Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirováno skutečnými událostmi. Svobodná matka ze západního Texasu vyhraje v loterii a stejně rychle výhru promrhá a zanechá za sebou svět plný zlomených srdcí. O několik let později, když její šarm vyprchává a nemá kam jít, bojuje, aby znovu vybudovala svůj život a našla vykoupení. (mikki089)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (18)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Andrea, roky je pre mňa tajomný predmet túžby. To Leslie: príbeh nakrútený v 19 dňoch, skúsenosť citeľná, hmatateľná, dejúca sa tu a teraz, bytosti, ktorú máme pred očami, akoby v reálnom a vlastnom živote. Od prvej chvíle, od stretnutia so synom, fantasticky a v jemných nuansách stvárnený Owenom Teagueom, po neustále obrazy/close ups vychudnutej a zúboženej existencie Leslie, až po stretnutie so Sweeneym/ Marcom Maronom, sledujúc ho a vnímajúc, že podobné bytosti existujú (he does nothing, almost better than everyone I have ever seen. He is just completely, nakedly present quoting Kate Winslet). Ticho, (bez)nádej, minimalizmus, detaily, nech si to odžijeme. Kongeniálne spojenie a fungovanie všetkých zložiek umeleckého procesu do surového, zároveň nežného, nefalšovaného, zároveň plného súcitu, emočne hlbokého zážitku. A objatie, katarzia, objatie, slzy a blúza od cestovín. Na čom záleží? Na nás, jednom pre druhého, tu a teraz....PS: Taron Egerton napísal: "Andrea R. does the kind of inspirational acting that makes me want to work harder to be better." And I love her. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

To Leslie ubíja. Ubíja svojou dlžkou i svojim obsahom. Milujem filmy o troskách, ktoré nájdu zmysel života, vzchopia sa, vyhrabú zo sračiek a nakoniec sa im darí, avšak tuna to príde v záverečných troch minútach. Celý film ma trýznilo sa pozerať na hlavnú hrdinku, ako sa "uchlastáva" k debilite a celý film som čakal, kedy príde ten zlom, tá svetlá chvílka transformácie a ona nikde. Vo filme ma zaujali akurát dve postavy- Royal a Sweeney, ktorí jej podali pomocnú ruku. Ale i tak nechápem, že kto má potrebu robiť filmy o niekom, kto rozmrdal všetky prachy z výhry na chlast a drogy a padol na dno. Ved takých osudov tu je okolo nás všade veľa. ()

Reklama

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Vyhraje Andrea Riseborough nečekaně Oscara a rozjede tím druhé kolo kontroverze? Spíše nepravděpodobné, To Leslie ovšem rozhodně nemusí stát pouze na pochybné kontroverzi. Riseborough, Owen Teague, Marc Maron i opět bravurní Allison Janney předvádí solidní výkony, bez nich by ovšem nebyl dvakrát velký důvod, proč To Leslie rychle vytěsnit z hlavy…. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Cítim sa podvedená!!! Mám rada filmy inšpirované skutočnými udalosťami. Zaujal ma obsah filmu, ktorý som pochopila tak, že To Leslie je príbeh slobodnej matky, ktorá vyhrá v lotérii, no postupne výhru premrhá. Čakala som teda niečo ako rollercoaster. Čakala a čakala a nič. Žiadne flashbacks, spomienky, nič. Keď Leslie pozerala na synovu fotku z detsva, pomyslela som si, teraz to príde, teraz určite ukážu ako to celé bolo. Nestalo sa tak. Celé 2 hodiny sa pozeráme na Leslie, ktorá už všetko premrhala, zničila si život a čo je horšie, ublížila svojej rodine a najviac vlastnému dieťaťu! A na to sa fakt ťažko pozerá. A tak ako zle sa pozeralo na Leslie, ktorá z obrazovky prakticky neodíde ani na minútu, rovnako zle sa sledovalo tento negatívny, depresívny a ničím neobohacujúci film. Pre mňa je Leslie postava, s ktorou som nedokázala ani na sekundu súcitiť. Keď ukradla vlastnému synovi peniaze na alkohol a vždy keď sa zachovala nevďačne (voči synovi a aj neskôr voči majiteľovi motela), neznášala som ju!!! Naozaj by bolo voči divákovi fér, keby aspoň polovica filmu ukázala aj to, čo bolo predtým, než o všetko prišla. Mne sa veru film vôbec nepáčil, druhýkrát by som ho nepozerala, ani keby mi zaplatili. A k ospevovanému hereckému výkonu Andrey Riseborough poviem len toľko, že si myslím, že každá dobrá herečka by dokázala zahrať alkoholičku. Jej herecký syn Owen Teague ma dokázal na takom malom priestore, aký dostal, zaujať viac. Prekvapilo ma, že som v jednej z vedľajších postáv nespoznala Allison Janney. Jedna hviezdička za spoločné scénky Leslie so synom a za kúsok niečoho optimistického na koniec. Páčili sa mi aj niektoré pesničky. "But you're what's wrong with you. Not anyone else." "You know, some people can't see a good thing, even when it's dropped on their plate."  ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Ten plagát k filmu vyzerá skôr ako Lassie. Výborne zahratá alkoholička. Až na to, že alkoholičku ako sa patrí, si skôr predstavujem ako leží kdesi v kríkoch alebo na verejnej lavičke, došťatú a dosratú, s červeným ksichtom, so žilkami na lícach a s nosom ako paradajka. Neviem, ako vyzerala tá skutočná, keďže je to "inšpirované skutočnými udalosťami" ako teraz asi polovica filmov, ale na to, že bola vraj alkoholička brutálneho kalibru, by som herečku "skrášlila" oveľa viac. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Los Angeles Times nazval nomináciu Riseborough na Oscara za najlepšiu herečku „jednou z najšokujúcejších nominácií v histórii Oscarov“. Predchádzala tomu obrovská kampaň podporovaná celebritami cez sociálne siete, pretože film vôbec neprerazil a Riseborough nikdy nebola považovaná za seriózneho kandidáta na ocenenie. Po oznámení nominácie sa objavili špekulácie, že spôsob, akým sa dostala do pozornosti, mohol porušiť pravidlo Akadémie proti priamemu lobovaniu voličov. Akadémia na to zareagovala, že spôsob bol naozaj znepokojivý, ale nominácia ostane zachovaná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama