Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspešný inžinier Gustave Eiffel práve ukončil svoju prácu na Soche slobody a stojí pred novou výzvou. Francúzska vláda by chcela v súvislosti s blížiacou sa Svetovou výstavou v Paríži vybudovať spektakulárny projekt. Eiffel nie je rozhodnutý, akú podobu by tento projekt mal mať, keď mu cestu skríži záhadná žena z jeho minulosti. Ich dávna vášeň sa pre neho stáva zdrojom inšpirácie, vďaka ktorému navždy zmení tvár Paríža... (RTVS)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (27)

Ingtar2 

všetky recenzie používateľa

Na úvod by som rád poznamenal, že ide celkom určite o jeden z najlepších životopisných filmov aké som kedy videl - merať sa mu môže len Ip Man. Mnohí so mnou budú pravdepodobne nesúhlasiť, ale skoro všetko tu funguje tak, ako má - počínajú hereckými výkonmi, cez atmosféru Paríža dopĺňanú nádhernou Desplatovou hudbou (fakt!) až po niektoré zábery kamery - najmä na konci, kde som mal zimomriavky, čo sa mi pri Francúzskych filmoch väčšinou nestáva. Chválim takisto niektoré detaily vo filme - napríklad spôsob, akým Eiffel kreslil, držal ceruzku, to že pri kreslení ťahal po papieri celú dlaň a nepohyboval len zápästím a podobne. Emma Mackey si u mňa deinitívne potvrdzuje, že je dobrou herečkou a myslím, že si ju môžem spravodlivo zaradiť do rebríčka top 10. Paradoxne ma však pasáže s ňou zaujímali menej ako stavba samotnej veže, jej technické parametre a podobne aj napriek tomu, že tu ukázala viac ako v Sex Education. Tl;dr: Ide o kvalitný historický, životopisný film so skvelými hercami, kostýmami, hudbou a krásnymi zábermi na Paríž. 78%, 4*. ()

Antek 

všetky recenzie používateľa

Levná (nikoliv rozpočtově) francouzská limonáda, která se tváří jako životopisné drama, ale ve skutečnosti jde o červenou knihovnu s hezkou výpravou a dobrými herci. Čekal jsem drama o trablech se stavbou jedné ze světových ikon, ale samotné Eiffelovky se příběh týká pouze okrajově. Místo toho se zaobírá milostným trojúhelníkem, který ovšem nedokáže vtáhnout, ani dodat tolik potřebný punc osudovosti. Podvědomě jsem z toho cítil snahu přiblížit se Anglickému pacientovi, jenomže tam bylo hned několik es v rukávu a pohybovali jsme se na úplně jiné emocionální úrovni. I přes střídmých sto minut jsem si připadal jako při sledování tří hodinového filmu, který mě přes nudné scénáristické peripetie dovedl ke konci, který mi vykecal hned na začátku. Škoda. Takto zásadní stavba by si zasloužila méně ošuntělý pomník. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný a kvalitný film o zákulisí stavby monumentálnej Eiffelovky, ktorá v čase svojho vzniku vyvolávala u Parížanov aj viacerých odborníkov obrovské kontroverzie a nedôveru. A napokon sa z nej stal jeden zo symbolov Paríža! Film sa sústreďuje nielen na samotnú náročnú stavbu, ale aj na výber monumentu pre EXPO, a taktiež sa retrospektívne ocitneme v Bordeaux, kde sa mladý Gustave viedol svoju prvú veľkú stavbu a popri tomu sa stihol zamilovať. Film sa mi páčil po všetkých stránkach, no najmä zaujala skvelá výprava a kulisy. Akurát toho milostného príbehu tam mohlo byť menej a trochu viac architektúry, možno aj ostatných projektov, ktoré viedol a získali si nimi svetové renomé. Ale inak super, za 4* ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Psychológovia v rámci určitých cvičení dávajú subjektom otázku: "predstavte si nejakú stavbu". A je dokázané, že väčšina ľudí si pri tejto otázke automaticky vybaví Eiffelovu vežu. A toto je jej príbeh, príbeh jednej z najslávnejších stavieb v dejinách. Milovanej aj zatracovanej, nenávidenej (Guy de Maupassant s priateľmi zvykli piknikovať priamo pod ňou s argumentom, že to je jediné miesto, odkiaľ tú ohyzdnú vec nie je vidno). Ako tu už zaznelo mnohokrát, ak by sa film zaoberal len výstavbou a komplikáciami s ňou spojenými, bolo by hodnotenie lepšie. Tá romantická linka ma teda vôbec nezaujala a väčšinu času sa podvedomie zaoberalo výpočtami, koľko rokov mala Adrienne v roku 1860 a koľko v roku 1886. ()

movemat 

všetky recenzie používateľa

Až príliš chladne a bez citu natočený ľúbostný príbeh na pozadí jednej z najikonickejších stavieb sveta. Skoro všetko tu funguje tak na pol plynu - od staviteľskej príbehovej linky, cez tú romantickú až po skromne pôsobiaci vizuál. Nadštandardná je tu ale určite hudba - tá viackrát polahodí ušiam. Celkovo slabšie 3 hviezdičky. ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama