Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Recenzie (3)

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Přišla vám druhá série Nagatoro lepší než ta první? Přišla vám třeba i lepší, než druhá série Uzaki z minulé sezóny? Tak dobře pro vás, ale já si musím na obě otázky jasně odpovědět, že ne! Jediné, co se v druhé sezóně nějak zlepšilo, co se někam posouvá, je akorát tak romantická linka mezi hlavní dvojicí, ale díky tomu intenzivnímu soustředění se na rozvoj vztahu mezi Naotem a Hajase najednou jako by ubylo humoru, někam se i vytratilo to zajímavé sexuální napětí a jiskření, které jsem zaznamenal v první sérii a jediné co zbylo je slovní škádlení, kterého je na můj vkus až příliš a často si vystačí akorát tak s jedním slovem „kimoi“. Přibylo červenání, panických momentů na obou stranách a vzájemného porozumění a podpory. Ubylo prostoru pro známé vedlejší postavy, přibyly postavy nové, ale (na rozdíl od Uzaki) ty bohužel nic svěžího a nového do seriálu nepřinesly. Anetoro se v seriálu jen dvakrát mihla, což nestačí k tomu, aby se nějak víc předvedla, a ani kolem Sunomiji, která přišla na poslední tři díly, seriál nic zajímavého nevybudoval, a navíc na mě obě jen působí jako slabší kopie svých příbuzných. Smál jsem se sporadicky, některé vtipy a výrazové prostředky mi taky přišli už tak nějak ohrané (nefungovaly ani „Nagatoro smug faces“). Takže ve výsledku je pro mě druhá série Nagatoro sice fajn romantikou, ale maximálně průměrnou komedií, a tak jí víc jak 6/10 za sebe dát nemůžu. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pri prvej sérii som váhal, že či má mať vôbec štyri hviezdy tu na csfd a teda druhá séria si zákonite toto hodnotenie zaslúži, aj keď váhať by som mal znova. Čo ma veľmi potešilo druhá séria je nie len lepšia, ale už tu vôbec nie sú tie veci, ktoré mi významne vadili v tej prvej sérii. Tu v tejto druhej sérii už vôbec nejde o nejaké šikanovanie zo strany Nagatoro a áno týmto pádom si myslím, že zopár vecí hlavne z psychologického hľadiska boli v prvej sérii jemne (naozaj jemne) za čiarou toho ako sa má človek chovať k druhému človeku. Nagatoro sa v druhej sérii chová absolútne inak a vlastne využíva svoje schopnosti tak, aby nútila svojho mužského hanblivého kolegu Hachioujiho do nejakých krokov, ktoré by ukazovali na to, že má o ňu záujem. Naoto (Hachiouji) to celkom zvláda a dokonca sám navrhuje nejaké veci a postupne sa osmeľuje. Bohužiaľ skoro všetky udalosti v anime sú vlastne generického charakteru a tu je to teda absolútne bez nejakého nápadu vybočovať z klasických školských romantických anime. Tak veľmi bez nápadu, že ma to vlastne hnevá. Hana ako nový pridaný charakter absolútne zbytočný bezduchý charakter. Maki, Yoshi a Sakura čoraz väčšie len krovie v anime čo ma tiež trocha hnevá. Našťastie romantika funguje a našťastie dva hlavné charaktery sa k sebe istým veľmi zvláštnym spôsobom hodia a našťastie sa Nagatoro naučila ako sa správne sofistikovane provokuje oproti prvej sérii. Možno by som mal skôr prehodnotiť hodnotenie tej prvej série, lebo táto druhá je o maličký kúsok za mňa lepšia. ()

dudo24 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak isto ako v Uzaki-chan Wa Asobitai, druhá séria sa odklonila od konštantného humoru a sústredila sa viac na rozvíjanie vzťahu medzi Nagatoro a Senpaiom. Do deja sa možno viac zapájali vedľajšie postavy z prvej série a takisto bolo pridaných pár nových, čo dobre slúžilo na obmenu situácií do ktorých sa hlavní hrdinovia dostávali. Bolo to stále vtipné, aj keď humor sa utiahol aby urobil priestor pre seriózny aspekt seriálu. Nagatoro si zachovala svoj doberací spôsob komunikácie k Senpaiovi, napriek tomu, že bolo jasne ukázané, že postoj Nagatoro k Senpaiovi sa zmenil. Zmenila sa ale atmosféra týchto scén. Boli už skôr iba úsmevné, lebo toto vtipkovanie voči Senpaiovi dostalo hĺbku, kedže bolo zrejmé, že to používa ako štít pred vlastnou ostýchavosťou a náklonnosťou. Čo sa týka Senpaia, tak ten pokračuje v posune svojej osobnosti a každou epizódou sa postupne približuje k sociálne funkčnému človeku. Páči sa mi na tomto anime, že tu nie je žiadna nezmyselná dráma, ale hlavné postavy si k sebe postupne nachádzajú cestu bez nejakých zbytočných prekážok. Plus bod za pridanie postavy sesternice prezidentky výtvarného krúžku, ktorá bola tak isto šibnutá, a taktiež Nagatoro staršiu sestru ktorá mala také isté rýpavé správanie ako Nagatoro. Úvodná aj koncová znelka u mňa bohužiaľ nevzbudila nejaký špeciálny záujem. ()

Reklama

Reklama