Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalí spolužiaci zo strednej školy Lina (Rachael Leigh Cooková) a Max (Greyston Holt) sa náhodou stretnú na letisku a dokonca aj v lietadle, keď cestujú domov na vianočné prázdniny, ale pre búrku letecká spoločnosť odkloní ich let. Obaja mladí priatelia musia úzko spolupracovať a improvizovať, aby sa dostali domov včas, bez ohľadu na použité prostriedky a spôsob dopravy. Čo všetko sa im na cestách naprieč celou krajinou prihodí v tomto vzrušujúcom predvianočnom období? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (6)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Rachael Leigh Cook sa mi vôbec nezdá vhodná do romantických rolí, hoci sa tam často ocitla. Nemá iskru, nepodpálila by ani slamu. Výsledkom je úplne nulová chémia, pretože Leigh Cook vyvolá reakciu možno akurát tak u latimérie. Každopádne toto hallmarkovské vianočné klišé bude určitému publiku stačiť. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Hallmark Chanell si odložil asi najlepší film absolútne na záver. Nemyslel som si, že to poviem, no "Cross Country Christmas" bude asi tohtoročný najlepší Hallmark film. Ešte mi ostáva vidieť 2, no myslím si, že ak už z 38 filmov od Hallmarku poviem o jednom, že je najlepší, niečo to musí znamenať. Tento film totiž išiel úplne inou cestou. A to už od prvého stretnutia našich dvoch hrdinov Liny a Maxa. Rovnako je super, že majú spolu nejakú históriu. No potom to ide ďalej a film je stále lepší a lepší. Nakoľko ich let zastaví v Ohiu pre zlé počasie, tak sa obaja musia dostať do Colorada trošku inou cestou. A tak pocestujú. Nákladným vlakom, traktorom, v aute s mladou elfkou a najväčšiu časť cesty im pomôže prejsť dodávka s reklamou na "úprava psov". Film je podľa mňa veľmi vtipný. Vidíme do akej situácie sa obaja dostanú, no hlavne je vidieť ako to celé na nich vplýva. Lina, ktorá je dobrá v komunikácii a hľadaní riešení je zrazu v situácii, kde nevie ako sa pohnúť ďalej a jednotlivé riešenia sa míňajú a míňajú, alebo sa dostanú do nových problémov. A zrazu vždy pozitívna a usmiata žena v jednom momente neznesie tú absolútnu frustráciu. Rovnako sa teší na rodinu a trápi ju keď počuje čo všetko už medzičasom stihli a čo jej ušlo a trápi ju, že to všetko robili bez jej prítomnosti. Rovnako zaujímavý je aj Maxov príbeh, kde zistíme, že to budú prvé Vianoce ktoré strávi len s mamou po smrti jeho otca. Keď sa v tomto filme naši protagonisti pohádajú, tak sa to udeje na správnych miestach. Nie sú tu žiadne klišé na posledných 10 minút a film pôsobí maximálne prirodzene. Skrz všetky tie nešťastné náhody a čo sa udeje pôsobia absolútne prirodzene a hlavne ten príbeh môže aj Rachel Leigh Cook aj Greyston Holta správne posúvať. Miestami je vidno, že si to aj začnú užívať a baviť sa na tom všetkom. Ako napríklad v scénke, kde majú spievať na pódiu koledu ale zabudnú text. A potom sa tak úprimne zaradujú keď si spomenú alebo si jeden druhému nejako vypomôžu. Tento film má okrem toho aj v závere vetu, ktorú by si mal Hallmark vziať ako motto. "Niekedy je lepšie povedať čo si myslíme, než niečo predpokladať." A to by sa mali naučiť všetky postavy Hallmark a Lifetime filmov. Lebo tým predpokladaním na konci vždy pokazia celý film. A teší ma, že tento film to pochopil. Za seba hovorím, že film si určite pozrite. Ide o tohtoročný najlepší Hallmark film a aj podľa toho ho ocením. A plne si to zaslúži. Hodnotenie: A ()

Fanita 

všetky recenzie používateľa

Tento film bol veľmi vtipný a pohodový so skvelou dvojicou a dobre napísaným scenárom, ktorý pobavil aj prekvapil a priniesol nové netradičné zmeny v už zavedených Hallmark stereotypoch. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Film ukazuje zasnežené hory v Missouri, lenže v Missouri také hory nie sú. (Arsenal83)
  • Na konci filmu sa za Rachael Leigh Cook objaví obrovský monolit, keď zatvára dvere dodávky. Ide o Squamish v Britskej Kolumbii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama