Reklama

Reklama

Niekto to rád horúce

  • Československo Někdo to rád horké (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrdinami slávneho filmu sú dvaja muzikanti Joe a Jerry, ktorí sa na úteku pre gangstrami prezlečú za ženy a ukryjú sa v dievčenskom orchestri, ktorý práve odchádza na turné na Floridu. Joe sa zamiluje do speváčky, ale spolu s kamarátom sa obaja, podobne ako ostatné dievčatá, stanú terčom pozornosti mužov. Kým o Joea, alias Josefinu, sa zaujíma mladučký hotelový poslíček, Jerrymu, alias Dafne, dvorí neodbytný obstarožný milionár... (STV)

(viac)

Zaujímavosti (92)

  • Marilyn Monroe mala problém zapamätať si svoje repliky, a tak ich Wilder písal na tabuľky. V scéne, kde Sugar telefonuje s Curtisovou postavou, Monroeovej oči blúdia zľava doprava (práve číta svoje repliky). (Arsenal83)
  • Ihneď po uvedení filmu v USA bol film stiahnutý z kín v Kansase, pričom úrady vysvetlili, že muži v ženských šatách boli "na Kansas príliš škandalózni." (Arsenal83)
  • Hotel, v ktorom sa odohráva dej filmu, skutočne existuje – teraz sa volá Hotel Del Coronado a nachádza sa v Coronado (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Film je čiernobiely, pretože make-up Josephine (Tony Curtis) a Daphne (Jack Lemmon) dodal ich tváram zelený nádych, ktorý v čiernobielej verzii nie je viditeľný. (Arsenal83)
  • Marilyn Monroe mala taký problém hovoriť repliky správne, že jej kolegovia zvykli stávkovať, koľko záberov bude potrebovať na správne nakrútenie scénky. (Arsenal83)
  • V roku 2008 našiel jeden kalifornský muž čierne šaty vo svojej skrini. Odhadcovia britskej televíznej série Antiques Roadshow (od r. 1979) zistili, že šaty pochádzajú z tohto filmu a patrili Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk). Cenu odhadli na 250 000 amerických dolárov. (WalterIK7)
  • Jerry Lewis si mohol zahrať rolu Jerryho, avšak odmietol, pretože sa nechcel obliekať do ženských šiat. Jack Lemmon získal za rolu nomináciu na Oscara. Jerry Lewis mu preto každoročne posielal čokolády a celý život ľutoval, že rolu nezobral. (WalterIK7)
  • Sekvencie z Floridy, natáčané v hoteli Del Coronado Resort v Kalifornii, boli miestom, kde produkcia filmu začala 1.6.1958, čo bolo na 32. narodeniny Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk), a skončila 5.11.1958, o 2 mesiace skôr, než bolo plánované, avšak s viac ako pol miliónom amerických dolárov nad rozpočtom. (WalterIK7)
  • Scéna, v ktorej sa Sugar Kane (Marilyn Monroe) dostane vo vlaku do postele s Jerrym (Jack Lemmon), bola jediná scéna z filmu, ktorú dokázala Marilyn urobiť na prvý pokus. (WalterIK7)
  • Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) rolu prijala až po tom, ako jej producenti ponúkli 10% zo zisku. (WalterIK7)
  • Film bol v roku 1989 zvolený na uchovanie v americkom Národnom filmovom registri pre svoju kultúrnu, historickú či estetickú dôležitosť. (WalterIK7)
  • Počas nakrúcania dostali Jack Lemmon (Jerry / Daphne) a Tony Curtis (Joe / Josephine) k dispozícii umelca, ktorý sa špecializoval na predvádzanie ženských úloh, ten im detailne vysvetlil fyziognomické odlišnosti v správaní sa oboch pohlaví. Museli sa naučiť prácu so zápästím a pilovať chôdzu, aby nezatínali neprirodzené svaly. (classic)
  • Jack Lemmon (Jerry / Daphne) ovládal okrem klavíra aj ďalšie tri hudobné nástroje, preto nemal problém stvárniť kontrabasistu v kapele Sladkej Sue. Dokonca vydal album s vlastnými originálnymi nahrávkami hudby k filmu. (Raccoon.city)
  • Tony Curtis (Joe / Josephine) nemal Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) v láske a vyhlásil o nej, že má mozog štvorročného dieťaťa a že keby nemala svojich 97 cm okolo hrudníka, zavreli by ju do blázinca. (Raccoon.city)
  • Prestrelka, ktorej sa hlavní hrdinovia omylom zúčastnia, odkazuje na jedno najväčších mafiánskych zúčtovaní, ktoré sa odohralo v roku 1929. Túto udalosť detailne mapuje film Masaker na svätého Valentína (1967). (corona)

Súvisiace novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (viac)

Reklama

Reklama