Reklama

Reklama

Doktor z hôr

(seriál)
Nemecko, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrajú:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(viac)

Recenzie (268)

Jello Biafra odpad!

všetky recenzie používateľa

Čistokrvné televízne zlo, ktoré dlhé roky vysielala TV Prima a navyše s príšerným brnenským dabingom. Obraz idylickej bavorskej dedinky, kde ordinuje spravodlivý felčar a kde sa majú všetci radi, len rúžoví jednorožci im tam chýbajú. Keby mňa niekto dnes nechal sledovať 5 dielov za sebou, tak by som si asi od núdze podrezal žily kuchyňským nožom. ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

Já tyhle Doktory "odevšad" (většinou zapadákovů) prostě nemusím. Většinou jede štáb podle suché šablony, kde je místo akorát pro prázdné řeči a několik obecných pravd (řečených tak, že jim pomalu nevěříte). Slizoidně vlezlý hlavní hrdina měl dostat metál za strkání nosu do cizích věcí a zázračné schopnosti uzdravovat bez lékařské zručnosti. Hold šmejd (ten seriál). ()

Reklama

baby1978 

všetky recenzie používateľa

Kdyby měl seriál maximálně pět dílů, tak bych dala více hvězd, jenže neměl a byla z toho nastavovaná kaše, kde scénáristé a režisér nevěděli, co bude dál, poté, co Gerharda Lipperta zasypala lavina. Ano je to oddychovka, ale tak dietní, až se nic neděje. A otázka zní, jaký má význam točit filmy, kde se nic neděje a herci se jen ukazují na obrazovce. Ano v Německu, Rakousku a Švýcarsku je všechno čisté, naleštěné až si našinec připadá ve srovnání se špinavým a bordelářským Českem jak v jiném světě. ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Oddechový nenáročný seriál odehrávající se v krásném horském prostředí. Kromě několika závěrečných epizod, kde scénáristům evidentně došel dech a změnili příběh v trapnou telenovelu, to docela ušlo. Kromě dramatických situací se o patřičnou dávku humoru postaral největší hypochondr široko daleko - pan Konrád. Myslím, že seriál je určen spíš starším divákům, kteří dozajista ocení vstřícný a velmi obětavý přístup lékaře k pacientům, kterým neváhá pomoci v každé době, na každém místě a v každé situaci. Tak to bych hodnotila v dnešní realitě jako sci-fi. ()

dobytek odpad!

všetky recenzie používateľa

Na tento seriál jsem si vzpomněl díky textu jedný písničky od naprosto zapomenutýho hudebního projektu jménem Hyperkraft. No seriál stál za hovno, ale ten text mě dostává... A chceš mi sebrat moje věci, navlíknout mě do bačkor, chceš, abych byl rozumnej, abych byl jak doktor z hor... Tak aspoň nějaký pozitivum doktor z hor má. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)

Reklama

Reklama