Reklama

Reklama

Úžasný Maurice

  • Česko Úžasný Mauric (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mauric je kocúr ulice. Je všetkými masťami mazaný a ako každá správna mačka myslí iba sám na seba. Jedného dňa však zrazu zistí, že začína mať ľudské myšlienky a dokonca dokáže rozprávať. A nie je v tom sám! Potkany z miestneho klanu sú na tom rovnako – začali rozprávať, inteligentne uvažovať a zaujímať sa o vzdelanie. Vraj zjedli niečo zo skládky pri čarovnej univerzite. Kocúr a potkany vytvoria zvláštne priateľstvo a do partie k nim pribudne aj mladý chlapec, ktorý je síce len priemerne inteligentný, dokáže však hrať na píšťalke. Svojrázna skupinka putuje z mesta do mesta, potkany všade vytvoria „potkaniu pohromu“ a keď už je najhoršie, chlapec sa nechá najať ako potkaniar, potkany z mesta s pomocou píšťalky odvedie a nechá si za to od miestnych obyvateľov kráľovsky zaplatiť. O odmenu sa potom všetci podelia. Teraz však dorazili do mesta, v ktorom niečo nehrá. Zaváňa to tu sprisahaním nielen na zemi, ale aj pod ňou. V podzemí sa totiž ukrýva naozaj desivé, zlovestné tajomstvo. Osvedčený trik sa náhle zvrtne a namiesto množstva zlata čaká na úžasnú partičku veľké, zábavné a poriadne nebezpečné dobrodružstvo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (37)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Ve zkratce Krysař z Hameln v upgradeované verzi nevím co bylo dřív a je mě to šumák.  Mluvící kocour (mluví jelikož sežral mluvící krysu) a mluvící krysy (mluví jelikož žraly odpadky na místě kde měly čarodějové skládku) chodí po místech a děsí lidi. Kocour tam vždy zazpívá o krysách vyinkasuje lidi přijde tam krysař zazpívá na flétnu a krysy odejdou takhle to funguje až dojdou na místo kde nejsou žádné krysy  , ale za to tam mizí jídlo. Tam jsou dva krysaři a jakási megakrysa co taky umí mluvit (jak nevíme) co je spojená z více krys  co jdou po nich tak se spojí s jednou ženskou/vyprávěčkou a jdou za jiným krysařem z kouzelnou flétnou jich zastavit. Bohužel je to nudné nemá to čím překvapit  chvílema to vypadá jak myšmaš více pohádek z čehož si zde dělají i srandu a závěr se neskutečně táhne navíc vykrádá posledního Harryho Pottera (nevím co bylo dříve  je mě to jedno) . 2 hvězdy za tu vyprávěčku (jediná postava s nějakým progresem)  a za zhruba 3 vtipy jeden je hned na začátku s močící krysou a další dva si už nevzpomenu. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa

Predloha tejto animovanej komédie sa mi celkom páčila. Titulný oranžový kocúr cestuje od mesta k mestu a sľubuje, že pomôže obyvateľom odstrániť ich večné problémy s potkanmi. Zhromaždia všetky peniaze, ktoré môžu, zaplatia mu a z ničoho nič sa objaví mladý chlapec, ktorý v štýle Hamelina vyženie všetky hlodavce z mesta. Krátko nato však zistíme, že ide o podvod. "Maurice" sa spolčil so svojím tímom potkanov a s dudákom a peniaze majú slúžiť na to, aby všetci mohli cestovať do magickej krajiny, ktorá sa spomína v ich posvätnom texte (komiks!). Keď dorazia do mesta, kde im hrozí oveľa väčšie nebezpečenstvo, "Maurice" musí zvýšiť svoju hru a nájsť skutočného "krysařa" a jeho píšťalu, ak chce zachrániť všetkých svojich bratov pred záhubou! Je to jednoduchý príbeh s niekoľkými zábavnými postavami - páčili sa mi "Nebezpečné fazule" a "Sardinky" a dej príjemne plynie len deväťdesiat minút. Iste, je to odvodený hybrid príbehov a rozprávanie mi po chvíli prišlo naozaj dosť otravné, ale ako pôvabný rodinný dobrodružný film, ktorý ilustruje hodnoty tímovej práce, lojality a zároveň je prešpikovaný zábavnými dialógmi a scenármi, sa mi celkom páčil. ()

Reklama

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Skvělá adaptace Zeměplochy, povětšinou věrná, tak to má být. Mauric na první pohled vypadá z hlediska animace poměrně lacině, ale výsledek je velmi, velmi pěkný a vizuálně zajímavý a úplně klidně bych si dokázal takhle představit i další zeměplošské adaptace. To kouzlo předlohy se tvůrcům podařilo poměrně dobře zachovat, potěší pár odkazů pro znalejší a pozornější fanoušky a film bez problémů zaujme jak děti (nové fanoušstvo?), tak i dospělé (staré fanoušstvo). Zábavné, odpočinkové, s úctou k předloze, Pratchett by byl velmi pravděpodobně s výsledkem opravdu spokojený. Náramně sympatická záležitost s ještě sympatičtějším originálním hlasovým obsazením. 75 %. ()

Hadati 

všetky recenzie používateľa

Úžasný Mauric byl i jako knižní předloha určen pro děti, animovaná adaptace je pak ještě více směrována k menším dětem. Přesto je (pro děti) i tak dost strašidelný. Příběh filmu je poskládán jinak, než knižní předloha, ale hlavní podstata a myšlenka předlohy byly dodrženy. Pro zjednodušení byly vynechány některé postavy. Animace i hudba skvělá. Pro fanoušky Zeměplochy se pak ve filmu ukrývá spousta odkazů, kterých si všimnou jen oni. Sice neholduji českému dabingu, ale v českých kinech se film v originále nepromítá. Dabing se mi ale líbil, hlasy sedí dobře k jednotlivým postavám. Podrobnější recenze na Discworld.cz. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

V súčasnej konkurencii animovaných rozprávok je to skôr priemer. Či už podľa spracovania príbehu, alebo samotnej animácie. Princíp scenáru bol síce fajn, ale na môj vkus to bolo občas príliš temné a nevkusné (ale to sa asi od Pratchetta dalo čakať). Tie potkany sa mi celkom pozdávali, ale samotná animácia Maurica bola dosť nesympatická - na prvý pohľad pôsobí skôr ako negatívna "postava". Bolo tu zopár dobrých hlášok a scén, ale ako celok to rozhodne nedosahuje kvality ostatných súčasných animákov. 3* ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (4)

  • Zatímco ve filmu probíhá potyčka mezi Mauricem, hlodavci a Krysím králem, je možné v pozadí scény vidět podstavec s bustou Terryho Pratchetta, autora knižní předlohy. (tlesk)
  • Ve filmu je celá řada eastereggů na jiná Pratchettova díla ze světa Zeměplochy. Mimo jiné se zde mihne kupříkladu první zeměplošský turista Dvoukvítek nebo mág nápadně podobný neschopnému Mrakoplašovi. (tlesk)
  • Film vytvorili počas pandémie animačné štúdiá v Sheffielde a Hamburgu, pričom všetci animátori pracovali na diaľku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama