Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 2
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizódy(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (71)

Botič 

všetky recenzie používateľa

Seriál, který by snad chtěl být novodobým Velkým Gatsbym. Anna tu slepě sleduje zelené světlo v ulicích New Yorku. Vzduchem tu lítá Prada, Gucci, Dior a bouchá šampaňské. Shonda jejímu příběhu věnuje snad všechen čas světa a ve vyprávění je spolehlivá asi tak, jako hlavní postava. Tak dlouho se tu lže, až tomu na závěr všichni uvěří. V prvních epizodách sledujeme vzestup monstra, aby ve finále došlo k jeho pochopení a tak trochu omluvení. Takovému obětování se pro Annu se těžce věří. ()

Harpy odpad!

všetky recenzie používateľa

Skončila som pri predposlednom dieli, už som nemala silu pozerať na tú "wanabee celebritku a boháčku", inak preafektované upišťané decko. Diely sú dlhé, ide to pomaly a ak vás zaujíma ako vlastne okrádala, odkiaľ brala peniaze atď, dozviete sa pomaly hovno, v každom dieli neskutočná vata, trápne dialógy a ešte krútim hlavou nad herečkou, ktorá hrala novinárku, a asi si povedala že bude svojou mimikou tváre hrať aj za svoju kolegyňu Annu - ktorá naopak ani brvou nepohla a stále sa tvárila rovnako. Tie grimasy ktoré tam dávala boli pre mňa neskutočne otravné, každý diel som si len hovorila aké drogy berie....odpad ! ()

Reklama

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Julia Garner výborná! Anna Chlumsky skvělá! Ale tím to pomalu hasne. Bavilo, asi tak do 6. dílu. Pak už začal být každý díl prostě dlouhý. Vyprávění poutavé, ale začínám se malinko bát tohoto trendu točit o podvodnících.... a omluva, že to myslela dobře a měla vizi? Ano, byla génius, ale neměla na to prachy... takových tu asi bude víc, ale nekradou... Zklamání ne, ale nadšení vůbec. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Inventing Anna" v zásade nejaké väčšie problémy nemám. Myslím si, že ide o zaujímavý projekt a je dobre nejako vidieť do života týchto všetkých podvodníkov. Minimálne to dáva nám ako divákom ukážku, že svet patrí scammerom, ktorí to musia vedieť len dobre predať. A Anna teda rozhodne vedela veľmi dobre na to, ako oklamať všetkých okolo seba. A narozdiel od "The Tinder Swindler" týpka bola aspoň skutočne potrestaná za svoje činy. Už len čiste z titulu, že to bolo vykonané všetko v jej mene. Julia Garner je podľa mňa skvelá vo svojej role a snaží sa to predať čo najlepšie. Miestami mi však jej povýšenecký akcent a jednanie s druhými vedelo trošku liezť na nervy. Mal som pocit, že to bola jediná črta, ktorú sme z nej videli. Na seriáli mi aj vyhovuje, že vedľajšie postavy dokopy nikdy neostanú na scéne dlhšie, než je nutné. A tak si postupne môžeme skladať jednotilivé diely mozaiky dokopy. Čo sa Rachel týka, mám z nej trošku zmiešané pocity. Na jednu stranu je treba povedať, že svojej kamarátke verila celú dobu, dostala do skutočne veľmi nepríjemnej situácie a určite by som jej to nezávidel. No na druhú stranu je pravda aj to, že bola vždy tá, čo vždy len brala a všetko dostávala zadarmo. Myslím si, že keby sa jej ale podarilo ten úver získať, mohlo to byť ešte vskutku zaujímavé. Pretože fakt pre mňa ostáva otázka, či by nejakým spôsobom si po sebe upratala svoj život, aby rozbehla biznis, alebo by to bol len ďalší scam. Pretože som celkom uveril aj tomu, že dievča chcelo niečo budovať. Ale nie úplne košér metódami. Za pozornosť podľa mňa stojí. Hodnotenie: B ()

B.Wilde 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to úplně špatné, ale nebyla to ani žádná pecka... všechny díly jsem dala za dva dny, hned po Tinder Swindler. Případ Anny jsem slyšela už před časem jako true crime podcast a proto jsem si vlastně pustila i seriál, jelikož mě zajímalo zpracování. Je fascinující a zároveň hrozné, jak se podvodníkům může dařit a jak z toho často můžou vyjít docela dost v pohodě (i když to platí spíš u Simona, než u Anny, i když jak se to vezme). Už jen prachy ze seriálu ji zajistili zaplacení některých dluhů (ne-li všech) a proslavila se o to víc... pro někoho takového asi i to byla částečná výhra... no a kdo ví, jestli nějaká VIP klub pro smetánku nevlastní nějaký podvodník, kterému něco podobného prostě prošlo? ()

Galéria (223)

Zaujímavosti (12)

  • Skutočná Anna Sorokin bola v roku 2019 odsúdená na 4 až 12 rokov väzenia, pričom jej udelil aj pokutu vo výške 24 000 dolárov na vyrovnanie štátnych pokút a bankám mala vrátiť 199 000 dolárov. Vo februári 2021 bola podmienečne prepustené z väzenia. Po prepustení z väzenia sa prihlásila do hotela The NoMad a najala si nemecký kamerový štáb, aby ju sledoval a natáčal jej aktivity. O šesť týždňov neskôr, v marci 2021, ju imigračné a colné orgány (ICE) vzali späť do väzby za prekročenie dĺžky platnosti víz. V súčasnosti ju zadržiavajú vo väzení a čaká na deportáciu do Nemecka. Imigračný sudca rozhodol, že ak by bola prepustená, mala by sklon pokračovať v páchaní podvodných a trestných činov. (Raccoon.city)
  • Julia Garner po stretnutí s Annou Delvey skonštatovala, že bola prekvapená aká je veľmi jemná a zábavná. (matthew.17)

Súvisiace novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (viac)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (viac)

Reklama

Reklama