Reklama

Reklama

Hľadám Dunaj

(TV film)
  • Česko Hledám Dunaj

Obsahy(1)

Aj keď na slovenskom úseku Dunaja ostali z pôvodnej prírody iba fragmenty, predsa len majú pre nás veľkú spoločenskú hodnotu. Ochranári sa preto snažia vyhlásiť určitú časť tohto územia za Národný park. To by predsa len dopomohlo k zachovaniu posledných prírodných fragmentov  pred silným civilizačným tlakom človeka. Cez postavu autora filmu sprostredkujeme ďalšie zaujímavé úseky Dunaja a Podunajskej nížiny s faunou a flórou s načrtnutými environmentálnymi problémami. Príbeh je voľným pokračovaním prvého dielu (dokumentu Žijem Dunajom) s pocitovým naladením autora a jeho príbehmi, ktoré prežil pri filmovaní a potulkách Dunajom. Občas si zaspomína na minulosť, ktorú na konci spojí s Deltou Dunaja, kde sa autor ešte aj dnes môže preniesť do čias svojho dedka. (RTVS)

(viac)

Recenzie (4)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Luzni lesy a neregulovane reky miluju a zde jsem mel pocit, ze jsem nasel spriznenou dusi. "V prirode mam najednou smysly ostrejsi, lepe slysim, vidim, citim" rika autor. Lide se cito oblasti snazili ekononicky vyuzit,ale vzdy je vyhnala povoden. Ale budovana dalnice je brutalita. ()

Reklama

petisek 

všetky recenzie používateľa

Z filmu cítiť úprimnú lásku jeho autora, k rieke Dunaj. Krásne zábery a silné posolstvo o potrebe si tento prírodný skvost viac chrániť. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama