Reklama

Reklama

Skupina mladých ľudí nešťastnou náhodou zabije malého chlapca. Ed Harley (Lance Henriksen) chce svojho jediného syna pomstiť a tak sa vydá za starou čarodejnicou, ktorá mu pomôže vyvolať démona pomsty. Démon sa ale začína vymykať kontrole a tak musí Ed zobrať spravedlivosť do vlastných rúk. (TomX2)

Recenzie (91)

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Docela jsem se těšil, jak až se mistr speciálních efektů Stan Winston utrhne ze řetězu při režii svého prvního filmu. Po vizuální a maskérské stránce je snímek parádní. Prakticky nepůsobí vůbec reálně a všechny nadpřirozené scény vypadají jako z jiného světa (většinou díky nasvícení). Démon se vizuálně povedl. Scénář je ovšem slabší, ač námět vypadá sebelákavěji, tak realizace ničím nedokáže ohromit. Hodinu sledujeme fádní vyvražďování nevýrazných a nesympatických postav a té hlavní (Lance Henriksen) je věnováno málo prostoru. Proto to vidím jako takový lepší průměr, který vyloženě neohromil, ale ani nezklamal. ()

Jino 

všetky recenzie používateľa

Konečně se mi podařilo (po asi 10 letech) opět vidět prvního Pumpkinheada a jsem za to nesmírně rád, protože obavy z toho, že by se vytratil původní dojem povedeného hororu, se naštěstí nenaplnily. Stan Winston vytvořil za pomoci svého týmu mimořádné monstrum, které disponuje obdivuhodnými vlastnostmi - je na první pohled nádherně hnusné, nemilosrdné vůči svým obětem a navíc má povedenou myšlenku ohledně své existence. Režijní prvotina Stana Winstona tak doplácí snad jen na kvalitu scénáře . Ten v souvislosti s tím, že samotná postava Tykvohlava dostává hlavní roli až v druhé polovině filmu, neutáhne začátek zrovna v nejlepším světle. Naštěstí mu včas přicházejí na pomoc (kromě samotného monstra, to přijde až později) - Lance Henriksen, čarodějnice a lesy, s nimiž nakonec Stan Winston vyčaruje příjemnou hororovou atmosféru. 70% ()

Reklama

cariada 

všetky recenzie používateľa

Celkem solidní horor, skupina mladých jede někam na chatu do pustiny. U jednoho "krámu", kde žije majitel s malým klukem, si dva maldíci sundaj motorky a dělají blbosti , jak jinak to dopadne než, že se stane nehoda a přejedou kluka. Ted nastává rozkol co udělat, většina chce pomoci, až na toho co to udělal nebot má podmínku a ještě požil. Když to zjistí otec kluka co není doma, tak ze žalu jede za sousedem, aby mu pomohl, on že nemůže. Ale jeho syn ho zavede za čarodějnicí a ta mu řekne, že syna zpátky nepřivede, ale může vyvolat démona pomsty a to tayk udělá, s pomocí otcova krve ožije a začne masakrovat partu mladých. Jenže by se mohlo zdát, že je to jednoduché, ale není. A zhrzený otec zjištuje, že sám prožívá všechyn ty masakry a rozhodne se to zkoncovat. Solidní atmosféra i námět. Démon vypadá jak Vetřelec. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Pumpkinhead-a som videl niekedy v 90. rokoch, a pamatam si z toho akurat to, ze demon sa vymkne komusi spod kontroly. Ono vseobecne demoni nemaju rady kontroly, a tak sa niet comu cudovat, tento nebol ziadna vynimka. Reziser Stan Winston-a poznam, ale tento rezisersky pocin ma nechal dost chladnym. Masky sa daju, aj akasi strasidelna atmosfera tam je, ale cele je to len take .... priemerne. 61 % ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Divák si musí počkať kým sa snímok konečne rozbehne. No čo je horšie, ja som skrátka nedočkal ničoho typicky hororového. Áno, áno, tá maska démona nie je na zahodenie, pričom keď som ho v úvode zbadal, strašne som bol nadšený a plný očakávania, ako všetkým vykrúti krk. Lenže on sa tu len tak premáva, sem tam niekoho odhodí, pričom ako monštrum, údajne démon pomsty, pôsobí skôr ako zhrbený dôchodca, ktorému niekto pošliapal záhon tulipánov - 50% ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (18)

  • Podľa filmu vznikol aj komiks s názvom "Pumpkinhead: The Rites of Exorcism", ktorý mal mať 4 časti, vydania sa však dočkali len prvé dve. (beso74)
  • V 24. minúte, keď Ed (Lance Henriksen) berie na ruky svojho raneného syna z trávy, je možné vidieť tieň kamery a kameramana. (DJ Rocco iNc)
  • Stan Winston bol počas natáčania tohto filmu natoľko zaneprázdnený režijnými povinnosťami, že nebol schopný priamo dohliadať na tvorbu titulného monštra a tak túto úlohu prenechal svojmu týmu na špeciálne efekty. (Nekrofil)

Reklama

Reklama