Reklama

Reklama

Libertas

všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerný dokumentárny film Libertas je sondou do sveta kryptotechnológií na Slovensku a v Čechách. Pomocou príbehov inovátorov, experimentátorov, úspešných podnikateľov, vzdelancov, a výpovedí skeptikov, pred-staviteľov štátnych a finančných inštitúcií, ekonómov či vedcov, sa snaží objasniť tému kryptomien, blockchainu, finančného systému a digitálnej slobody bežným ľuďom. Hľadá odpovede na otázky ako tieto technológie fungujú, aké výhody prinášajú, aké môže mať ich plošné rozšírenie dopad pre spoločnosť a jednotlivcov, a prečo je dôležité sa o ne zaujímať. Sociálna nespravodlivosť a nekompetentnosť našich štátnych zástupcov už dlho polarizuje našu spoločnosť. Niektorí ľudia sa rozhodli minimalizovať negatívny dopad štátu a finančných inštitúcií na svoj život pomocou kryptotechnológií. Ďalší formujú úspešné firmy, a posúvajú vývoj dopredu. Mnohí sa však týmto technológiám bránia. Nech je pohľad na ne akýkoľvek, jedno je isté: v najbližších dekádach sa ukáže ich skutočný potenciál. (ČSFD)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

Circumscriptor 

všetky recenzie používateľa

Kto ešte nevidel toto parádne intro do odstrihnutia sa od aktuálne umierajúcich monopolných fabrík na infláciu, tak má všetky moje odporúčania. V priebehu hodinky neskutočne krásne a zrozumiteľne vysvetlená filozofia a systematika Bitcoinu, blockchainu, ale aj centrálnych bánk a štátu. Profesionálna prácička vo všetkých ohľadoch; geniálny strih aj audio. Nesmierne sa teším z toho, že som vo svojom živote mal tú česť hromadu ľudí z filmu spoznať aj osobne a stať sa tak súčasťou sociálnej bublinky kryptoanarchistov. Už to chce iba biohackovať, počkať si na Moon a o dvesto rokov si zo zárobku kúpiť nové telo :)) ()

Kyblik78 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý dokument o fungovaní kryptomien. Ale brutálne jednostranné, samé vychvaľovanie aké je to super. Najsrandovnejšie bola pripomienka jednej ženskej ako si na západe žijeme v bubline nie ako inde vo svete. A následne vraví aké sú kryptomeny super, stačí vytiahnuť smartfón a všetko ide. (Tá žije v inej bubline :). ) žiadne riešenie problémov ohľadne obrovských energetických výdavkov. Patrila by sa paralela k tulipánovej burze. ........ ako celok slabé. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

O většině informací jsem věděl. Nová pro mě byla těžba Bitcoinů , kde borci to co vytěží zaplatí za elektřinu pokud nepoužívají obnovitelné zdroje a krátká pasáž o zabezpečení Bitcoinových transakcí. Znám člověka, který na růstu ceny Bitcoinů mnoho let velmi bohatne. Přitom nic užitečného nevytvoří. Do pražské Paralelní polis občas zajdu na bezvadný program. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument, ktorý ma svojou témou najprv odradzoval, ale hneď potom na začiatku chytil. Dozvedáme sa ako vlastne funguje finančný systém, aký je vzťah vlád a bánk a hlavne, že peniaze nie sú ničím kryté, sú to len fiktívne hodnoty respektíve zdrapy papiera. Veľká časť je to ale aj reklama na Bitcoin v štýle: „Bitcoin je sloboda, klasické peniaze sú otroctvo.“ Zároveň sme sa o ňom veľa dozvedeli, aspoň teda tí, ktorí v krypto svete aktívne nefungujeme. Inak v dokumente vystupujú veľmi sympatickí ľudia. ()

KingMayk 

všetky recenzie používateľa

Dokument spracovaný na úrovni, ktorý pre crypto nováčika otvára uplne nový svet, dimenzie a nekonečné hranice technológií. Zaujímavý názor a pohľad ľudí nie len z crypto SK&CZ scény a tiež začiatky a boj so štátnou mocou, zastaviť a obmedziť tento kolos a "nový" svet. Osobne by som pridal trochu hlbšie vysvetlenie problematiky a pár detailov ohľadne fungovania Blockchain technológie, miningu a aj tú druhú stranu mince, kde začiatky neboli ľahké pre mnohých z nás... Celkový dojem hodnotím, ako veľmi pozitívny a 5* som nedal len z dôvodu "trochu zámerne" skrytej reklamy pár firiem. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa nakrúcal od roku 2017 do roku 2020. (t3rran)
  • Vo filme vystupujú ekonómovia Juraj Karpiš, Lukáš Kovanda, bývalý vicegunvernér Českej národnej banky Mojmír Hampl a riaditeľ sekcie bankovníctva Ministerstva financií SR Martin Peter. (t3rran)

Reklama

Reklama