Reklama

Reklama

Ptáci z ráje

  • USA Birds of Paradise
Trailer

Obsahy(1)

Začínající baletka Kate dostane stipendium na prestižní baletní škole v Paříži. Po příjezdu její sebevědomí podrobí zkoušce tanečnice Marine, která nedávno ztratila bratra. Přes počáteční konflikty se mezi nimi vytvoří vztah nabitý emocemi i soutěživostí, poznamenaný lhaním i sexuálním probouzením, zatímco riskují vše, aby se dostaly do souboru pařížské Národní opery. (Prime Video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niečo na spôsob Black Swan. Kristine Forseth som si obľúbil najmä u veľmi dobrého krátkeho seriálu Hledání Aljašky a presne tú svoju dievčenskú pózu zahrala dobre aj tu. Každopádne ide o prostredie baletu a keďže dnes sú už povinné kvóty na menšiny, samozrejmosťou sú tu namejkapovaní chlapi v tielkach, iný chlap, ktorý sa tvári, že je žena, pritom hovorí hlbokým barytónom, objaví sa tu aj rasovo zmiešaný pár a zavŕši sa to aj lesbickými scénami. Odhliadnuc od toho film poukazuje na krehkosť dievčených a ženských priateľstiev. Že mnohokrát to môže prepuknúť až do vášne, ale stačí malý zlom a je tu obrovská nenávisť. A samozrejme tá ženská súťaživosť. Filmu sa ale nepodarilo dostatočne dobre uchopiť práve tú intrigánsku časť. Tam bol priestor urobiť z filmu naozajstnú Čiernu labuť, ale to sa mu dosiahnuť nepodarilo. Pritom aj ten záver naznačuje, odkiaľ prišla inšpirácia. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmy s tématikou baletu mám veľmi rád, takže poteší každý ďalší prírastok z tohto odvetvia. Birds of Paradise so sebou priniesol oveľa viac ako len balet, no nie všetko bolo až také prospešné. Všetko, čo sa priamo dotýkalo baletu, tréningu, rivality a súťaženia, ma bavilo. Takisto aj pohľad do psychiky Kate a Marine mal čo povedať, a rovnako ich tajomstvá a dilemy. Ale ten sexuálny náboj, ktorý tu bol dosť citeľný opakovane v rôznych fázach filmu, to by som kľudne oželel - filmu by to skôr prospelo. Ale inak po scenáristickej stránke celkom vydarené, až na tie sexuálne a nemravné odbočenia. 3* ()

Reklama

Mukade 

všetky recenzie používateľa

SPOILER --------------------- Písané v priebehu sledovania: keď to skončí nejako negatívne, nepríjemne, dám hviezdu dolu z piatich..................... Nedal som... For me, masterpiece, som nadšený ♥.  ........................ ťuk ............... Dodatočne som zistil, že predlohou pre scenár je bestselerová young adult kniha Bright Burning Stars a to "young adult" vysvetľuje, prečo je príbeh celkovo pozitívny a príjemný. Kniha má na obálke "nálepku" , určite oprávnenú, "Read it before you see it!" a dobrý "namotávací" propagačný citát: " "A compulsively readable story. I was breathless and battling tears up until the very last stunning turns onstage and beyond. A dazzling, heart-wrenching debut.” — Nova Ren Suma, #1 New York Times bestselling author " (: ()

sugythesugar 

všetky recenzie používateľa

Navzdory nízkemu hodnoteniu som si tento film vážne moc užil. Poctivá psychologická dráma, ktorá vie ísť na dreň. Oproti ostatným, ktorí prirovnávajú film k Čiernej labuti od Aronofskyho, tak ja by som skôr Birds of Paradise prirovnal k filmu Whiplash od Chazella. Krásna poetika a výtvarná stránka len podporuje skvelo vybudovaný vzťah medzi ústrednou dvojicou. Za mňa 8/10 a zaraďujem tento film do Top10 minulého roku. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Béčkový pokus o mix Showgirls a Mulholland Drive, sebaisto lapajúci po každom klišé, ktoré letí okolo. Strašne ohraté, neuveriteľne napísané a zmäteno natočené. Jedna hviezda, že mám rád Dianu Silvers (minule sa dokonca objavila na Sad Girl with Laptop ❤️), druhá za hudbu. Ps: Neonacistický primitív Arsenal88 evidentne nepochopil ani toto, ani Black Swan, na druhú stranu film spomína aj incest, tak sa aspoň mal s čím stotožniť. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Navzdory tomu, že se film odehrává v Paříži ve Francii, se ve skutečnosti natáčelo v Budapešti v Maďarsku. (SONY_)

Reklama

Reklama