Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Päťdesiatnička Frauke si už nepripadá dostatočne atraktívna, v čom ju utvrdzuje aj manželova nevšímavosť. Ich dcéra Julie chce preraziť ako modelka a zo všetkých síl sa snaží, aby tomu jej telo zodpovedalo. Iný problém rieši dcéra Juliinej nadriadenej, študentka Leyla, ktorá sa necíti byť prijatá taká, akou naozaj je. Juliina švagriná Sonja zasa bojuje s telesnými zmenami po dvoch pôrodoch. Materské povinnosti ju dostávajú pod obrovský tlak, no zdá sa, že jej muž pre to nemá pochopenie. A nakoniec je tu Sonjina najlepšia kamarátka, učiteľka Vicky, ktorá učí svojich študentov, že vzhľad tvorí len malú časť toho, čo robí ľudí výnimočnými. Je navyše presvedčená, že ženy a muži si nikdy nemôžu byť skutočne rovnocennými. Jej teóriu však naruší kolega, ktorý by pre ňu v praxi rád znamenal viac. (Continental film)

(viac)

Recenzie (10)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Karoline Herfurth, BRAVO, tlieskam!!! Wunderschön!!! Citlivo a ľudsky podaný snímok o ženách nielen pre ženy. Herecké výkony skvelé, film pôsobí tak skutočne. Niekoľko rôznych príbehov, myslím si, že každý sa v niektorom z nich nájde. Mňa osobne najviac bavil ten o žene na materskej. Počas celého filmu som sa smiala a dojímala na striedačku. K tomu ešte výborný soundtrack. Film Wunderschön ozaj vrelo odporúčam. OpenAir kino, Worms. Komplet vypredané! SUPER zážitok. 85%. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Problémy pomýlených žien v krajine, ktorá je všetkým už len na smiech. Súčasná bezútešná výpoveď o tom, že asi bolo pre človeka prirodzenejšie dožiť sa v priemere maximálne 35 rokov, inak by sa psychicky utrápil pre svoje starnúce a odpudivé telo. Po zhodnotení všetkých pre a proti ale dosť dobrá vec, ktorá sa dá odporúčať. ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Z dosavadní režijní tvorby Karoline Herfurth mi tento její poslední film přijde zatím nejhorší. Po příjemné romantické komedii SMS pro tebe a nepříliš povedené tragikomické romanci Zlatíčka přišla do třetice s filmem, u něhož jsem si musel mnohokrát bezděčně vzpomenout na Moravcovy loňské Matky, které jsem podobným způsobem protrpěl - osobně mi oba filmy přijdou nesnesitelně povrchní, a to v podstatě ve všem - ve vyobrazení svých stereotypních ženských postav, v tematizaci jejich problémů "ze života" (typu vaginální prdy) i v jejich závěrečném vyřešení (namísto plastické chirurgie stačí lepší sebepřijetí). Dějově je to otravně odtržené od reality (jakkoli se to snaží působit realisticky) a dokonale předvídatelné - od začátku je vám přesně jasné, jak se bude každá dějová linka všech pěti postav vyvíjet a jak to dopadne, a když v závěru jedna z postav pronáší "moudro", k němuž se za celý film dopracovala, musí se člověk ptát, zda měl skutečně zapotřebí věnovat přes 2 hodiny tomu, aby se "dozvěděl" něco tak příšerně banálního jak ze stránek ženských časopisů. Ale samozřejmě chápu, že cílové ženské publikum bude vyznění toho filmu vnímat pozitivně a že se v tom poznají nebo inspirují a možná jim to i povzbudí křehké sebevědomí, což je nepřehlédnutelná aspirace, kterou je to celé prostoupeno - mě osobně ale všechny ty ženy různého věku řešící jejich těla a nefunkční vztahy jen nekonečně nudily, a tak jsem celou dobu přemýšlel nad hloupostmi typu, jestli zde Karoline Herfurth ukázala své skutečné břicho po 2 dětech, nebo zda jí k té povislé zjizvené kůži pomohli maskéři. Btw. ve způsobu propojení všech 5 postav by se ale od toho mohly učit Havlíkovy Bábovky, abych o tom řekl aspoň něco pozitivního, a hraje tam fajn soundtrack. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film určený hlavne ženskému publiku. Je vlastne len o nich a ich problémoch v patriarchálnom svete, ktorý ich nechápe. Film je trochu aj pre mužov, pretože skrze scenár sa dozvedia, čo tie ženy vlastne trápi. A nikdy to aj tak nepochopí, lebo to, že ženy trápi starnutie a vzhľad, to je prirodzené ako je Zem stará, ale také, že vaginálne prdy, hm to už je iná kávička. Záverečná pesnička You are so beautiful úplne vykresľuje to, čo chcela režisérka filmom povedať. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Zcela upřímně valím si to na příjemné filmové vlně, jsem žena, takže snímek o ženách je pro mě čitelný, umím se vcítit do mladinké holčiny, která bojuje sama se sebou, svými kily a matkou, stejně tak chápu maminku malých dětí, naprosto frustrovanou proměnou těla a tím, že je zavřená doma a touží po práci, rozumím i té stárnoucí manželce, jejíž muž nevěnuje dostatek pozornosti.. Závěr mě vyloženě potěšil.. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Kvalitatívne veľmi dobrý film, najlepšie je vyobrazenie toho aký reálne krutý je svet modelingu a to by si zaslúžilo aj samostatný film. Ďalšie linky príbehu sú absolútne nerealistické, nezodpovedajú realite tak ako funguje svet a nezodpovedajú realite tomu ako sa ľudia správajú a ako sa veci končia a preto film potom pôsobí viac ako rozprávka s dobrým koncom avšak to mne vôbec nevadilo. Karoline Herfurth je pre mňa idol krásy neobyčajnej ženy vybočujúcej z radu takže mi až tak nevyhovovalo čo hrala, ale musím povedať, že herecké výkony na výbornú. To čo tento film takmer posunulo do maximálneho hodnotenia je hudba, absolútne na výbornú zvládnutá hudba. Takže všetko je na vysokej úrovni a jediné čo je škoda je to, že tento film okrem toho ako som povedal svetu modelingu je nerealistický. Inak fakticky nemám čo vytknúť a tak okrem toho, že samozrejme to s tým učiteľom (obyčajné) to je také no ok nemuselo to tam byť. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Popis znel lákavo, a aj keď som nemal príliš vysoké očakávania, tak to bolo skutočne vydarené. Pohľad na súčasné trendy a spoločnosť prostredníctvom piatich žien, ktoré čelia rôznym problémom - tým vnútorným, ale tým, ktoré vznikajú pod vplyvom spoločenského tlaku. Musím uznať, že to bolo celkovo dosť trefné a dobre vystihnuté. Aj keď niektoré veci mi tu prišli dosť nereálne, a najmä Vicky mi prišla charakterovo v tomto kontexte dosť mimo, keďže tá sa o svoje možnosti pripravovala často sama. Ostatných mi bolo v podstate ľúto, najviac však Sonji, ktorá sa cítila veľmi podcenená. Celkovo bol však film dobre spracovaný a mňa osobne oslovil (hoci adresovaný je zrejme skôr ženám). 4* ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Karolina Herfurth prekvapila. Strihla si dvojúlohu hlavnej postavy a režisérky v jednej osobe, aby vznikol myšlienkovo pomerne bohatý snímok, ktorý zaujme svojou atmosférou, dialógmi, ale aj hereckými výkonmi. Na druhej strane je určený najmä pre ženy, to je jasné, ale kvalite to určite neuberá. Samozrejme, pár klišé scén sa tu nájde, ale celkový obraz vyzerá dosť dobre a som pomerne prekvapený, nakoľko sa tu pomerne komplexne rozoberá viacero háklivých tém. Trošku premrštená stopáž, ale inak je to pozerateľné a pre dievčatá určite odporúčam. 75 % ()

Reklama

Reklama