Reklama

Reklama

Komúna

  • Česko Komuna (festivalový názov)
Trailer 2
Slovensko, 2020, 85 min (Alternatívna 88 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Túžba po slobode počas normalizácie vytvorila voľné združenie mladých Košičanov vyznávajúcich princípy undergroundu. Stali sa outsidermi z vlastnej vôle, aby žili slobodne na okraji spoločnosti a mohli sa stať tvorcami samých seba. Dnes žijú viac v minulosti, vo vzájomným podozreniam zo zrady. Nad ich príbehom sa pritom vznáša spomienka na ich tragicky zosnulého guru, filozofa a básnika Marcela Strýka. V snahe vyrovnať sa s minulosťou organizuje pražský priateľ - český filozof, undergroundový umelec a disident Mirek Vodrážka revival dávneho koncertu v košickej katedrále. Docielia priatelia na stretnutí zmierenie? (ASFK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (6)

F-red 

všetky recenzie používateľa

Kvalitne spracovaný šablónovitý dokument o skupine neškodných umelcov "z podzemia", ktorým dal paranoidný socialistický režim váhu a po jeho páde niektorým, ktorí chceli aj "pozvánku" do veľkej politiky. Nová doba prináša nestráviteľné paradoxy, demokratický režim väčšiny trestá za iný názor rovnako tvrdo ako starý, keď nie hrošie. Viera v možnosť zachovania Československa prežíva dodnes, hoci realita potvrdila opak. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zaujímavý dokument o intelektuálnej skupinke, ktorá v konečnom dôsledku mala významnú úlohu v udalostiach nežnej revolúcie na východe Slovenska a ktorá musela čeliť vážny represáliám zo strany komunistického režimu. Ja osobne celkovo umelcom ako takým veľmi nerozumiem a aj táto skupinka je dosť divná, každopádne ale tento dokument celkom verne zobrazil ich myšlienky, túžby, ale aj hodnotové postoje, ktoré sa aj napokon odzrkadlili v ich tvorbe a činnosti. Marcel Strýko ako pilier dokumentu si myslím zaslúžil podobnú poctu, nakoľko ani ja som doteraz o ňom nemal prakticky žiadne informácie. 65 % ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Zabyvani se filosofii, tedy laskou k moudrosti. Dovedu si predstavit ,ze Kosican se sexualnim abstinovanim zbavem hrube silne energie, ktera uvolnila prostor jemnejsimu a hlubsimu stastnejsimu prozivani. Dokument je mozno shlednout na Dafilms.cz ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínky na stejnojmennou košickou skupinu pod duchovním vedením Marcela Strýka (1955-1994)... Nic podstatného ani soustředěného.(50%) ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama