Reklama

Reklama

Obsahy(1)

5 000 dolarů za dopadení psance Rhiannona (Vaughn Monroe); 50 000 dolarů za prozrazení jeho úkrytu. Zdá se vám to divné? Nabídnout desetkrát víc za úkryt, než za banditu? Ale jde o dobrý obchod, protože v úkrytu má víc jak milión dolarů v ukradeném zlatě. Příběh člověka, který dostal za úkol polapit sám sebe, aniž by tušil, že o něho usilují tři zájemci - zákon, kostel a láska. (ilclassico)

(viac)

Recenzie (3)

ilclassico 

všetky recenzie používateľa

Že bychom se u Republic Pictures dočkali o něco kvalitnějšího westernu, než těch z 30. a 40. let? Vypadá to tak. Ale šampaňské neotvírejte, stále je co vylepšovat. Devízou tohoto filmu je dost zajímavý (netvrdím, že originální) příběh, lepší herecké výkony, včetně opravdové herecké hvězdy Waltera Brennana (mého oblíbence). Snímek je navíc barevný. Hrdina bude možná kontroverzní postavou, hraje ho totiž zpěvák Vaughn Monroe (zřejmě šlo o úlitbu tehdejšímu obecenstvu). A nezapomínejme, že jde stále o béčkovou produkci. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Mravoučný príbeh s príšerným ohreblom v hlavnej úlohe. Dej nie je nejako extra zaujímavý, pomaly plynie (občas sa mi zdalo, že má film 3 hodiny) a skončí zhruba tak, ako tušíte od začiatku. Na rozdiel od iných westernov, tento mi pripadal kulisami a všetkým hrozne štúdiovo. Exteriérov je minimum a aj tie, čo sú, vyzerajú ako točené v štúdiu. Pritom na westernoch býva jednou z najdôležitejších stránok práve prostredie a príroda. Čo film vyťahuje aspoň do priemeru, sú herci (s výnimkou už spomínaného hlavného hrdinu, ktorý ma charizmu slabšiu než rozmliaždená žaba na ceste). Ella Raines je nielen nádherná ako vždy, ale aj tými svojimi podpichovačnými rečami film výrazne osviežuje. Ward Bond výnimočne v kladnej úlohe, ale svedčí mu to aj v tejto polohe. A Walter Brennan v úlohe dobrosrdečného doktora je proste úžasný, tieto úlohy boli jeho. Dosť som ľutoval Ellu, že jej tu producenti vybrali takúto dvojicu nápadníkov (Ward a ohreblo), taká nádherná žena by si zaslúžila niečo mladšie a sympatickejšie. Inak zaujme transfúzia na záchranu šerifovho života, netušil som, že na americkom vidieku tej doby poznali také moderné vychytávky. 50% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Pieseň „Mule Train“, ktorú vo filme spieval Vaughn Monroe, bola jedným z najväčších hitov roku 1950 a získala nomináciu na Oscara. (westerns)
  • Vaughn Monroe ve filmu zpívá 3 písničky: „Mule Train“, „Singing My Way Back Home“ a „Mexicali Trail“. (ilclassico)

Reklama

Reklama