Reklama

Reklama

The Phantom Tollbooth

Trailer

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Animák môže stavať hlavne na peknej a prepracovanej animácii, edukačnej nadstavbe a sčasti aj na niektorých nápadoch. Začiatok i koniec nie sú animované, ale hrané, ale aj tieto sekvencie sú zdarilé svojím odkazom. Nie všetko ma bavilo, niekedy bol použitý skôr taký jednoduchší zámer, nudnejšie pasáže i plochý humor, ale celkovo vzaté svojou atmosférou a už zmienenou animáciou film vyniká a divák si ho bude dlhšiu dobu pamätať. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Phantom Tollbooth" je pre mňa filmovým zážitkom. A vo svete animovaných filmov doteraz asi jeden z najkreatívnejších filmov, ktoré som kedy videl. Film som prvýkrát videl na TNT Classic Movies niekedy asi koncom 90-tych rokov. Koľkí z vás ponocovali kvôli tomu, aby mohli pozerať na televíziu viac? Ja áno. A tak som sa k tomuto filmu dostal. Po rokoch som sa ho snažil nájsť, no bolo to náročnejšie, než som si myslel, že to bude. A keď sa mi to konečne podarilo, mal som veľkú radosť. Nejaký čas sa už hovorí o remaku, tak uvidíme či sa s tým príbehom dá ponúknuť ešte niečo lepšie, no ako je na tom film 50 rokov od čias jeho vydania? Úprimne si myslím, že je to film, ktorý by si zaslúžil, aby ho videlo viac ľudí. V prvom rade mám rád kreativitu počas úvodných minút, keď Milo dostane obrovskú krabicu, z ktorej sa mu sama od seba poskladá rampa a poskytne mu automobil na cestu do úplne iného sveta. Pričom tie časti sú kompletne animované. Scénka, kde Milo skúma aké to je byť animovaný a hraný mi asi najviac aj po rokoch utkveli v pamäti a skôr podľa toho úvodu som sa ten film po rokoch snažil nájsť. Animácie sú podľa mňa na to, že majú 50 rokov stále veľmi dobré. Miestami je možno vidieť, že záber nie je úplne ideálne spraocvaný, alebo niečo neladí, no dokážem to filmu odpustiť. Okrem toho ten príbeh tomu dáva možnosť animátorom byť kreatívnym. Ako "lethargians", ktorí vyzerajú ako postavičky zo slizu, Milov východ slnka, stromy, na ktorých rastú písmená ,či kreatívne dizajny rôznych démonov, proti ktorým bude musieť náš hrdina bojovať. Keď som to videl prývkrát, v role Mila som sa často videl sám. A predstavoval som si sám seba ako hlavného hrdinu filmu. To aj pomáhalo k tomu, aby som sa viac dostal do deja. A potom sú tu postavy a humor. Po rokoch som sa na mnohé fóry skutočne veľmi dobre namotal. "Officer Shortshrif" je sám o sebe veľmi vitpnou postavou so svoju vetou: "Guilty! Guilty! Guilty! I have never seen anyone so guilty!". Plus scénka, kedy mu Milo hovorí, že ho nemôže odsúdiť, lebo to je práca niekoho iného je highlight. Ten je rozhodnutý urobiť to po svojom. Weather Man má tiež niekoľko dobrých momentiek a potom je tu Humbug, ktorý asi reprezentuje každého jedného z nás v čase keď sme leniví. A vie ma poriadne pobaviť. A čo naši hlavní hrdinovia? Milo a Tock? rád som ich sledoval na ich ceste cez celé kráľovstvo múdrosti a veľmi rád sa k filmu vraciam. Som zvedavý či sa dočkáme toho sľúbeného remaku. Osobne by som bol zvedavý, či by to prekonalo tento 50 rokov starý film. Vnímam stále ako jeden z najlepších filmov, čo som kedy videl (update komentu - 22.6.2020) Hodnotenie: A+ V osobnom TOP 11 Najlepších filmov sa umiestnil na 4.mieste ()

Reklama

strougy 

všetky recenzie používateľa

Čas od času je milé vidět starosvětsky laděnou pohádku, která nemá zapotřebí ubíjet diváka záplavou akčních či přitrouble humorných scén, ale v poklidně plynoucím příběhu dokáže prezentovat morální poselství i edukační rozměr v podobě zábavné i pro staršího a vzdělanějšího diváka. Když se to pak dokáže podpořit ucházející animací a vhodně zvolenou, lehce do jazzu řízlou hudbou, je o slušnou zábavu postaráno. Silné 3*. ()

Galéria (54)

Reklama

Reklama