Reklama

Reklama

Projekt Z alebo ako sa točí zombie film

  • Česko Projekt Z aneb Jak se točí zombie film (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina študentov filmu vezme troch nezamestnaných hercov nakrútiť zombie film v zatvorenom moteli v nórskych horách. Ich fikcia sa odrazu mení na realitu, keď začne filmový pľac terorizovať neznámy tvor. (Film Europe)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (5)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Projekt Z je len jedným z mnoha pokusov o akýsi zombie nárez, ktorý sa ale končí veľmi priemerným spôsobom a až na pár chytľavých scén v štýle Blairwitch som sa celkom nudil. Možno tvorcovia chceli, aby sa divák trošku strácal v tom, čo je tu realita a čo fikcia, avšak mne to až tak nesadlo a prišlo mi to značne pritiahnuté za vlasy. Každopádne je to úlet, ktorý môže niektorých zvedavcov presvedčiť. 50 % ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Tak už i do Norska dorazila zombie mánie! A evidentně je stejně vyvedená jako ta americká. Parodické prvky tohle podivné dílko fakt nezachrání. (25%) ()

Reklama

Azurose 

všetky recenzie používateľa

Wow! Tak toto je ohromná emoční jízda. "Film je složen z nepoužitých záběrů při natáčení...", naopak! Tento film je ohromně povedený a výborně funguje. Poklidný filmový plac se mění na hororový film, kdy po 10 minutách filmu nevíte, co je realita a co je "film" - a v tom je právě to kouzlo. Připadá mi to jako mix filmů Mrtví neumírají (2019) a Život (2017).  Mimořádná technická práce, zvukový design a černý humor, to jsou hlavní přísady tohoto snímku, který vám nedá ještě týden spát. Dennis Storhøi je ve své roli natolik výborný, že bych ho jako chodící zombie mohl sledovat celé dny. Všem moc doporučuju - a to nejlépe v kompletně prázdném kinu, jako se poštěstilo mně - to je teprve zážitek! ()

gfrusvk 

všetky recenzie používateľa

Študenti filmovej akadémie sa rozhodnú natočiť vlastný zombie horor. Dívame sa na scény zo zákulisia - na samotné natáčanie z pohľadu tretej osoby, na 10 násobné opakovanie nevydarenej scény, výčitky režisérky, či trénovanie zombíckych pohybov... Z tohto "filmu o filme" občas plynule prejdeme na skutočnú, už zostrihanú filmovú scénu - na začiatku ktorej síce ešte vidíme klapku, a vieme teda, že je to len "akože", ale zrazu zisťujeme, že sa na danú scénu dívame už vo finálnej verzii s hudbou, už má hororovú atmosféru, a skutočne z nej mrazí. Za mňa zaujímavý koncept. Ale samozrejme z tohto by mal počas celého filmu divák pocit, že je všetko v pohode, občas síce je nejaká strašidelná scéna, ale inak všetko je plánované a hrané, a nikomu sa nič nemôže stať... Ibaže by sa naozaj niečo začalo diať mimo plán... ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Když Iben (Iben Akerlie) přichází k opuštěnému domu, má v jednom záběru v puse cigaretu. V ostatních záběrech ve scéně ji ale nemá. (Azurose)

Reklama

Reklama