Reklama

Reklama

Benediktova tajomná spoločnosť

(seriál)
  • Česko Benediktova tajemná společnost (viac)
Trailer
USA, (2021–2022), 12 h 8 min (Minutáž: 37–53 min)

Tvorcovia:

Phil Hay, Matt Manfredi

Predloha:

Trenton Lee Stewart (kniha)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Benediktova tajomná spoločnosť sa znovu zjednotí, keď pán Benedikt pozve deti do svojho sídla, aby ich poslal na novú misiu. Keď sa však pán Benedikt a Dvojka stratia v Európe, deti neposlúchnu príkazy dospelých a vydajú sa ich hľadať na vlastnú päsť. Pána Benedikta a Dvojku uniesol doktor Opona, ktorý si po neúspešnej Kríze pripísal zásluhy za jej zastavenie a svoju slávu využil na to, aby presadil novú revolúciu šťastia - nepatrnú formu manipulácie, ktorá vytvára umelý pocit radosti. Doktor Opona a jeho prívrženci šťastia žijú na pozemku na talianskom vidieku a plánujú rozšíriť radosť do celého sveta. Deti docestujú do Európy tak, že sa nalodia, a pomocou stôp, ktoré im zanechal pán Benedikt, zistia jeho polohu. Medzitým sú deťom v pätách dospelí členovia Spoločnosti (Rhonda, Mlinigen a slečna Perumalová), ktorí sa boja o ich bezpečnosť, ako aj vodnopólový tím s nekalými úmyslami. Neohrození členovia Benediktovej tajomnej spoločnosti brázdia západnou Európou, pomaly odkrývajú záhadu za záhadou a na každom kroku ich ohrozujú úklady nových i starých protivníkov. Keď sa všetci zídu na pozemku doktora Oponu, uvedomia si, že Oponove metódy majú zničujúce vedľajšie účinky. Spoločnosť vezme nohy na plecia a utiahne sa na bezpečné miesto, aby sa pripravila na záverečnú bitku. Členovia však musia nájsť spôsob, ako napraviť škody spôsobené Oponovými metódami, kým nebude príliš neskoro. (Disney+)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (3)

Ammit 

všetky recenzie používateľa

Taková metafora na dnešní dobu (lidé chtějí slyšet jen to, co sami vědí a jsou lépe ovládatelní, když se bojí, podprahové zprávy, vymývání mozků ve školách, ... - kdo si myslí, že k masové hypnóze je třeba kouzelníka kývajícího kapesními hodinkami, se mýlí, lidé udělají cokoliv, co jim televize řekne - viděli jsme v posledních dvou letech, že?), a i když jsem už trochu stará na takovéhle dítě-hrdina seriály (ve kterých hned v prvním díle totálně zahaprovala logika), jako kulisa (protože to není nic tak složitého, aby bylo třeba dávat 100% času 100% pozornosti), je to ok. Samozřejmě obsahuje všechny mouchy všeho natočeného od cca 2018. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Pokud děckám čtete například Walliamse (a měli byste, užijete si to stejně jako oni), tak toto střelené vysoce stylizované dobrodružství si užijete právě "jako malé děti". Navíc je to pojaté ve stylu "Wes Anderson natáčí Mikulášovy patálie". Na ploše osmi epizod z toho až příliš trčí, že jde o adaptaci. Mohlo (a mělo) se krátit. Děcka však nejsou otravná (a dva ze čtyř capartů jsou vyloženě trefou do černého), má to styl, švih i nápady a je to v nejlepším slova smyslu naplňující škatulku rodinné. Takových seriálů již mnoho nevzniká. Vlastně mě v posledních letech žádný jiný obdobný hraný nenapadá. | S1: 4/5 | ()

Galéria (186)

Zaujímavosti (1)

  • Seriál byl natočen podle knižní série „The Mysterious Benedict Society“, kterou napsal Trenton Lee Stewart. (SONY_)

Reklama

Reklama