Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom svižného thrilleru Sanitka, režiséra a producenta Michaela Baya je vojnový veterán Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II), ktorý pod tlakom okolností urobí osudovú chybu. V snahe zaistiť peniaze na zaplatenie účtov za liečbu svojej manželky požiada o pomoc človeka, ktorého o ňu rozhodne žiadať nemal. Jeho nevlastný brat Danny (Jake Gyllenhaal), je charizmatický kriminálnik. Namiesto peňazí ponúkne Willovi prácu – účasť v tíme, ktorý pripravuje najväčšie prepadnutie banky v dejinách Los Angeles a ktoré má Willovi vyniesť 32 miliónov dolárov. Will nedokáže ponuke odolať, zvlášť keď je život jeho ženy v ohrození. Aj dokonalé plány niekedy zlyhajú, ako v tomto prípade. Zúfalí zlodeji sa tak ocitnú v sanitke, ktorá preváža ťažko zraneného policajta. Ako rukojemníkov držia aj skúsenú záchranárku Cam Thompsonovú (Eiza González), ktorá sa ho snaží udržať pri živote. Dokážu uniknúť, keď ich prenasleduje celé Los Angeles? (CinemArt SK)

(viac)

Diskusia

Duncan66

Duncan66 (hodnotenie, recenzie)

Neskutecna megapicovina. Vypada to spise jako manual na nataceni efektnich bouracek, nez cokoli jineho.

Neco tak tupeho se opravdu jen tak nevidi. Miliony aut a vrtulniku je sleduji, tisice a tisice hlavni na ne miri a nejsou schopni zastavit obycejnou sanitku a jeden napad debilnejsi, nez ten dalsi, vsak proc by pouzili mozek a zavedene praktiky, jako proste to auto zablokovat, jako to udelali u tech sanitek co byly navnady, ze? Tam to bez problemu slo, ale tady to z nejakeho duvodu nejde. Ani treba zpusobit defekt kola atp.... 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

JUWA

ten/i policajt/i na to musí mít zbrojní průkaz a dotyčný musí mí mít nějakou vyšší hodnost, ale jinak ji mohou mít je to traritní, ale neni to žádné sci-fi. 

na príspevok reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Nuž nikdy som našich policajtov nevidel s útočnou puškou...a v ČR iba raz po teroristických útokoch v Paríži boli v metre...pokiaľ policajti v USA nosia m4 tak to tam musí byť nebezpečné robiť policajta

na príspevok reagoval martinbucek

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

JUWA

Samopal vz. 58 V ..... so sklopnou pazbou a vzor 61 skorpion..... pointa je, ze aj u nas policia nosi rozne zbrane

na príspevok reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Yoshitsune

Všimol som si že prvá policajná hliadka ktorá prišla k banke mala m4....rovnako to bolo aj v Den of Thieves...prvá hliadka a mali tiež m4...v tom USA asi ide policajtom o život každý deň. :)

na príspevok reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

JUWA

některé policejní jednotky to mohou mít, taky mohou mít Benelli M4, což je brokovnice kterou používá z větší části SWAT

na príspevok reagoval JUWA

Deryll

Deryll (hodnotenie, recenzie)

To mě to sedlo víc než ta mrdka 6 underground .Míša tu akci prostě furt umí a navíc je to čistej  akcnak tak co víc chcete?

Paul_cz

Paul_cz (hodnotenie, recenzie)

Říkal jsem si, že by to na 3 hvězdy možná šlo, ale pak přišel ten nekonečnej rádoby emocionální uber cringe závěr a ne, nešlo. Míša Zátoka absolutně nezná míru v ničem. Škoda, v dobách Skály to byl přitom tak nadějnej režisér.

leon06

leon06 (hodnotenie, recenzie)

Uf, tak toto bola silna kava, v druhej polovici filmu som nevedel, ze ci sa mam smiat, ci plakat. Obcas sa mi zdalo, ze Bay sa riadne zhulil a potom isiel pisat dej... Jdu blejt velebnosti.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnotenie, recenzie)

Kincl

vzhledem k tomu jakou postavu Jake Gyllenhaal hraje, ani by mně to nepřekvapilo, tyhle typy lidí sou schopni obrazet za noc pět klubů, dva striptizový bary, ráno vyloupí banku a ještě stihnou snídani u McDonaldu, která končí v deset třicet. 

Kincl

Kincl (hodnotenie, recenzie)

Mě na tom vadilo, že prostě neměli moc plán ti zločinci, prostě jako kdyby se večer rozhodli, že ráno vykradou banku za bílého dne :D

na príspevok reagoval Yoshitsune

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnotenie, recenzie)

Mno postavy do jednoho totální kreténi a Bay už vesměs vykrádá jenom sám sebe, ale dalo se na to koukat. V kině bych to možná ocenil víc. Audiovizuál to má každopádně tip top. Na průměrnou trojku to dá.

na príspevok reagoval rollman1

Lacike

Lacike (hodnotenie, recenzie)

Paradny oldschool film. Suhlasim do posledneho pismenka s Bluntmanovym komentom. ;-)

T0M0

T0M0 (hodnotenie, recenzie)

nezmyselné uhly kamery cez absurdné odlesky ✓

odporne hnusné a lacné CGIčko z Wishu ✓

good black / bad white ✓

weak male ✓

"ok boomer" talk ✓

sme teplí a musíme to dokázať svetu aj keď to pre zápletku N I E  J E absolútne podstatné ✓

pohŕdanie/opovrhovanie všetkým čo už dnes nie je v súlade s tým správnym korektným smerom ✓

na príspevok reagoval rollman1, Kudly4

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Je vo filme dosť akcie aby sa oplatilo vyhodiť 170 kč za kino ? Som z tých, čo majú radi kvalitnú akciu v kine , aj na úkor ostatného.

na príspevok reagoval rollman1

flanker.27

flanker.27 (hodnotenie, recenzie)

Yoshitsune

Dobytí severního pólu: "A možná měl i nějaké charakterové vady..." Aneb racionalizace v praxi.

Beru že svět není černobílý, ale ta relativizace už mi leze krkem.

na príspevok reagoval Yoshitsune

Lacike

Lacike (hodnotenie, recenzie)

JUWA

Dexter mal aj dlhodobe vztahy. Ci uz kamaratske alebo rodinne voci ktorym sa spraval dobre.

na príspevok reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Lacike

No ale Dexter bol len zlý. Sám tvrdil že rodinu má len na to aby zapadol do spoločnosti, kolegami v práci pohŕda, dokonca pohŕda aj inými vrahmi kolegami...ktorých vždy zabije. Nič dobré v ňom nie je. Bundyho poznám len z wikipedie. 

na príspevok reagoval Lacike

dr.horrible

dr.horrible (hodnotenie, recenzie)

JUWA

preto hovorím z poslednej doby, narážajúc napr na black mass, irishmana, alebo ten film jak hral tom hardy dvojičky.

Lacike

Lacike (hodnotenie, recenzie)

JUWA

Absolutne zly clovek, ktory robi vsetkym a nonstop zle veci neexistuje. Ak by niekto aj taky chcel byt, tak by dlho bez reakcie od druhych nevydrzal.

To ze nejaky mafian ma rad svojich blizkych z neho nerobi dobreho cloveka. Zle je ten, kto je schopny ublizit nevinnemu.

Aj Ted Bandy alebo Dexter sa vedeli spravat civilizovane a mali dobre vztahy s niektorymi ludmi. No a popritom zabijali nevinnych. 

na príspevok reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

dr.horrible

Aj vo väčšine gangsteriek je hlavný hrdina vo vnútri dobrák. Pre Michaela Corleoneho niet vyššej hodnoty ako rodina, Henry Hill z Godfellas za celý film neurobí nič zlé , 'iba' sa priatelí zo zlými , De Niro s Kasína presne to isté, Dillinger z Verejných nepriateľov je tiež dobrák od kosti, len tak náhodou  kradne, na konci Mesta Ben Affleck zabije len zloducha a ukradnuté peniaze venuje na komunitné projekty, de Niro v Heat uznáva len vernosť priateľom atď. , ešte aj v Italian Job sú okradnutí len zloduchovia. V skutočnosti neexistujú skutočné zlí zloduchovia v hlavnej úlohe, sú len 'dobrí' zloduchovia.

na príspevok reagoval dr.horrible

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnotenie, recenzie)

JUWA

Tak je logický, že musí mít hlavní hrdina nějaký dobrý vlastnosti, aby mu mohl divák fandit. Kolik filmů, kde je hlavní hrdina magor jako v Americkém psychu nebo svině jako ve Slídilovi s Gyllenhaalem bys dokázal vidět?

na príspevok reagoval JUWA

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

m.a.t.o.

Ale T-800 z T1 bol záporák. A v T-2 už bol rozhodne dobrý. Policajta strelil len do nohy, guľometom čistil iba vozový park a na konci ešte aj zafilozofoval o tom, čo robot nedokáže. :) . 

JUWA

JUWA (hodnotenie, recenzie)

Existuje vôbec film kde zlý hlavný hrdina je skutočne zlý? Pokiaľ nepočítam filmy typu Ted Bandy, a podobné chuťovky z každodennej americkej reality tak každý " zlý" je v skutočnosti dobrý...miluje svoju rodinu a priateľov, drží slovo , ženu neudrie ani kvetinou, odpúšta zradu ak je ospravedlnenie úprimné , zabíja len tých ozaj zlých, policajtov maximálne postrelí do nohy...žiadní filmoví zlí v podstate nie sú.  Ešte aj taký robot ako agent 47 si dával bacha aby náhodou nezranil civilistu. A svedkov vždy nechával nažive.

na príspevok reagoval Lacike, m.a.t.o., dr.horrible, vegetol.mp, MontyBrogan

Lacike

Lacike (hodnotenie, recenzie)

m.a.t.o.

To bolo na tom prave to najlepsie. Zacne sa to ako film o chlapikoch, ktori si chcu splnit klasicky americky sen a v polovici si uvedomis, ze to su parchanti, ktori si zasluzia basu.

Ouwen

Ouwen (hodnotenie, recenzie)

rollman1

Asi těžko, kámošovi v práci jsem doporučil Mučedníci pač ten film považuju za skutečně kvalitní a jak brutálně nechutnej je, a to jsem ho ani celej neviděl. Násilí ve filmech akceptuju, jen mám problém s pokrytectvím u hlavních hrdinů.

Ber si příklad z rychle a zběsile.. "rodina je všechno" a pak masakrují polovinu města. Nebo proto nesleduju Marvelovky, kde hlavní hrdinové ničí velké města plný civilistů. To pro mě nejsou prostě hrdinové no.

na príspevok reagoval rollman1

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnotenie, recenzie)

Ouwenov pohlad na vec chapem. Vacsinou mi podobne veci vo filmoch nevadia, ale napr. pri Pain & Gain ma tiez nasralo, ze natocili film o totalne vypatlanych dementoch, kde tu ich dementnost prezentovali tak, ze je to proste cool. Bay je v tomto evidentne frajer :))

na príspevok reagoval Lacike

Súvisiace novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (viac)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (viac)

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (viac)

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

12.12.2020

Je už téměř jisté, že po netflixovském 6 underground: Tajné operace bude dalším režijním počinem mistra přestřelené akce Michaela Baye thriller pro studio Universal s názvem Ambulance. Před časem… (viac)

Reklama

Reklama