Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(7)

Boba Fett, kedysi nájomný lovec, objavuje na planéte Tatooine svoje nové ja po boku Fennec Shand. (Disney+)

Recenzie používateľa Milano33 k tomuto seriálu (5)

Boba Fett: Zákon podsvetia (2021) 

Disney+ sa púšťa do ďalšieho seriálového projektu zo sveta Star Wars, ktorý je ukážkový príklad toho, ako sa nemá robiť seriál z temného podsvetia. Nie je to ani špinavé, ani temné a za celú dobu nepadne jediná kvapka krvi. Dej ide tiež úplne na druhú koľaj, v svojej podstate je naprosto nekoherentný, vďaka čomu show pôsobí ako nekompaktný celok, jediné, čo tento nesúrodý projekt zachraňuje od úplnej katastrofy, je pohľadný vizuál. Postava Boba Fett je takisto nefunkčná a s jeho pravidelne rozporuplnými názormi a nerozhodnou povahou sa vôbec nehodí na vodcu undergroundu. ()

Kapitola 1: Cudzinec v cudzej zemi (2021) (E01) 

The Book of Boba Fett sa paralelne pozerá na dve časové roviny príbehu. Začína nám to flashbackovými zábermi na udalosti, ktoré nasledovali po tom, čo sa Boba Fettovi podarilo uniknúť zo Sarlacca. Hneď ako prvé prišiel kvôli Jawaom o svoju zbroj, neskôr nato ho uväznili piesoční ľudia Tuskeni, u ktorých sa vyznamenal tým, že pokoril akési púštne monštrum. Keď sa prenesieme do budúcnosti, tak Boba Fett sa pokúša presadiť svoju autoritu, čoby nového Lorda a Daimyoa zločineckého podsvetia na Tatooine, nakoľko si uzurpoval trón po Jabbovi Huttovi. Nebránim sa ani porovnávaniu s Mandalorianom, ktorý oplýval podobnou temnejšou atmosférou. Soundtrack je aj tu slušný, avšak tomuto seriálu skrátka chýba šťava, drive, originalita a v podstate nejaká vlastná tvár či štýl. ()

Kapitola 2: Kmene Tatooinu (2022) (E02) 

Zas si nepomôžem a znova je namieste zmieniť seriál The Mandalorian, nakoľko aj The Book of Boba Fett kombinuje typické westernové trópy a presúva ich do Sci-Fi kulís. Zápletka tejto epizódy sa točí predovšetkým okolo nájazdníkov z vlaku, ktorý prepadávajú miestnych Tuskanov, čo podnieti Boba Fetta tento vlak prepadnúť. Akčné sekvencie boli tentokrát naozaj elegantné a nepostrádali na napätí. Tiež sme sa čosi nové dozvedeli o kultúre, zvykov a tradíciách púštneho národa Tuskanov, takže to vítam veru pozitívne. A na konci asi ten psychedelický trip na mňa až moc zapôsobil, keďže som si nemohol pomôcť nesmiať sa, ale skrátka tie palice mi prišli strašne vtipné. Čo sa súčastnosti týka, tak Lord Fett bude musieť preukázať svoj uplatnený nárok na teritória ponechané Jabbba Huttom. ()

Kapitola 3: Ulice Mos Espa (2022) (E03) 

Za mňa dosť rozpačitá epizóda, poriadne ani neviem, čo si o nej mám myslieť, je taká nijaká. Nablýskaný dizajn speederov sa absolútne nehodí k celkovej potemnelej vizualizácií seriálu, no vlastne keď sa nad tým zamyslím, nehodí sa to ani do Star Wars univerza vo všeobecnosti. A to ešte nehovorím o tej naháňačke, ktorá bola hrozne nezáživná. Huttovia sa konečne odhodlali prejsť do ofenzívy a tak vyslali do boja Black Krrsanta, aby nadobro skoncoval s Bobba Fettom, čo sa mu však nepodarí. Skutočnosť, že sa dvojčatá zriekli svojho nároku a zároveň ponúkli Rancora ako výkupné za Wookiea, nemení nič na fakte, že sa Boba Fett bezprostredne rúti do područia rysujúceho sa vojnového konfliktu, ktorý rozhodne o tom, kto si nakoniec obháji svoj nárok na Jabbove dedičstvo na Tatooine. ()

Kapitola 4: Pred búrkou (2022) (E04) 

Flashback, ktorý nevnáša do série nič vyslovene nové, áno, bolo nám síce ukázané prvé stretnutie Boba Fetta a Fennec, počiatky ich vzájomnej spolupráce, znovunadobudnutie strateného vlastníctva, no a ešte sme nazreli i do útrob Sarlacca, ale to nemení nič na fakte, že ustavične prešľapujeme na mieste. Od seriálu som nečakal žiadny svetoborný príbeh, ale ten scenár ja vážne plytký a miestami aj dosť skratkovitý. Na konci to vyzerá, že pôjde už naozaj do tuhého, nakoľko vojna je na spadnutie a Bobovi sa hoci nepodarilo vytvoriť vojnovú alianciu, ale aspoň docielil neutralitu ostatných hláv rodín podsvetia Mos Espy. A nesmiem zabudnúť ani na to, že Boba má nového rekruta, ktorým je práve Black Krrsant. ()

Súvisiace novinky

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Reklama

Reklama