Reklama

Reklama

Jan Koller

  • Česko Jan Koller: Příběh obyčejného kluka
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh Jána Kollera sa radí medzi svetový unikát. Veľa prestížnych zahraničných platforiem sa mu v minulosti venovalo a zhodli sa na tom, že story "Českého Honzu" je skutočnou rozprávkou, ktorá je asi už navždy nenapodobiteľná. Sympatický obor totiž celé detstvo, mladosť a začiatok plnoletosti nastupoval za amatérske kluby na dedinskej úrovni. Príbeh Honzu Kollera nie je len príbehom človeka, ktorý to nevzdal, aj keď mu nikto neveril. Je to tiež príbeh pre každého chlapca, ktorý dnes hrá na dedine futbal. Príbeh o tom, že rozprávky sa dejú a vždy musí byť motivácia ísť ďalej. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (95)

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Honza Koller byl ve své době fenomén a byla radost ho mít v týmu, což ukazuje i tento dokument. Ze Smetanovy Lhoty se dostat až na vrchol a zažít neskutečnou kariéru, to chce obrovskou vůli. Honza tomu snu dal úplně všechno a moc lidí za svým snem nejde. Pokud bych hodnotil samotný dokument, tak není špatný, ale na druhou stranu je to řemeslně průměrné a Honza by si zasloužil rozhodně víc, ale není to ani tak o dokumentu jako spíš o Honzovi. Tudíž níž z principu jít nemohu.. 8/10 = 80% ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Největší fotbalovou pohádku minimálně od sametové revoluce nemohl podělat ani neumětel Větrovský. Jan Koller je typický český Honza, který vyrazil do světa a vrátil se jako král. Pokud se mu někdo může rovnat, tak je to jeho tatík, který si v klídku doma na vesnici kalí lahváče a miliony jeho syna ho nechávají naprosto klidným. Finále v Penny je samozřejmě peklo a Větrovský občas zbytečně ždíme emoce, ale jinak je to velká jízda, která přes několik karambolů končí šťastně ve Smetanově Lhotě. ()

Reklama

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

Pokud bychom chtěli poukázat na nějakého obyčejného fotbalistu, který dokázal neobyčejné věci, Honza Koller je toho jasným příkladem. Kluk, který od mala miloval fotbal a šel si za svým snem. Jak se z pracovníka JZD a řidiče traktoru, který hraje fotbal za malou neznámou vesničku, stane velký profesionál a nejlepší střelec nároďáku. Honza v dokumentu putuje po celé Evropě, kde kdysi všude hrával a setkává se starými známými a vzpomínají na staré a úspěšné časy. Chvílema je to i hodně dojemný, flashbacky na Euro 2004 vždy potěší, ale někdy je to zase i smutný a šlo vidět, že Honza má na krajíčku. I když jsem měl proti němu někdy výhrady, má můj obrovskej respekt. Člověk, který nezapomněl na to, odkud pochází, který miluje svou rodinu a ves, kde dodnes hraje fotbal. To je Jan Koller. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Co si budeme povídat... Je to těžce přitažený za poslední zbytky chlupů na palici Jeníka a dokreslený to je taktéž solidně! Klasická brnkačka na city a pasáže k dojetí diváka nemůžou chybět. Nicméně forma jakou je to natočený a celkově ta omáčka okolo Dina na mě působí skvěle a funguje na jedničku! Navíc já jako milovník fotbalu a to samozřejmě hrdě toho českýho, nemůžu nikdy jít proti Jendovi, kterej patřil do té top nejlepší a nejslavnější generace českýho nároďáku a dokonce celá hra byla strategicky postavená především na něm, na jeho sklepávačkách a gólech. Jsem opravdu upřímně šťastnej, že mě tihle borci v životě neminuli, že jsem je mohl pospolu sledovat a že jsme tady u nás někdy takovou reprezentaci měli! 90% ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Športové dokumenty so záujmom sledujem. Či na lepšie spoznanie osobnosti športovca (myslím tým jeho ako osobu mimo žiari reflektorov) a na rôzne zákulisné informácie. Pri hodnotení (otvorene priznávam) hrá rolu dosť sympatia osobnosti, životný príbeh alebo samotný šport resp. klub, kde daný protagonista účinkoval. Tým len zdôrazňujem, že k tomu pristupujem (častokrát) na ako menej "objektívny" žáner, pretože sa do toho častejšie zaťahujú osobné sympatie/antipatie. V prípade Kollera sa mi to podarilo viac potlačiť a pozerať sa na to odosobnenejšie. Sledoval som viac filmársku stránku a je pravda, že autor do značnej miery do toho zaťahuje nepatričné nánosy patetickosti a doslovnosti. Zbytočne sa zbavuje hĺbavejšiemu poznaniu netypickej postavičky akoby vytiahnutej z mýtických legiend. Plusom je práca s archívnymi materiálmi a dostatočným počtom rozhovorov s jeho bývalými spoluhráčmi či trénermi. Tí ten dej kvázi komentujú a robia dokumentu naratív. To, čo by vymýšľal samotný autor a vnášal by do príbehu vlastné pozorovanie o protagonistovi. A takisto by možno mal šancu vysvetliť aj svoj dôvod, prečo o ňom natočil ten portrét. Takto o tom rozprávali iní. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (griph)
  • Kollerov rozprávkový príbeh ako sa stal uznávaným svetovým futbalistom sa začal 1. januára 1993, keď sa rozdelilo Československo. V novom roku si šiel privyrobiť do Českej národnej banky triedením mincí. Tam ho oslovil pracovník banky či by nechcel skúsiť hrať za B-tím Sparty Praha. On sa šance chytil a ako dovtedy 19-ročný hráč len okresnej súťaže sa postupne vypracoval až na najlepšieho strelca českej reprezentácie. V 91 zápasoch za národný tím strelil 55 gólov. (Biopler)
  • Větrovský spomína, že počas covidovej pandémie v roku 2020 sa nemal ako stretnúť s Kollerom, keďže reštaurácie boli zatvorené. Preto si spolu kúpili izbu v hoteli, kde ho presvedčil, aby o ňom nakrútil film. (Biopler)

Reklama

Reklama