Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár (Sydney Sweeneyová a Justice Smith) se začínají zajímat o sexuální život svých sousedů přes ulici (Ben Hardy a Natasha Liu Bordizzová). Poté, co zjistí, že jeden z nich partnera podvádí, počáteční nevinná zvědavost se mění v nezdravou posedlost. Jejich životy svede dohromady pokušení a touha, jež mají smrtící dopad. (Prime Video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Voyeurs" je počas hodiny a pol nesktuočne vlečúca sa nuda, ktorú na konci doslova oživíme zvratom, nad ktorým sa ale človek nesmie veľmi zamýšľať. Pretože v podstate je to skôr komickým zakončením, než čímkoľvek iným. Ale okey. Ja môžem povedať, že aspoň som sa dočkal nejakej pointy. Na druhú stranu je ale treba povedať, že keby film skončil v bode asi 15 minút predtým než reálne skončil, tak by jeho pointa dopadla oveľa kvalitnejšie. Tu mám ale pocit, že tvorcovia absolútne podcenili niekoľko dôležitých elementov. Budovanie napätia, vzťah s postavami a výsledné posolstvo, ktoré tu nakoniec chcú adresovať. Na druhú stranu ma ale miestami celkom prekvapil. Tak ako často píšem, že ak niečo reálne nevidíme, len to máme sprostredkované, stalo sa to skutočne? Tak tento film to v jednej scénke skutočne posunul niekam, kde ma prekvapili. Nebudem vysvetľovať, no niečo tu tvorcovia veľmi dobre zvládli. A to je asi aj najlepšie na celom filme. Inak je to nudná konverzačka, kde máme dialógy o tom, ako niečo nemáme robiť, ale stáva sa z toho zakázané ovocie, ktoré veľmi chutí a nakoniec nevieme ako z toho všetkého von. A máme to dokopy na dlhšie ako hodinu. A trvá to nekonečne dlho, kým sa ľady konečne niekam pohnú. A potom je treba povedať ešte aj to, že na to, aby tento film fungoval dobre, by nám naša hlavná hrdinka Pippa mala byť o niečo viac sympatická, aby sme nejako dokázali s ňou súcitiť alebo nejako jej fandiť. Lenže vzhľadom na to, aké rozhodnutia robí je to celkom náročné. Takže ani v tomto ohľade nemôžem pochváliť. Mimo iné som zhodnotil, že Ben Hardy na mňa pôsobí ako herec, ktorý má možno look mladého Leonarda DiCapria z čias filmu "Titanic" no jeho charizma je skoro absolútne nulová. A neviem či to bolo len kvôli tejto role alebo všeobecne, ale nejako to na mňa ako diváka neprešlo. Film je slušné sklamanie, no na druhú stranu, asi to mohlo byť horšie. Každopádne stále čakám na to, kedy sa dočkám podobného thrillerového zážitku, ako to bolo v roku 2016. Už 5 rokov som sa nedočkal lepšieho thrilleru ako "Nocturnal Animals". No tak ľudia, snažte sa trocha. Hodnotenie: C ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Sydney Sweeney a Ben Hardy zahrali svoje postavy na jednotku. __ Po nudnejšom rozbehu nasledovalo zaujímavé sledovanie susedov, ktoré však kazilo prihlúple/tínedžersky naivné správanie hlavnej hrdinky. Záverečná tretina bola vcelku napínavá, ale absolútne neuveriteľná. Cítil som, že tvorcovia veľmi tlačili na pilu, aby všetko do seba zapadlo. SPOILER: Pritom je nad slnko jasné, že by Pippa plná výčitiek so Sebastianom nikdy nespala a určite nie v byte, na ktorý bolo od nich vidno, čo dobre vedela. ()

Reklama

pumpkinqueen 

všetky recenzie používateľa

Netradiční thriller s erotickým podtextem o špehování sousedů, které se trochu zvrhne. Docela zvláštní téma, které dokáže zaujmout, ale u kterého také předpokládáme, že dokážeme odhadnout, kam zhruba by něco takového mohlo vyústit - a ono prd. Myslíme si, že tady jde jen o sex, přátelství, nevěru a další typické problémy v partnerských vztazích, ale na konci se nám hlavou prožene jen jedno velké "WTF?". Bylo to rozhodně nečekané, originální, překvapivé - ale na druhou stranu to bylo taky už trochu moc. Nevím, na jednu stranu to působilo jako trochu příliš velká fantasmagorie a na tu druhou to bylo geniální. Zůstanu tedy někde v průměru. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dlhý (čo by nevadilo) a zvláštny (čo vlastne tiež nevadí, ehm...) film, od ktorého tak nejak automaticky (vzhľadom na voyeuristický resp. stalkerský motív) čakáte drsný psychotriler a napokon sa z toho vykľuje niečo úplne iné. Ale neprekáža vám to a celkom si to užívate (vďaka hypnotickej atmosfére, slušnej výprave a dobrému kastingu v čele s megasladkou Sydney Sweeney). No a keď sa „zmierite“ s tým, že toto nebude druhá Ruka na kolíske, tak sa vo finále tvorcovia vytasia s pár nečakanými twistami, po ktorých si uvedomíte, že ste vlastne celý čas pozerali drsný psychotriler, len to bolo tak rafinovane zakamuflované, že ste si to nevšimli. Za mňa veľmi fajn (i vďaka light erotike, určite by som to ale neoznačil za „poriadny“ erotický triler, takže nadržanci bacha na to!) hra s divákom, ale na štvrtú hviezdu to nemá. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Sydney Sweeney má bohužel (nejspíše) nejvíc talentu ve vlastní podprsence. Je to ovšem o mnoho více talentu, než má kdokoliv ostatní z účastníků tohoto vožeru. Školácký scénář je až ohavně děravý, snaží se pohybovat na hraně chytrého dramatu/thrilleru a erotického filmu, ale doboha, nevím, jestli je to určený pro mladý anebo pro starý. Herecky je to zcela skandální záležitost a kdo vybral Bena Hardyho do role vzrušujícího kance a zkušeného svůdce, který ženám nabízí “pořádnou ližbu”, by měl změnit profesi. Třeba založit školu háčkování nebo vyrábět domácí keramiku. VOD produkce Netflix je nuzná, ale pořád je to ještě pohoda ve srovnání s produkcí Amazon Prime. To je skutečná jízda. ()

Zaujímavosti (2)

  • Režisér a scenárista Michael Mohan uvedl, že nápad na příběh filmu dostal během návštěvy bytu svých přátel. Z okna totiž zahlédl sousedy odnaproti, jak se po bytě procházejí úplně nazí. (DavePave)
  • Natáčelo se mezi říjnem a prosincem 2019 v kanadském Montréalu. Podle výhledu z L'Optique, kde pracuje Pippa (Sydney Sweeney), je poznat, že její kancelář se natáčela v mrakodrapu 1250 René Levesque, bývalém sídle IBM Canada. (DavePave)

Reklama

Reklama