Reklama

Reklama

Bloody New Year

  • Veľká Británia Horror Hotel
Horor / Mysteriózny
Veľká Británia, 1987, 90 min

Obsahy(1)

Parta mladých ztroskotá na ostrůvku, kde najde útočiště v hotelu jako vystřiženém ze starých dobrých časů. Tam ale řádí nadpřirozené síly. (Netflix)

Recenzie (15)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Pomerne zvláštny horor o partii mladých, ktorým sa počas plavby dobabre loď a ocitnú sa pri zdanlivo opustenom pobrežnom hoteli. Samozrejme sa v ňom začnú správať ako doma, no zároveň sa tu začnú diať aj veľmi čudné veci. Film sa mi zdal netypický tým, že v sebe spájal veľké množstvo subžánrových hororových motívov a takmer do polovice filmu nebolo jasné, ktorým smerom sa bude uberať. A tak na nás na začiatku dýchne slasherová atmosféra, ktorá začne po chvíli zaváňať duchárčinov, až sa dostane k téme haunted house, k čomu sa však objaví neaký ten náznak časového posunu, ktorý vystrieda štýl vidieckych buranov a nemalú úlohu zohrajú aj démoni. Problém filmu však je, že len málo z toho je spracované dostatočne strašidelne či presvedčivo a dokonca som sa miestami nudil. Atmosféra 80´s je celkom fajn, hlavne zo začiatku, pochybné triky a správanie postáv sa v takýchto filmoch (väčšinou) dajú odpustiť a chválim aj hudbu. Povedal by som, že ide o divne pozliepaný, ale pozerateľný kúsok, ktorý miestami vykráda slávnejších filmových kolegov. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Film nenudí, a z očividne nízkeho rozpočtu tvorcovia vyžmýkali čo sa dalo, pointa je vcelku originálna, ale... Tu sa ukáže inšpirácia Shining, tam Nočnou morou z Elm street, inde Evil dead, a kde by mali tvorcovia pritvrdiť a vytasiť sa s parádnymi gore efektami, ostane len taký nemastný neslaný úmysel. Taktiež toho pobehovania po ostrove je niekedy až veľa, prospela by hutnejšia atmosféra a koncentrovanejší dej, človek občas stráca pozornosť. Inak je to fajn a občas i ambicióznejšie béčko, ktoré malo na viac. ()

Reklama

hladass 

všetky recenzie používateľa

V případě Bloody New Year mohlo jít o opravdu dobrý film, nápad zkombinovat několik hororových subžánrů (slasher, ghost, haunted house, gore, demons, splatter) a komedii, zní v mých uších docela dobře, věřím, že taková Troma by si s tímto nápadem, zejména pod taktovkou Kaufmana, poradila se ctí... Což se v tomto případě nestalo... Samotná levnost a viditelná béčkovost mi vůbec nevadí, naopak tyto kousky vyhledávám, že film vykrádá všechny horory široko daleko okolo, taky ne, ale že je to velký chaos a k tomu z větší části dost nudný a bez atmosféry, už ano... Pár slušných nápadů, ucházející hudba a pěkné masky film už nezachrání... ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Úvodní potyčka a honička v lunaparku mají drajv, to ale není nic proti tomu, co šestici mladých čeká na ostrově, u kterého ztroskotají. Zařízený hotel, na nějž narazí, je zdánlivě opuštěný, ale přeci jen se zdá, jako by někdo číhal ve stínech. Postavy, které se přirozeně chovají hovadsky, nejhorší je asi permanentně hysterická Janet, si idylky dlouho neužívají. Temné síly jim ukážou, kdo je tady pánem a navrch k tomu se přidá i síla živá. Postupně se z toho stává jakýsi surrealistický koktejl, kdy se realita mísí s fantazií bez pravidel a bez hranic. A samozřejmě se přidá smrt. Gore sice není výživné, ale vraždy ujdou. Jedna z nejnapínavějších scén je s výtahem. A při ní si také člověk tak trochu vzpomene na Freddyho. Jinak člověka napadne řada filmů - Osvícení, Karneval duší (byť pointa je v něm jiná) nebo pozdější Loď duchů. Konec byl od jisté chvíle očekávaný a vítaný. Místy velmi dobrá hudba a scény jako s poltergeistem - výborná kuchyně. Mně to tentokrát sedlo. ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý horror,žiaľ veľmi málo známy.Čo je dosť veľká škoda.Samotnému filmu sa síce dajú vytknúť vykrádačky z iných horrorov,aj to že akýsi pozliepaný z rôznych horrorovych žánrov,čo môže niekomu vadiť.No celkovo je veľmi dobrá horrorova atmosféra,niekedy je to naozaj husté,no je tam aj zopár komických momentov,ale s mierou,takže tu nejde o nejaký komediálny horror. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama