Reklama

Reklama

Diablova korisť

  • Česko Ďáblova kořist (viac)
Trailer 1

Podľa správ z Vatikánu sa v posledných rokoch výrazne zvýšil výskyt posadnutí démonom. Katolícka cirkev preto opäť začala vybraných kňazov zaúčať do tajov posvätného obradu exorcizmu. Vo filme Diablova korisť dostanú diváci možnosť nahliadnuť do jednej z týchto škôl, ktoré tvoria obrannú líniu ľudstva proti silám večného zla. Hoci vyháňanie diabla bolo vždy výsadou mužov – kňazov, sestra Ann je hlboko presvedčená, že exorcizmus je jej poslaním. Keď jej starší profesor potvrdí, že má naozaj zvláštny dar spoznať zlo, stane sa prvou mníškou, ktorá dostane šancu absolvovať tajomný rituál. Jej vlastná duša sa však ocitne v nebezpečenstve, pretože vyjde najavo, že s temnými silami už mala do činenia aj v minulosti. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (95)

figliar 

všetky recenzie používateľa

Už z názvu som očakával ďalšiu tuctovú satanistickú vymietačku. Na jednej strane ňou aj film bol, ale predsa len sa tu objavil nový prvok v podobe kláštora, ktorý si vychováva svojich vlastných rádoby exorcistických Hitmanov v budove, ktorá bola technicky lepšie vybavená ako ÚPVO (Úrad paranormálneho výskumu a obrany) z Hellboya. A to mi vôbec nedávalo zmysel. Keď k tomu pridám nepochopiteľné správanie postáv a neustále poukazovanie na feminizmus, ani ten jeden pre mňa nečakaný dejový zvrat filmu nepridal na kvalite. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Keďže je v cirkevnej hierarchii nemožné, aby exorcizmus vykonávala žena, musí sestra Ann potláčať svoju túžbu po jeho vykonávaní. Naskytne sa jej však príležitosť byť svedkom jeho vyučovania a do jednej z konfrontácii s posadnutou osobou sa zhodou náhod zapojí aj ona sama. Vyučujúci zisťuje, že Ann má pozoruhodný talent, ktorý by mohol pomôcť pri tých najťažších exorcizmoch. - Jeden z najmenej výrazných kinohororov tohto roka, u ktorého som zabudol, že vôbec vznikol a až dnes ráno keď vyšiel som si spomenul, že je to vlastne od režiséra celkom slušného 13 Sins. Ten som pozeral nedávno, takže som tu postrehol viacero vecí, ktoré sa v jeho tvorbe opakujú a vie s nimi dobre narábať. Páči sa mi, že dokáže stavať postavy do nepríjemných situácií a dokáže to urobiť bez nejakého obšírneho moralizovania (túžba po bohatstve aj cez mrtvoly v 13 Sins / pocity viny z minulosti v Prey for the Devil). Potešila ma prítomnosť Virginie Madsen a velmi slušná hudba, ktorá sa trošku inšpirovala Charliem Clouserom, ale keďže tento štýl hororovej hudby milujem, nemám to Nathanovi Barrovi za zlé. Pre dlhý zimný večer ideálny horor, ktorý ale v kinách nemal čo robiť. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Mainstreamový vymítací horor, kterému plus mínus nemám co vytknout. Že film vrší jedno klišé za druhým mi bylo celkem jedno, protože jsem s tím počítal a navíc Stamm to dělá celkem nenásilnou formou, takže to divákovi ani nepřijde. Plusem je i prostředí vymítacího semináře a prostřihy do "skutečných" případů. Povedený je i casting s neokoukanou Jacqueline Byers v roli jeptišky, které přihrávají zkušení veteráni jako Virgina Madsen nebo Colin Salmon, který vypadá snad třicet let pořád stejně. A nakonec je tu démon, který sice nepředvádí nic nevídaného, ale prostě umí a to se počítá. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se sestra Ann ještě někdy v budoucnu porvala s nějakým pekelným parchantem. 75% ()

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Sestra Ann pracuje v škole exorcizmu, kde by sa strašne rada aj učila. Žiaľ, podľa pravidiel katolíckej cirkvi, nemôžu exorcizmus študovať ženy. Sestra Ann sa však nevzdáva a zapája sa do rôznych prednášok až... Prostredie školy exorcizmu ma veľmi bavilo (hneď by som sa tam prihlásil!), prednášky, cvičenia, „pokusní králici“. Konečne nejaké osvieženie v tomto žánri. Ďalším plusom je, že vo filme uvidíme viacej posadnutí, v rôznych podobách a niektoré aj dosť zajímavé (tehotná posadnutá). Vo snímku sa stále niečo deje, nie je priestor na vatu. Poďme k negatívam. Vizual, dizajn a estetika snímku je čistá, uhladená. Síce vďaka tomu vidíme niektoré scény lepšie, ale zároveň dielo nemá strašidelnú atmosféru, pôsobí neprirodzene umelo a prebehne bez emócií. Až takýto vyčistený a "pekný" look takémuto hororu nepasuje. Je to krok vedľa od temnoty. PREY FOR THE DEVIL neurazí, ani nepoteší. Film má našliapnuté na celkom svieži horor, no spracovanie pokulháva. Má dobrý nápad, aj nenudí, no na druhú stranu nemá atmosféru a pôsobí veľmi umelo. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Vymietačský horor, kde nebol zrovna najmenší rozpočet a ktorý sa celkom podaril. Škola exorcizmu výborný nápad, hlavná hrdina je sympatické a po hororvej stránke občas niečo príjemne vystraší. Inak je to ale všetko v starých kolajoch, kde miestami poteší atmosféra.  Snažilo sa to byť aj reálne začo chválim, nemôžem si však pomôcť, že to mohlo a malo byť lepšie. Koniec v katakombách, výborne zvolené miesto ale hrozne rýchly. Finále v taxíku skôr na smiech. U mňa za čisté 3* ale jednu prihodím, nakoľko takýchto hororov, ktoré nestoja za prd je veľmi málo. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)

Reklama

Reklama