Reklama

Reklama

Ako utopiť dr. Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách

  • Československo Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (viac)
Československo, 1974, 96 min

Tvorba režiséra Václava Vorlíčka sa vyznačuje mimoriadnou žánrovou pestrosťou – nakrútil filmy dobrodružné, utopické, komediálne, kriminálne, psychologické, klasické rozprávky, či obľúbený seriál Arabela.
Medzi úspešné komédie patrí aj veselohra Jak utopit doktora Mráčka, ktorá implantuje motívy rozprávky do súčasného pražského života. Hlavná rola v tejto zábavnej komédii pripadla bytovému referentovi Jindřichovi Mráčkovi (Jaromír Hanzlík), ktorý trval na tom, že dve vodnícke rodiny sa musia vysťahovať z vlhkého, a teda zdravotne závadného bytu na Kampě. Situácia sa komplikuje vo chvíli, keď sa bytový referent zapáči jednej vodníčke...
Komédia získala na Medzinárodnej prehliadke humoristických filmov v La Coruna Cenu za najlepší film. (TV Markíza)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (viac)

Zemřel režisér Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček

06.02.2019

Legendární český režisér Václav Vorlíček zemřel ve věku 88 let. Tvůrce řady známých českých klasik jako Tři oříšky pro Popelku, Arabela nebo Dívka na koštěti zemřel v pražské nemocnici, informaci… (viac)

Reklama

Reklama