Reklama

Reklama

Dragon Ball Z

(seriál)
  • Japonsko ドラゴンボールZ (viac)
Japonsko, (1989–1996), 116 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrajú:

Masako Nozawa, Džódži Janami (rozprávač), Hirotaka Suzuoki, Kóiči Jamadera, Majumi Tanaka, Miki Itó, Naoko Watanabe, Bin Šimada, Ičiró Nagai, Keiko Jokozawa (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(291)

Obsahy(1)

Dragon Ball Z začína príchodom saiyna Raditza na zem. Ten hľadá svojho brata Kakarota, ktorý bol vyslaný na zem aby vyvraždil ľudstvo. Časom sa zistí, že Kakarot je práve Son-Goku. Dôjde k bratovražednému boju, kde obidvaja zahynú. Problém je, že za rok dorazia na Zem oveľa silnejší Raditzovi spolubojovníci, ktorí sa dozvedeli o dračích guliach. Pre všetkých začína intenzívny tréning, ku ktorému sa pripája aj malý Son-Gokuov syn Son-Gohan. Tesne pred príletom saiyanov sa podarí vďaka dračím guliam oživiť Son-Gokua, ale nie je už neskoro?

Druhá séria sa zase nesie v duchu zbierania dračích gúľ a bojov so zloduchmi, ktorí ich chcú využiť pre svoje zákerné plány. Budeme tiež svedkami bojov mimo našu planétu, tréningov počas posmrtného života a premeny čiernovlasého Son-Gokua na peroxidového blonďáka. (riske)

(viac)

Recenzie (25)

Triskáč 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jednoznačne najlepší animovaný seriál v histórii. Myslím si však, že to nemôže baviť každého diváka. Hlavnou náplňou tejto série sú súboje. Podľa mňa DBZ postavil základ pre všetky novodobé martial-arts anime seriály. Celé je to o tom ako partia bojovníkov stále bojuje proti novým nepriateľom... To všetko by bola nuda, keby každou časťou neboli silnejší a nezískavali nové schopnosti a transformačné stupne (premena na silnejšiu bytosť). Bežný súboj by som charakterizoval asi takto: Stretnú sa dvaja nepriatelia, ktorí vedia lietať a bijú sa vo veľkej rýchlosti. To by bola asi nuda, ale tu prichádza hlavná pointa a sila tohto seriálu. Každý z nich dokáže vytvoriť určitý druh energie a je ich teda neúrekom... Každý jeden útok jednotlivca má aj svoj názov (najznámejší asi Kamehameha - čo je prúd modrého lúču). Vo finálnej fáze seriálu sú to už potom Oh shit combá typu, že niekto vytvroí obrovskú gulu energie, ktorá by dokázala zničiť celú planétu a z posledných síl doslova zdevastuje zloducha. Samozrejme som tento seriál opísal dosť povrchne... Je tam aj kúsok zábavy, nejaké odbočky a všetko má svoj príbeh. Divné, zábavné a zdĺhavé- pozor 291 častí. ()

HDeer 

všetky recenzie používateľa

Mám blízko k tomuto seriálu i keď som veľa dielov nevidel. V detstve som veľa času venoval pozeraniu poľsky dabovaných dielov čo boli skutočne pekné časy. Seriál má veľmi dobré spracovanie, obsahuje veľa humorných prvkov, napínavé súboje (vo filmovo priemysle ukážkové), skvelá hudba a pestré prostredia ktoré sa pomerne často striedajú. Myslím si že už len máloktorý animovaný seriál prekoná originalitu Dragon Ball Z. ()

Reklama

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Tak tento seriál ma sprevádzal veľmi dlhú dobu celé detstvo som ho sledoval v maďarskom a nemeckom dabingu .. to sú spomienky na základnej škole sme o nich v kuse rozprávali a hrali sa na nich na songokuho vegitu a mnoho ďalších až kým seriál nezakázali myslím okolo roku 2002 alebo 2003. Keď prišiel internet dal som si všetky dieli ešte raz hmm také dobré to už nebolo , ale nostalgia je nostalgia. ()

Bojinda 

všetky recenzie používateľa

Nabušení zářící svalovci, žíly napjaté úsilím div nepraskají, záporáci jsou ovládáni záporáky ještě zápornějšími a Goku zachraňuje planetu, vesmír a vůbec. Dřevní shounen dovedený do krajnosti, občas až za ni, občas fillery, některé trapné, jiné vtipné, vizuálně nesmírně přitažlivé bojové techniky (Piccolův šroubovák nezapomenu nikdy, Vegetův Final Flash taky ne) a megaborci, kteří to celé dělají pro nás, zatímco my víme prd. Po právu přiznávají inspiraci tvůrci Naruta, Bleache nebo One Piece, protože machři z DBZ už prostě všechno uměli před nimi. Dokonalost. A pro mě lepší v původní verzi než "vylepšený" Kai, ty rozostřené figury prostě vypadají lépe. ()

Shadoww 

všetky recenzie používateľa

Dllouhé hodiny strávené u seriálu dabovaného francouzsky a polsky zároveň na tehdejší RTL 7 zanechaly nesmazatelné stopy, nelze dát jinak než *****. Jistě, ze stále silnějších nových protivníků a stále nových transformací se ve seriálu stává poněkud odpuštěno, ovšem žral jsem to přesto od začátku do konce, tudíž budiž odpuštěno:) ()

Galéria (3 874)

Zaujímavosti (9)

  • Film byl vytvářen podle knihy mangy číslo 17 až číslo 42 a jmenuje se Dragon Ball Zi přes to, že manga předloha se od 1. až do 42. knihy jmenuje pouze „DragonBball“. Písmeno "Z" má znázorňovat, že příběh je již složitější a souboje tvrdší. (Hannibal92)

Reklama

Reklama