne veci nekomplikuje a aj tým je k divákovi dosť ústretová. Za štyri vrecká vtáčieho zobu, teda, štyri silné hviezdy. ;) (Dodatok a možný SPOILER, vrany mávajú v niektorých kultúrach posvätnejší charakter, ako padlo aj navôkol, stačí si spomenúť na komiksovú Vranu z 1994, v Pahanhautoja zohralo svoju rolu asi zabitie vrany a tiež pravdepodobne neúctivé pochovanie vtáka, podľa všetkého by sa fínsky názov filmu dal preložiť asi ako "zlé hroby". Koniec možného SPOILERU.) ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Slušný Monster/Body Horor z Finska! V zahraničí se jedná o druhý nejchválenější horor roku ( Společně s X film startuje na solidních 68%) a je to slušné a pro Finsko rozhodně zásadní horor, který přinesl trochu svěžího vítru a originality do subžánru Body Horor. Film se soustředí na mladou gymnastku, která chce za každou cenu potěšit svou matku a dostat se na soutěž, ale jakmile zabije v lesích havrana a ukradne mu vejce, tak se brzy vylíhne hodně bizární monster-ptáček, který se postupně začne proměnovat v něco ještě bizárnějšího. Za chválu stojí skvělé praktické efekty a masky, jedna šokující scéna s pejskem a jedna nečekaná v závěru, potěší i herecké výkony ( matka-dcera) zbytek postav moc nezaujme, jsou buď nudní nebo nezajímaví a tempo je spíš klidnější, ale je to dost bizární a znepokojivé na to, aby si to udrželo divákovou pozornost. Náladově a typově podobné filmu Ich seh, Ich seh, akorát okořeněné Monster/Body žánrovkou.Příběh 3/5. Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál-Masky 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7/10. ()

Reklama

Adramelech 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, jak skandinávská holčička vyseděla z vraního vejce plivníka a co z toho vzešlo. Nevím, proč toumto tvoru s poněkud zabijáckými sklony dala jméno Ali. Velmi zdařilý psychologický horor. – Také jsem jednou měl doma plivníka. Někdy v roce 1981 jsem navštívil výstavu drobného zvířectva. Vstupenky byly slosovatelné a já vyhrál černé kuře. Protože jsem na ně nedostal žádnou posadu, nesl jsem svoji výhru domů v rukou. Kuře se důležitě rozhlíželo ze strany na stranu a občas mě klovlo do ruky, jako by mě vybízelo k rychlejší chůzi. Doma jsem dal kuře do krabice bez víka a zamyšleně jsem si je prohlížel. Byl to prapodivně vypadající exemplář s tmavým hřebínkem zkrouceným do dvou rohů, prostě typický plivník. Jal jsem se obvolávat kamarády s dotazem, jestli by někdo nechtěl živé kuře. Štěstí mi přálo a nakonec jsem se plivníka zbavil. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

"Prosím, odnes ho do koša, drahá. Bioodpad." Fínsky bizár o vajíčku, z ktorého sa vyliahne vták ktorý sa postupne mení na niečo iné (nebudem spoilovať načo) a odpratáva nepohodlných ľudí z okolia svojej "matky"- 10 ročnej gymnastky ktorá sa o neho stará pretože je sama trochu divná a nemá žiadne kamarátky. Hatching sa dá chápať doslovne ako monster horror, ale i ako prepracovaná psychologická metafora plná symboliky. Nie je to úplne zlé a minimálne koncept ukážkovo (ne)normálnej rodinky do blogu má určite niečo do seba. Herci (aj detskí) hrajú dobre, masky a aj ústredné monster vtáča sú na slušnej úrovni, dej je originálny a častokrát aj dosť nepredvídateľný. Akurát, že takéto absurdné bizarnosti nie sú úplne môj šálok kávy, preto je Hatching za mňa niekde medzi 2* a 3*. PS: ústredná usmievavá matka-videoblogerka bola v konečnom dôsledku najdesivejším elementom filmu. 45% ()

bizz_mjc 

všetky recenzie používateľa

Komornější a na psychologii rodiny a vztahu přespříliš ambiciózní matky s dcerou, která se snaží ji udělat šťastnou, postavený hororůrek pohádkového typu, kdy se dívka musí vypořádat sama se sebou, svým vylíhlým - ji chránícím - strachem. Fajný bizárek v klidnějším tempu se slušnými maskami i výkony hlavních protagonistek. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (2)

Súvisiace novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (viac)

Reklama

Reklama