Reklama

Reklama

Úsměvy světa

(seriál)
Československo, (1969–1972), 6 h 58 min (Minutáž: 40–81 min)

Predloha:

Jerome Klapka Jerome (poviedka), Anton Pavlovič Čechov (poviedka) (viac)

Scenár:

Jiří Zdeněk Novák, Miloš Matiášek, Georges Courteline (divadelná hra) (viac)

Hrajú:

František Skřípek, Petr Svoboda, Čestmír Řanda st., Jiří Holý, Petr Hanus, Josef Dvořák, Lucie Žulová, Michal Pavlata, Luděk Kopřiva, Ladislav Křiváček, Jiřina Jirásková, Jiří Vala, Slávka Budínová (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(8)

Recenzie (3)

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Sfilmované humoristické poviedky svetových autorov, vynikajúco obsadené, ponúkajúce herecké koncerty na krátkej ploche. Jednotiacim prvkom je nejaké to sprievodné slovo o práve spracovávanom spisovateľovi, účasť Čestmíra Řandu a viac krátkych (väčšinou tri) príbehov. Výnimkou je pudingový film, kde bez okolkov rozpúta Josef Dvořák jednu trištvrtehodinovú gagovú smršť. Niektoré momenty sú ozaj skvostné (slovná prestrelka Libíčka a Hlinomaza o skromných počiatkoch, Valova kontrola velocipédu, Řandove problémy so zubami, Kemr ako Twain), ostatné vysoko nadpriemerné. Vynikajúce. ()

roswelll 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dnes jsem náhodou objevil, že do cyklu povídek Úsměvy světa patří ještě jedna povídka a to film z roku 1971 Krásné Sabinky, natočené Evženem Sokolovským. V úvodní upoutávce na film o tom hovoří herec Radúz Chmelík. Filmy je na ČSFD uveden samostatně. ()

Reklama

Galéria (67)

Reklama

Reklama