Reklama

Reklama

Klub zázrakov

(festivalový názov)
  • Veľká Británia The Miracle Club (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Radostná púť skupiny bujarých žien z robotníckej triedy z Dublinu do francúzskych Lúrd ich privedie k vzájomnému objavovaniu priateľstva a k ich vlastným osobným zázrakom. (MFF Cinematik Piešťany)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film láka len na Lurdy a herecké mená, ktoré majú byť ťahákom, avšak príbehom samotným nie je zázrakom. Veľa emocionálnych pocitov a film, ktorý nie je pre každého. Ponúka ľahký humor v boji s chorobou aj nevyliečiteľným hnevom z minulosti, avšak humor je citeľný len slabo na úkor drámy. Lenže volá sa to komédia, takže trocha zavádzajúce, ako kedysi proklamovaná účinnosť lockdownov. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď sa to takmer po celý čas tvári ako komédia, tak minimálne v závere to bolo poriadne bittersweet - obzvlášť vo chvíli, keď štvorica žien precitla a zdôverili sa jedna pred druhou o tom, čo ich ťaží na duši. Každopádne, táto travel dramédia ma bavila najmä vďaka skvelým dialógom s kvalitným ironickým dôvtipom, ale aj vďaka atmosfére pútnických Lúrd. Len škoda, že samotná dejová línia je absolútne triviálna a bez väčší turbulencií. Tie by tomu určite pridali na atraktivite. Takto je to žiaľ len na 3* ()

Reklama

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Dubline a Bray (Írsko). (Arsenal83)
  • Producenti Joshua D. Maurer a Alixandre Witlin sa o tento projekt pokúšali už viac ako 18 rokov. Po neustálom odmietaní konečne našli záujem zo strany Lionsgate UK a Embankment o financovanie na základe rozsiahleho prepisu scenára, najali režiséra Thaddeusa O'Sullivana a britského producenta Chrisa Curlinga, ale kvôli Covidu bolo natáčanie odložené trikrát. (Arsenal83)

Reklama

Reklama