Reklama

Reklama

Malá mama

  • Česko Maminka (festivalový názov) (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Nelly má osem rokov a práve prišla o babičku. Odchádza s rodičmi do domu, v ktorom jej mamka vyrastala. A zatiaľ čo rodičia triedia pozostalosť, malá Nelly s radosťou preskúmava dom a jeho tajomné okolie, i les, kde sa jej mamka ako malá hrávala a kde si postavila domček. Jedného rána smútok zo smrti babičky donúti matku odísť bez rozlúčky. Vtedy sa Nelly v lese zoznámi s malým dievčatkom. To si tam stavia dom, má toľko rokov ako Nelly a volá sa Marion. (ASFK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 5

Recenzie (16)

Muel 

všetky recenzie používateľa

| Canal+ | Pekný, milý, minimalistický, vo svojej podstate sci-fi film o dcére, ktorá sa skamaráti so svojou mamou. Jej mama je ale v rovnakom veku, ako ona. A mňa to po duši pohladilo, ale film vysoko rozhodne nemieri. Záleží, či si divák pripustí svoju toleranciu voči minimalistickým filmom, či mu bude stačiť to, čo bolo prezentované a ešte v takejto miernej stopáži. Je tu tiež možná istá zmätenosť, kto je vlastne kto, ale to je len vedľajší produkt nedostatočnej pozornosti diváka, ktorá sa u mňa bohužiaľ dostavila. Čiže radšej nepozerať pri únave. Chris Nolan musí byť nadšený. Viac TU. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Námetovo skvelé, ale potenciál sa stratil kdesi na polceste a napokon to išlo úplne kdesi do prázdna. A pritom sa na takomto námete dal postaviť vynikajúci film, ktorý mohol mať silný filozofický rozmer. Takže z tohto pohľadu obrovské sklamanie a prakticky znechutenie, že z toho vznikla napokon taká ťažkopádna nudná záležitosť. 1* za námet, nič viac! ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Elegantní, krásné, ale v něčem až moc apartní dramátko, které pro mě postrádá hypnotičnost, nějaké víc elektrizující sepjetí reality a snu. Chtě nechtě to vyznívá spíš jako roztomilá vize bez skutečné hloubky a hloubavosti. Vlastně mě to obešlo oklikou, což u autorky Portrétu vnímám jako zklamání, i když film sám rozhodně žádné zklamání není. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa ťažko nejakým spôsobom opisuje, pretože je úplne iný ako klasický mainstream a je zároveň natočený s citom, gráciou a so vznešeným odkazom. Na druhej strane som sa dosť nudil a prišlo mi to až príliš mdlé a nezaujímavé. Chcelo to asi trošku viac rozvíjať myšlienku. Na jedno pozretie ale určite fajn. 60 % ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Portrét dívky v plamenech si pamatuju jako načančanej lapač cen, kterýmu jsem dal tři hvězdy za "řemeslo" a nikdy se k němu nehodlal vrátit, takže k Mamince jsem přistupoval bez zásadnějších očekávání. Ale ty jo! Jak já jsem si zaslzel. Krásný, malý, lidský film, který nechce objevovat Ameriku ani se angažovat ve velkých tématech, "která nás v současnosti pálí", ale na půdorysu jednoduché fantasy hříčky vyvolá ty nejčistší emoce. Pro někoho asi "jenom". Nadšení přišlo, kde jsem ho nečekal. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama