Reklama

Reklama

VOD (1)

Komédia Hókus pókus 2 je strašidelným pokračovaním kultovej halloweenskej klasiky z roku 1993, v ktorej sa opäť objavujú rozkošne zlé sestry Sandersonové, aby spôsobili ďalší komediálny chaos. Uplynulo 29 rokov odvtedy, čo niekto zapálil sviečku čierneho plameňa a vzkriesil sestry zo 17. storočia, a tie sa chcú pomstiť. Teraz je na troch stredoškolákoch, aby pred svitaním v predvečer sviatku Všetkých svätých zabránili zlým čarodejniciam, rozpútať v Saleme novú spúšť. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (51)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Dvojka žije z veľkej časti z jednotky, ktorá sa u nás doma stala už legendou a kultom, ktorú si vždy pozrieme v období Halloweenu. Podobné srandičky a gagy, ktoré žiaľ už po 29 rokoch nefungujú tak ako kedysi - miesto vysávača, irobot na vysávanie... Moderná doba so sebou priniesla aj v tomto filme akúsi korektnú rozprávku a príbeh ako podľa šablóny. Chýbala tu tá horkosladkosť, či akýsi smútok ohľadom niektorých postáv tak, ako tomu bolo v jednotke. A samozrejme, aj lepší príbeh okolo postavičiek. Iba slabší priemer, čakal som viac. 55/100 ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Vlastně mě to docela potěšilo. Film, který si na nic nehraje, přesně jak vystřižený z devadesátek. Kdyby se ve filmu občas neobjevil dnešní chytrý telefon, ani bych nevěřila, že to není dvacet let starý film. Jednoduchý příběh, dětinský humor, jasně čitelné postavy, ale ono to vlastně funguje. Byla jsem překvapená, že se docela bavím a nemusím obracet oči v sloup. Závěrečná pointa by si určitě zasloužila lepší scénáristickou péči, ale jako rodinný televizní film na nedělení odpoledne u mě naprosto bez obtíží obstál. ()

Reklama

carly 

všetky recenzie používateľa

Je to jazda. Je dobré, aby človek videl aj jednotku, ale film má dostatok zábavnej expozície, aby to nebola nutnosť. Bette, Kathy a Sarah si to jednoznačne užívajú a ja s nimi. Téma rodiny a priateľstva je tu krásne spracovaná. Príbeh je celkom priamočiary, na nič sa nehrá, ale ani trochu nezadrháva a ubehne veľmi rýchlo. Obsadenie a výkony ostatných postáv su tiež skvelé. Aj keď už na začiatku si to celé kradne pre seba malá Winnifred. Hudba super, easter eggs a efekty tiež. Z Hocus Pocus sa veľmi ľahko stane povinná halloweenska double feature. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Sestry Sendersonové sú opäť medzi živými a ju nutné pred nimi uchrániť duše detí. Herecké obsadenie: Toto je mnou asi najviac ocenená kategória nakoľko sa zachovala pôvodná trojica čarodejníc a aj ich mladšie ja boli celkom schopné. Prevedenie: Kameňom úrazu je, že sa film vezie na vlne nostalgie, ktorú môže zažiť ale iba pôvodný fanúšik prvého dielu, ktorých povedzme si úprimne zas tak veľa nie je. Inak je to infantilná hovadina so sladučkým koncom, ktorý nie je hodný svojej predlohy. A to ešte nehovorím o mladších pre-afektovaných alteregách alebo muzikálových vložkách. Pocity: Ako fanúšika prvého dielu ma potešila iba pôvodná čarodejnícky trojica, inak som trpel skoro celý film. Hokus pokus má byť cielený na teenege divákov ale toto bola rozprávočka pre deti. Pridaná hodnota: Druhá časť čarodejníckej rozprávky na dobrú noc. 27% ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Disney útočí nostalgií, která na mě díky tomu, že jsem jedničku viděl pár hodin zpátky úplně nefunguje a druhý Hokus Pokus dopadl zhruba stejně jako první s tím rozdílem že o něco lépe vypadá. Ono vůbec točit pokračování čehokoliv po skoro třiceti letech s prakticky původním obsazením není jednoduché a ne každý je Tom Cruise. Bette Midler ve svých skoro osmdesáti letech má sice obdivuhodnou energii, kterou jí můžeme závidět a SJP se ani nemusela převlékat po posledním Sexu ve městě, ale taková Kathy Najimy tu vypadá jak těsně po mrtvici a nejsem schopen určit jestli to byl záměr, nebo jí opravdu během natáčení dostala. Suma sumárum, dvojka je za mě o fous lepší než jednička, ale že by to byla velká výhra se říct nedá...50% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (4)

  • Za starostou, který čeká ve frontě na jablka v karamelu, stojí muž a žena v kostýmu ďábla a hospodyňky v županu s natáčkami, což je odkaz na první film a role, kterých se zhostili Penny a Garry Marshallovi. (Dixieboy)
  • Scéna ze supermarketu je odkazem na scénu, která byla vystřižena z prvního filmu, kdy se několik záběrů objevilo v původním traileru k prvnímu filmu. V nich Mary (Kathy Najimy) popíjí dětský olejíček, protože věří, že je vytvořen z malých dětí. V nové verzi pijí s Winifred (Bette Midler) pleťové mléko pod názvem „Babyface“. (Dixieboy)
  • První díl Hokus Pokus (1993) byl původně během premiérového nasazení do kin pro Disneye propadák. Ale později se z filmu stala halloweenská klasika, zejména díky vydání na VHS (1994), DVD (2002), Blu-ray (2012), Digital HD (2018) a Ultra HD Blu-ray (2020) a pravidelným televizním reprízám. (NinadeL)

Reklama

Reklama