Reklama

Reklama

Misha a její vlci

  • Veľká Británia Misha and the Wolves
Trailer
Belgicko / Veľká Británia, 2021, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Jako malá unikla holokaustu a žila mezi vlky. Nebo to aspoň tvrdí. Podivuhodný příběh, který vyvolá velké emoce i velkou nedůvěru. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Dokument „Misha a její vlci“ predovšetkým upozorňuje ľudí na to, aby nie vždy všetkému uverili na prvé videnie/počutie. Najviac zarážajúci na príbehu pani „s menom Misha“ je to, že základom, takpovediac „žolíkom“, jej neuveriteľného príbehu bol holokaust. Ani si neviem predstaviť, že čo mohla cítiť tá stará pani (pomohla malej skupine ľudí vypátrať pravdu), ktorá fakt prežila holokaust. Nič však nie je čierne a biele a to platí aj pre tento príbeh.__ Dokument daného príbehu je natočený solídne, príbeh si zmení smer v správnych momentoch a udržuje pozornosť diváka. Škoda toho mierne plochého záveru, ktorý postráca väčšiu diverzitu, rozuzlenie a zdôraznenie možných ponaučení. P.S.: „Oznámenie“ skutočnosti, že suma odškodného, ktorú súd vymeral, bola (len) čiastočne znížená, vyvoláva (len) ďalšie otázky. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Holokaust přežil kdekdo, takže Misha Defonseca na to šla chytře. Svůj příběh značně přibarvila a jeho nereálné základy nikdo neřešil, takže se prodaly miliony knih a natočen byl i film. Dokument není špatně vystavěn a tvůrci vlastně ani nemůžou za pachuť, která po něm zůstává. Vydávat se za oběť však není trestné. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Po 11 minútach som na prvý pokus film vzdal, pretože bájka o 7 ročnom dievčatku ktoré samé v lese prežije holokaust mi prišiel neuveriteľný, nakoniec som ho dopozeral na druhý pokus a on neuveriteľný bol, pretože nebol pravdivý.A ktovie koľko ďaľších zázračných príbehov o prežití holokaustu je rovnako fejkových a znevažuje tak osudy ľudí ktorí v koncentračných táboroch boli naozaj... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nejde o pravdu, ide o to, čomu sú ľudia ochotní uveriť. Je zvláštne, že ľudia asi len ťažko uveria, že zakladatelia Ríma, Romulus a Remus, boli odchovaní vlčicou. Považuje sa to za bájku. Ale nejaká pani toto tvrdí v súčasnosti a ľudia tomu bez problémov veria, kniha sa predáva, točia sa filmy, dokumenty, peniaze sa točia. Pre mňa je to len dobre zahraná fikcia, čisté fantasy. Mám pocit, že keby to nebolo spojené s holokaustom, tak by ten príbeh ani nebol braný vážne. Len dúfam, že si z tohto príbehu nezoberie niekto príklad a nebude sa snažiť spriateliť s vlkmi. Mohol by prísť aj o pol gamby. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Tento pribeh o hrdinstvi a tragedii se zda az moc velka fikce. Jde spise o dokument zabaleny do vzrusujiciho mysteriozna. Pribeh ma par vypravecich hluchych mist, ktere by potrebovaly vyplnit. Zvraty jsou ale pekne.Tesne po konci druhe svetove valky zilo v litevskych lesich u polskych hranic pet tisic nemeckych deti sirotku a farmari je odhaneli od svych sidel. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama