Reklama

Reklama

Boogie

  • Kanada Boogie
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Boogie je príbehom osemnásťročnej talentovanej hviezdy v basketbale menom Alfred 'Boogie' Chin (Taylor Takahashi), ktorý so svojimi rodičmi žije v Queense, v New Yorku. Rodina prežíva len tak tak a Boogieho otec (Perry Yung) so svojou podmienkou je prakticky jednou nohou v kriminále. Jeho snom je hrať v NBA, avšak krokom k vysnenému cieľu je jedine vysoká škola, ktorá by mu udelila štipendium. A takých je tu momentálne pre chalana čínskeho pôvodu veľmi málo. S riešením a východiskom z celej nešťastnej finančnej situácie prichádza basketbalový manažér Melvin (Mike Moh), ktorý však vyvolá konfliktnú situáciu medzi Boogiem, jeho frajerkou Eleanor (Taylour Paige), jeho basketbalovým tímom a vlastným svedomím vybudovaným na starých rodinných tradíciách. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (5)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu to znelo viac než dobre, ale napokon to až taká sláva nebola. No námetovo to bolo rozhodne výborné, keďže film poukazuje na problematickú existenciu prisťahovalcov, ktorí napriek všetkému stále nie sú až tak jednoducho akceptovaní. Postava Boogieho mi však prišla dosť protivná a sebavedomá, určite by mu kúsok pokory nezaškodilo. Ale určite mi ho bolo ľúto, lebo smerovanie jeho kariéry nebolo v jeho rukách a musel sa obetovať. Celkovo to bol taký lepší priemer, hoci to podľa mňa malo na viac. 3* ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Nie len univerzitný, ale aj nočný pouličný basketbal na kurtoch pod Manhattanským mostom či pod rúškom mrakodrapov, príbeh dospievania s neistou budúcnosťou, ozvučený energickou hip-hopovou hudobnou knižnicou s prízemnými textami, ktoré viac-menej aj korelujú s dialógmi postáv. Boogie je pôsobivý režisérsky debut, i keď v ázijskej komunite nie príliš dobre prijatý, primárne kvôli nespočetným scénam kritizovania (evidentne ikony väčšiny amerických Aziatov) Jeremyho Lina. Mnoho scén, najmä počas interakcií mladíkov, silne dementných, nepomáha ani chaotický strih a choreografia basketbalových zápasov. Tešil som sa tiež na prípadné zobrazenie stretu tradičnej čínskej kultúry v kontraste s tou americkou skrz pohľad tínedžera prisťahovalcov (moje mylné očakávania kvôli mylnej synopse) – toto sa nekonalo a na zistenie, kto má nalievať čaj ako prvý, ti z výšky seriem. Aj napriek tomu sa k počinu rád znova vraciam a aj sa budem. Prečo? Fakt netuším... ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ (x / x) (x) (8.3.2024) (23.3.2024) "Personally, I think he's wrapped like a wonton." ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, kde hlavnú úlohu hrá nesympatický šikmooký chlapík, ktorý ma navyše držku po kiahniach, alebo jebákoch, ale počas toho, ako sa dej vyvíja, tak zrazu zistíte, že ide o sympatického hlavného hrdinu, ktorý má navyše v hlave usporiadané veci dosť napohodu. Film podfarbuje celkom vkusný nigga hip hop/ rap soundtrack, na ktorého pozadí sa krásne vyvíja i romantická linka príbehu. Vlastne tá sa mi na celom filme páčila najviac! Avšak keby bola v záhlaví filmu spomenutá, tak si ho asi nestiahnem. Boogie nerieši len basketbal hlavného hrdinu, ale i tradičné kultúrne zázemie, hodnoty a zásady čínskych imigrantov na začiatku 80. rokoch v USA, priateľstvo, rivalitu a prvý sex. [Najlepšia scéna z filmu! :))) ] 75% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Príbeh jedného Ázijca žijúceho v Amerike, ktorý si chce splniť sen hrať raz v NBA, hoci rodičia naliehajú na to, aby radšej študoval. Celý príbeh sa vlastne točí okolo toho jedného, čo si vybrať: štúdium alebo možnú športovú kariéru? Ako ustáť tlak rodiny a okolia, hlavne v tradične zakorenených hodnotách, na ktoré ázijské kultúry nedajú dopustiť? Tentokrát nejde o skutočný príbeh, Alfred "Boogie" Chin je fiktívnou postavou. Je však pre mňa prekvapujúce, že potomok japonských imigrantov Takahashi hrá Číňana. Američanom to je zrejme jedno, šikmáč ako šikmáč, ale verte tomu, že Japonci a Číňania nemajú veľmi radi, ak si ich navzájom mýlia, veď sa v podstate nenávidia. Film sa dostal do pozornosti aj vďaka tomu, že jedna z hlavných postáv, vraj nejak raper menom Pop Smoke, bol tesne pred premiérou zavraždený, čo sa stáva keď za 20-ročný život ste nerobili nič len nadávali do opakujúceho sa podmazu, krádežami a distribúciou drog sa dostávali do problémov so zákonom a to všetko ešte okorenili provokáciami nepriateľských gangov. Pozornosť si však film zaslúži, napriek neznámy tváram je zahraný dobre, má dobrú dramaturgiu, zaujímavý príbeh a aj vďaka neprepálenej stopáži zaujme od začiatku do konca, len práve ten záver už nemal ten drive. ()

NifKor odpad!

všetky recenzie používateľa

Je smutný, když jediný dobrý moment z filmu je ten, kdy číňan řekne větu, že se musel jít vysrat do křoví, a že chce zpět svoji židli. Film má jinak nezajímavý, předvídatelný a neoriginální děj s otřesnými herci, špatně napsané postavy a hudbu, kterou si někdo vyhrabal z prdele. Neskutečný hnus 1/10. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v newyorskom Queense a Manhattane. Točilo sa len 26 dní. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama