Reklama

Reklama

13 minút: Vo víre tornáda

  • Česko 13 minut: Ve víru tornáda (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film zachytáva jeden deň odlišných rodín, ktoré bývajú v rovnakom okrese, a ten má zasiahnuť tornádo. Brad (Peter Facinelli) a Kimberly (Amy Smart) sú manželia a majú hluchonemú dcéru Peyton (Shaylee Mansfield). Brad uvádza predpoveď počasia a Kimberly je šéfkou krízového štábu. Devätnásťročná kaderníčka Maddy (Sofia Vassilieva) zistí, že je tehotná, jej priateľ Eric (James Austin Kerr) chce, aby išla na potrat, ale ona sa nedokáže rozhodnúť. Eric jej povie, že už má dve deti, a to jej nechce nikdy vidieť. Jej matka Jess (Thora Birch) ju chce podporiť. Maddy sa popoludní bude starať o Peyton. Luke (Will Peltz) oznámi svojim rodičom Rickovi (Trace Adkins) a Tammy (Anne Heche), že je gay. Jeho rodičia majú veľkú farmu, ale zle sa im darí. Jediné prečo všetko robia, je kvôli budúcnosti a svojim vnúčatám. Fakt, že je ich syn gay, nehodlajú prijať. Chyžná Ana (Paz Vega) pracuje v moteli, býva tu s ňou jej snúbenec Carlos (Yancey Arias), ktorý sa začína učiť anglicky, aby potom získal povolenie na pobyt. Carlos začne pracovať na farme pri Rickovi a Tammy. Podľa meteorológov hrozí výskyt tornád, a tak je dôležité, aby boli ľudia pripravení. Školy sú uzavreté, a keď sa v okolitých okresoch začínajú objavovať tornáda, tak je spustený alarm. Ľudia sa musia schovať do svojich úkrytov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (12)

Real Tom Hardy odpad!

všetky recenzie používateľa

Po ročnom čakaní si môžem vyškrtnúť ďalší kúsok. Ako veľký fanúšik a milovník de Bontovho veterného opusu Twister som 13 Minutes prijímal s otvorenou náručou. Projekt mal v ansámbli o čosi zvučnejšie mená s čím prišiel aj (ako sa ukázalo nesprávny) predpoklad väčšieho rozpočtu a produkčne vyššej úrovne, ale hlavne veľké dúfanie, aby z filmu nevzišlo ďalšie Into the Storm. Výsledok? Všetky očakávania neprekvapivo spláchnuté do toalety sklamania. 13 Minutes nie je snímka o tornádach a búrkach na pozadí vzťahov, toto je presný opak – vzťahová dráma na pozadí tornáda a búrok. A keď už bol takýto zámer, nebolo by od veci pozrieť sa na výsledok tohto skĺbenia majstrom južanskej atmosféry Jeffom Nicholsom v jeho famóznom diele Take Shelter a písať si poznámky o tom, ako sa takáto symbióza vytvára. 13 Minutes je absolútne hovno. Jeho jediným cieľom bolo zrejme pozrieť sa na aktuálne sociálne pomery a problémy Ameriky a na prichádzajúcej veternej smršti tieto mini príbehy vystavať. S pokusom zahrnúť väčšie množstvo bez výpovednej hodnoty, až je nakoniec celý film prakticky nič nehovoriaci. A na to ti ja z výšky seriem. Hviezda fakt netuším za čo. Asi len za ten farmársky vibe amerického Stredozápadu. O hodinu zrejme pacnem odpad... ♪♫ ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek nízkemu rozpočtu to je seriózne pojatý katastrofický film o tornáde, ktoré to poriadne roztočí v jednom malomeste. A možno to je oproti Asylum trashom hlavný problém tohto filmu. Tie sú aspoň vďaka prehnanej debilite zábavné. Toto je len strašná nuda. Hodinu sledujeme rodinné problémy niekoľkých postáv. Potom sa konečne tornádo uráči prisvišťať, čo vyzerá tak, že niečo hlasne duní za dverami.  A len sem tam sa dočkáme niekoľkých pársekundových trikových záberov. Kvalita CGI je na lacný film ok, ale žiadnej poriadnej deštrukcie sa nedočkáme. No a zvyšok filmu sledujeme, kto všetko sa nažive objaví v troskách. Takže fakt nuda a ani pár povedomých xichtov a hviezd dávno za zenitom, to nezachráni. Fandovia tornád budú musieť  znova roztočiť DVD Twistera na uspokojenie svojich chúťok. 3/10. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"13 Minutes" pre mňa istým spôsobom skvele podtrhuje fakt, že niekedy sú očakávania dokopy veľmi slušným dôvodom na to, aby človek ostal z filmu sklamaný. A tak musím povedať, že som pocitovo svoje nastavenie na film trošku zmenil. A miesto toho som sa rozhodol film hodnotiť na základe toho, čo ponúka. Nie na základe toho, čo som od neho chcel. Výsledok? Myslím si, že ide o celkom slušne a v pohode spracovanú drámu. Katastrofu si dokopy moc neužijeme a výsledne zaberie asi 10 minút celkového času a miesto toho sú tu dramatické časti filmu, ktoré reflektujú a opisujú naše postavy v čase, keď ešte ku katastrofe nedošlo a následne budeme mať možnosť ich vidieť už po spomínanej udalosti. Výsledok? Viac-menej jednoduché príbehy, ktoré však nemôžem povedať, že by ma nebavili. Isté postavy sa najprv ukážu ako veľmi nepríjemní hajzli, no dokážu v sebe nájsť dobré stránky, ktoré som musel oceniť. Ideálny príklad je pre mňa majiteľ motelu, ktorý bude pôsobiť ako úplne iný človek po tom ako sa stretne s Carlosom. A potom je tu zase napríklad Tammy, ktorá na jednej strane hodnotí deti ako najväčší poklad a najdôležitejšie na svete (plus s presviedčaním, že potrat je nesprávna cesta), no na druhej strane absolútne odvrhne svojho syna po tom, ako sa jej prizná, že je gay. A to dokonca aj po tom, ako urobí všetko, aby zachránil jej manžela a svojho otca pred smrťou. To je vcelku smutné. Príbehy samé o sebe nemajú v sebe moc originálne momentky a možno ten výsledok katastrofy je trošku moc pritiahnutý za vlasy (ťažko sa to vysvetľuje bez spoilerov), ale pekne to ukazuje, že živelná pohroma často dokáže ľudí spojiť. Pretože vtedy si najčastejšie uvedomíme, že sme síce akí sme a máme svoje vlastné hodnoty. Ale rovnako sme aj ľudia. Z môjho pohľadu jemný nadpriemer, ktorý ma neurazil. Hodnotím jednoducho slovom - okey. Hodnotenie: B- ()

Wacoslav1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Podobnej případ jako nedávná Supercela to jest levnej film rádoby o tornádu, ale s minimálním rozpočtem takže nulový triky a spoustu kydů k nepřežití, ale zatím co ten první zmíněný kousek měl aspoň jakž takž obsazení a přes hromadu nudných keců aspoň malinko vygradoval ve svým závěru tak tady se po půlce jakých si rodinných dramat s absolutně otravnými herci přežene teda nějaká ta jakože katastrofa kde samozřejmě není prakticky nic vidět a pak se zase řeší ty sračky až do samotnýho ubíjejícího konce. Navíc sorry jako, ale fakt mě nezajímá aby se ve filmu který má podtitul ve víru tornáda řešilo komu jaký předčasně počatý dítě zničilo život nebo kdo je gay a přijde se svým coming outem před svý nechápavý rodiče. Ne tohle fakt ne to mě všechno otrávilo takovým stylem, že pokud jsem u tý Supercely dal aspoň tu jednu utrápenou hvězdičku tak tady v tom celkovým kontextu prostě nemůžu najít žádnej důvod k tomu dát jiný hodnocení než to spláchnout do odpadu. No nic budu se opatrně těšit na příští rok na film Twisters kde snad dostaneme pořádnou porci kvalitních digitálních tornád a minimum trapných a patetických žvástů. Snad se zase pro jednou v tomhle subžánru zadaří.5% ()

Sabrewulf 

všetky recenzie používateľa

To bylo, panečku, dobrotivé tornádo. I když srovnalo se zemí (doslova) celé městečko, což pak vypadalo jak Hirošima, přesto živáčkovi neublížilo a všichni se tak živí vysoukávali z trosek a převrácených aut. Srdíčko na dlani mělo, páč i ten fotřík, co se během řádění F5ky (?) projížděl venku (!) na traktůrku, nakonec ležel jen těžce raněný vedle převráceného traktůrku. Když se podíváte do galerie, tak to tornádo na fotce je jediným trikovým záběrem filmu, zbytek je jen krčení se v místnostech. Postavama je to tak přeplácané, že když manželé hledali své manželky, manželky své manžely, matky své dcery a já nevím kdo koho ještě, tak jsem se totálně ztrácel a nevěděl, kdo patří ke komu. Naprostá zbytečnost. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • Herečka Danielle Rogers, ktorá tu stvárnila zdravotníčku, bola zdravotníčkou aj v skutočnosti predtým, než sa stala herečkou. Pracovala taktiež v Oklahome a v minulosti mala výjazd na miesta zasiahnuté tornádami. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v štáte Oklahoma, predovšetkým v mestečkách El Reno a Minco. El Reno je v skutočnosti frekventovaným miestom výskytu tornád. Za posledných 6 rokov ho zasiahlo veľmi silné tornádo až dvakrát. Menšie niekoľkokrát. (Real Tom Hardy)
  • Herečka April Warren, ktorú tu bolo možné na pár sekúnd vidieť ako zranenú ženu, mala podobnú rolu bez kreditu v titulkoch pred 25 rokmi v slávnom filme Twister, taktiež o tornádach. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama