Reklama

Reklama

Apokalypsa: Hitlerovo ťaženie na Západ 1940

(seriál)
  • Česko Apokalypsa: Hitlerův výpad na západ (viac)
Francúzsko, 2021, 1 h 46 min (Minutáž: 53 min, Alternatívna 2x52, 2x43 min)

Epizódy(2)

Obsahy(1)

V máji 1940 sa Adolf Hitler rozhodol zaútočiť na západné krajiny Európy. nacistické tanky a lietadlá ničili mestá a dediny Belgicka, Holandska, severného Francúzska. V Dunkirku, malom mestečku na pobreží Francúzska, sa zhromaždilo 330 tisíc britských a francúzskych vojakov na úteku pred Hitlerom. Hitler vstúpil do Paríža a jeho lietadlá rozsievali smrť nad celým Anglickom... Otázka bola jednoduchá: Bude Hitler pokračovať v Blitzkriegu ďalej? Uvrhne celý kontinent do apokalypsy? (RTVS)

(viac)

Recenzie (6)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Hitlerovo tažení na západ na jaře 1940 přehledně a stručně. .                  .                .                                      .                                                                                                                  .                                                                 .                                                                                                        .                                                                                                     .                                                                                                       . ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ďalší dokument s cyklu Apokalypsa a musím uznať, že aj keď veľa informácii som o Hitlerovom ťažení na západ (Holandsko, Belgicko, Francúzsko) vedel, stále sa nájde niečo čo počujem prvý krát. Navyše toto je téma, ktorá je pre mňa vždy zaujímavá a archívne kolorované zábery tiež potešia. 85% - 4* ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bez ohľadu nato, že sériu dokumentov pod názvom APOKALYPSA považujem za jednu z najlepších vôbec, tak dve mini série, ako: “Hitler mieri na Západ / Východ”, je jedna z najslabších. Netvrdím, že sú zlé, no k danej téme, sú ďaleko lepšie. Z úcty a rešpektu (4) pre oba. ()

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Připomenutí appeasementu-smiřovačství tady vyznívá zvlášť smradlavě v souvislosti s mnichovským teroristickým aktem. Někdy je politika zvláště odpudivá. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá, hoci nie úplne najlepšia Apokalypsa. Má menej zaujímavých či nových faktov. Ale pekné kolorizované obrázky stále diváka viac pritiahnu k udalostiam druhej svetovej vojny ako k niečomu reálnemu, blízkemu. Dobre bolo poukázané aj na to, že kým Hitler nezaútočil na západ, tak ten s ním bol vo vojne len formálne, preto to Angličania nazvali čudnou vojnou, Francúzi smiešnou vojnou a Nemci vojnou posediačky. Na tento postoj západu by sa nemalo zabúdať. Kým im vyslovene nehorí pod zadkom, neurobia toho veľa. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama