Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirováno skutečnými událostmi. Svobodná matka ze západního Texasu vyhraje v loterii a stejně rychle výhru promrhá a zanechá za sebou svět plný zlomených srdcí. O několik let později, když její šarm vyprchává a nemá kam jít, bojuje, aby znovu vybudovala svůj život a našla vykoupení. (mikki089)

Recenzie (18)

JitkaCardova 

všetky recenzie používateľa

Výborně zahrané a nasnímané osobní drama o nezničitelné důstojnosti a hodnotě i toho posledního ztroskotance i o tom, jak křehká je existence lidské sebeúcty a hodnoty a jak rychle vezme za své, když v ni přestanete věřit - vy sami, i vaše okolí. A jak nesnadné je to vědomí vlastní ceny v sobě i v druhých znovu vybudovat. A že v reálu vždycky potřebujete, aby ve vás někdo jiný věřil i tehdy - a právě tehdy -, když sami nemáte už ani špetku sebeúcty, protože žádný člověk není ostrov a potřebuje, aby na něm záleželo. V tomhle všem je film velmi křehce a silně uvěřitelný. Co mi zpětně trochu překáželo, je určitá míra učesanosti, jak u scénáře, tak i v předvádění té bídy, a míra rozostřenosti (co všechno se nedozvíme a neprožijeme konkrétněji). Ale fungovalo to, dívala jsem se, plně vtažená, až do poslední vteřiny. *** (S Lí, v soukromém poklidu odpolední rezidence B12.) *~ ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Vyhraje Andrea Riseborough nečekaně Oscara a rozjede tím druhé kolo kontroverze? Spíše nepravděpodobné, To Leslie ovšem rozhodně nemusí stát pouze na pochybné kontroverzi. Riseborough, Owen Teague, Marc Maron i opět bravurní Allison Janney předvádí solidní výkony, bez nich by ovšem nebyl dvakrát velký důvod, proč To Leslie rychle vytěsnit z hlavy…. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

To Leslie ubíja. Ubíja svojou dlžkou i svojim obsahom. Milujem filmy o troskách, ktoré nájdu zmysel života, vzchopia sa, vyhrabú zo sračiek a nakoniec sa im darí, avšak tuna to príde v záverečných troch minútach. Celý film ma trýznilo sa pozerať na hlavnú hrdinku, ako sa "uchlastáva" k debilite a celý film som čakal, kedy príde ten zlom, tá svetlá chvílka transformácie a ona nikde. Vo filme ma zaujali akurát dve postavy- Royal a Sweeney, ktorí jej podali pomocnú ruku. Ale i tak nechápem, že kto má potrebu robiť filmy o niekom, kto rozmrdal všetky prachy z výhry na chlast a drogy a padol na dno. Ved takých osudov tu je okolo nás všade veľa. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľká tlačenka pre nomináciu Andrey na Oscara, tlačenka tak veľká. že tú nomináciu dostala pri neznámom filme a dostala ju zaslúžene. Zahrala to bravúrne. Veľká životná neresť s alkoholizmom v popredí, veľa scén chytí za srdce, koniec možno dojme. Na druhej strane to je, okrem tej výhry v lotérii, príbeh ako mnohé iné, ani v tomto filme nebolo zobrazené nič odhaľujúce. Podarilo sa ale ukázať, že ak vo svojom živote stretnete ľudí, ktorí vám veria, oplatí sa zabojovať. ()

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Andrea, roky je pre mňa tajomný predmet túžby. To Leslie: príbeh nakrútený v 19 dňoch, skúsenosť citeľná, hmatateľná, dejúca sa tu a teraz, bytosti, ktorú máme pred očami, akoby v reálnom a vlastnom živote. Od prvej chvíle, od stretnutia so synom, fantasticky a v jemných nuansách stvárnený Owenom Teagueom, po neustále obrazy/close ups vychudnutej a zúboženej existencie Leslie, až po stretnutie so Sweeneym/ Marcom Maronom, sledujúc ho a vnímajúc, že podobné bytosti existujú (he does nothing, almost better than everyone I have ever seen. He is just completely, nakedly present quoting Kate Winslet). Ticho, (bez)nádej, minimalizmus, detaily, nech si to odžijeme. Kongeniálne spojenie a fungovanie všetkých zložiek umeleckého procesu do surového, zároveň nežného, nefalšovaného, zároveň plného súcitu, emočne hlbokého zážitku. A objatie, katarzia, objatie, slzy a blúza od cestovín. Na čom záleží? Na nás, jednom pre druhého, tu a teraz....PS: Taron Egerton napísal: "Andrea R. does the kind of inspirational acting that makes me want to work harder to be better." And I love her. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Škoda toho nedoladěného scénáře, který, kdyby byl více propracovanější a lépe napsaný, tak by se z filmu nestalo nudné uloudané drama, které se snaží táhnout Andrea Riseborough. Místama jí to vážně šlo a byla skvělá, ale po většinu filmu mě děsně štvaly ty její otravné grimasy a to její chování. Nevím, možná bych si v téhle roli dokázala představit třeba Winonu Ryder. Sice to zahrála dobře, ale nebyla mi moc sympatická ani na začátku ani na konci. Navíc film se místy docela dost táhne a nudí, což je největší kámen úrazu. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu to znelo viac než len dobre, no napokon to bolo na môj vkus až príliš nevýrazné. Leslie po výhre v lotérii akosi preplo a zostala sa točiť v rovnakom kolotoči alkoholizmu a ľahkovážnosti, z ktorého sa akosi nedokázala dostať. Mala šťastie, že narazili na sympaťáka Sweeneyho, ktorý jej dal opakovane mnoho šancí na to, aby sa pozviechala. Andrea zahrala Leslie naozaj hodnoverne, no ani to nestačilo na to, aby sa tento film povzniesol na úroveň priemeru. 3* ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Cítim sa podvedená!!! Mám rada filmy inšpirované skutočnými udalosťami. Zaujal ma obsah filmu, ktorý som pochopila tak, že To Leslie je príbeh slobodnej matky, ktorá vyhrá v lotérii, no postupne výhru premrhá. Čakala som teda niečo ako rollercoaster. Čakala a čakala a nič. Žiadne flashbacks, spomienky, nič. Keď Leslie pozerala na synovu fotku z detsva, pomyslela som si, teraz to príde, teraz určite ukážu ako to celé bolo. Nestalo sa tak. Celé 2 hodiny sa pozeráme na Leslie, ktorá už všetko premrhala, zničila si život a čo je horšie, ublížila svojej rodine a najviac vlastnému dieťaťu! A na to sa fakt ťažko pozerá. A tak ako zle sa pozeralo na Leslie, ktorá z obrazovky prakticky neodíde ani na minútu, rovnako zle sa sledovalo tento negatívny, depresívny a ničím neobohacujúci film. Pre mňa je Leslie postava, s ktorou som nedokázala ani na sekundu súcitiť. Keď ukradla vlastnému synovi peniaze na alkohol a vždy keď sa zachovala nevďačne (voči synovi a aj neskôr voči majiteľovi motela), neznášala som ju!!! Naozaj by bolo voči divákovi fér, keby aspoň polovica filmu ukázala aj to, čo bolo predtým, než o všetko prišla. Mne sa veru film vôbec nepáčil, druhýkrát by som ho nepozerala, ani keby mi zaplatili. A k ospevovanému hereckému výkonu Andrey Riseborough poviem len toľko, že si myslím, že každá dobrá herečka by dokázala zahrať alkoholičku. Jej herecký syn Owen Teague ma dokázal na takom malom priestore, aký dostal, zaujať viac. Prekvapilo ma, že som v jednej z vedľajších postáv nespoznala Allison Janney. Jedna hviezdička za spoločné scénky Leslie so synom a za kúsok niečoho optimistického na koniec. Páčili sa mi aj niektoré pesničky. "But you're what's wrong with you. Not anyone else." "You know, some people can't see a good thing, even when it's dropped on their plate."  ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Videne "na čisto" ale prvý film, pri ktorom mi to nevadilo. Jednoduchá angličtina, jednoduché dialógy, pochopil som celý dej bez problémov a celkom ma to aj zaujalo. Neviem, či je to na oscara, ale výkon bol fajn. Druhý krát to ale vidieť nepotrebujem. Klasická bezďácko-alkoholická dráma, všetko sme už videli. Aspoň ona má hĺbku a vývoj. 2 z 5 ()

Qitek 

všetky recenzie používateľa

Moc hezký Indie, který zanechá pachuť nad letošními Oskary, díky fenomenálnímu ( ostatně jako vždy ) výkonu Andrey Riseborough. Tato ženská u mě naprosto potvrzuje úvahu nad tím, že Ona je to samé, co Christian Bale ve stejné profesi, jen opačného pohlaví. ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Ten plagát k filmu vyzerá skôr ako Lassie. Výborne zahratá alkoholička. Až na to, že alkoholičku ako sa patrí, si skôr predstavujem ako leží kdesi v kríkoch alebo na verejnej lavičke, došťatú a dosratú, s červeným ksichtom, so žilkami na lícach a s nosom ako paradajka. Neviem, ako vyzerala tá skutočná, keďže je to "inšpirované skutočnými udalosťami" ako teraz asi polovica filmov, ale na to, že bola vraj alkoholička brutálneho kalibru, by som herečku "skrášlila" oveľa viac. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

To Leslie je drama inspirovana skutocnymi udalostami,ktora ma neskutocne prekvapila,ale prijemne,zobrazuje pribeh jednej slobodnej matky,ktora vyhra v loterii,no kvoli alkoholizmu o vsetko a o vsetkych vokol pride,no ak clovek dokaze bojovat sam so sebou a premoze sa aj s pomocou niekoho ineho,moze sa odrazit zo sameho dna a zacat novy zivot,krajsi,lepsi a so svetlejsou buducnostou,najvacsim plusom filmu je priam excelentny herecky vykon,ktory predviedla Andrea Riseborough,klobuk dole pred nou a v zavere som sa neubranil ani zopar slzam...:⁠-⁠) ()

ink flo 

všetky recenzie používateľa

Inspirováno skutečnými událostmi o ženské z Texasu, která vyhrála v loterii 190tis dolarů, které stihla během 6ti let prochlastat a mezitím přijít o všechno včetně syna. Film začíná až po těch šesti letech a zachycuje její boj se závislostí a návrat do rodného zapadákova (takže proběhne exkurze po různých archetypálních cowboy barech s country tančírnama apod.), kde se snaží nějak uchytit a řešit stíny minulosti. Je to dost doják. Celý to stojí na skvělým hereckým výkonu Andrey Riseborough, která tu vyžilou alkáčku oscilující mezi lítostí, agresivitou a lascivností zvládá opravdu přesvědčivě :-). Byla nominovaná na Oscara. ()

m4xp4yn3 

všetky recenzie používateľa

Chybělo mi hlubší vystižení a popsání nejnebezpečnější pasti hlavní hrdinky - tedy že v marasmu a beznadějnosti situace je snadné najít komfort a snad i jisté zalíbení. ()

Sopholojong 

všetky recenzie používateľa

Americka "smackhead" v priamom prenose. Najlepsie zahrata socka, padajuca na to najhnilejsie, alkoholicko-cigaretove dno od Monstra Charlize Theron. Mozu "cernoskovia" vykrikovat o bezocivosti Akademie kolko chcu, Andrea Riseborough si svoju nominaciu zasluzi vrchovate. Pribehovo vsak divak vie o postavach, ich vztahoch vsetko, a jedine napatie prameni z toho, co s tym (a ako) to urobia. "To Leslie" nie vzdy robi veci jednoduchymi (tu plati "za dobrotu na zobrotu"), ale je hlboko dojimave sledovat (linia s majitelom motela, davajucim druhu sancu, je divacky najatraktivnejsia), ako sa postavy filmu navzajom ucia podelit sa o svoje stastie. Silnych 6/10 ()

Reklama

Reklama