Reklama

Reklama

Recenzie (5)

rivah 

všetky recenzie používateľa

Postřelená otrlá šéfka gangu vypráví přes smrtí o svém životě ve zločinu policistovi...Slabší herci i film.(max.50%) ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Průměrné a místy hodně naivní noirové béčko. Moc nemusím, když závěr filmu je ukázaný hned na začátku a my potom v retrospektivě sledujeme události, které k němu vedly. V momentě, kdy se člověk trochu zorientuje a dá si dohromady o co jde, tak je jasné jak to dopadne a je to docela nuda. ()

Bebacek 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch slabších kousků plný necharismatických herců a úsměvných scén - zejména ta sci-fi scéna oživování mrtvého.. při zvedání rolety a zapalování sirky jsem se musela fakt smát. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Parádny film noir s úžasnou femme fattale Jean Gillie. Jednoduchý príbeh o tom, čo všetko je ochotná jedná ženská spraviť, aby si zabezpečila pohodlný život. Margot Shelby v podaní Jean Gillie je mrcha na pohľadanie, schopná zmanipulovať trojicu (miestami aj štvoricu) chlapov, aby jej zobkali z ruky. Každý, kto sa jej môže zísť, sa môže na chvíľku stať objektom jej žiadostivosti, či už postarší priateľ vo väzení, čakajúci na popravu, ktorý kdesi ukryl peknú kôpku dolárov, či iný, mladší a pohľadnejší gangster, ktorý má prostriedky na to, aby ho stadiaľ dostal, alebo mladý idealistický lekár, ktorého konexie vo väznici sa dajú náležite využiť. Jean je ochotná pridať sa ku každému, kto jej môže niečo dať, aby sa ho po použití nemilosrdne zbavila. Ide ako buldog za svojim cieľom, zanechávajúc za sebou spúšť ako hurikán. Jednoznačne prototyp skazenej ženy, ktorá je však nanajvýš inteligentná, okúzľujúca a v prípade potreby aj chladná a odhodlaná na všetko. Večná škoda, že britskej herečke Jean Gillie nebolo dopriate dlhšieho života a nejakej šance vo filme prvej filmárskej ligy, ale len v tomto béčku. Jean totiž následne natočila už len jediný film a krátko nato, vo veku 33 rokoch sa nielen s tým filmovým svetom nadobro rozlúčila... ()

Zaujímavosti (8)

  • Keď je Dr. Craig (Herbert Rudley) prepustený policajnou hliadkou, ktorá ho zastavila, v pohľade cez zadné okno odchádzajúceho auta chýba daná policajná hliadka. (beso74)
  • Metylénová modrá je skutočnou chemickou zlúčeninou, ktorú objavil v roku 1896 Heinrich Caro. Má skutočne schopnosť neutralizovať otravu kyanidom, čo dokázala v roku 1933 Dr. Matilda Moldenhauer Brooks. Avšak, napriek tvrdeniu vo filme, nedokáže vrátiť život tým, čo na otravu kyanidom zomreli. (beso74)
  • Počas rokov 1970 až 2000 bol film považovaný za stratený. Po svojom znovuobjavení získal kultový status. (beso74)

Reklama

Reklama