Reklama

Reklama

Ptáci z ráje

  • USA Birds of Paradise
Trailer

Obsahy(1)

Začínající baletka Kate dostane stipendium na prestižní baletní škole v Paříži. Po příjezdu její sebevědomí podrobí zkoušce tanečnice Marine, která nedávno ztratila bratra. Přes počáteční konflikty se mezi nimi vytvoří vztah nabitý emocemi i soutěživostí, poznamenaný lhaním i sexuálním probouzením, zatímco riskují vše, aby se dostaly do souboru pařížské Národní opery. (Prime Video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmy s tématikou baletu mám veľmi rád, takže poteší každý ďalší prírastok z tohto odvetvia. Birds of Paradise so sebou priniesol oveľa viac ako len balet, no nie všetko bolo až také prospešné. Všetko, čo sa priamo dotýkalo baletu, tréningu, rivality a súťaženia, ma bavilo. Takisto aj pohľad do psychiky Kate a Marine mal čo povedať, a rovnako ich tajomstvá a dilemy. Ale ten sexuálny náboj, ktorý tu bol dosť citeľný opakovane v rôznych fázach filmu, to by som kľudne oželel - filmu by to skôr prospelo. Ale inak po scenáristickej stránke celkom vydarené, až na tie sexuálne a nemravné odbočenia. 3* ()

sugythesugar 

všetky recenzie používateľa

Navzdory nízkemu hodnoteniu som si tento film vážne moc užil. Poctivá psychologická dráma, ktorá vie ísť na dreň. Oproti ostatným, ktorí prirovnávajú film k Čiernej labuti od Aronofskyho, tak ja by som skôr Birds of Paradise prirovnal k filmu Whiplash od Chazella. Krásna poetika a výtvarná stránka len podporuje skvelo vybudovaný vzťah medzi ústrednou dvojicou. Za mňa 8/10 a zaraďujem tento film do Top10 minulého roku. ()

Reklama

Mukade 

všetky recenzie používateľa

SPOILER --------------------- Písané v priebehu sledovania: keď to skončí nejako negatívne, nepríjemne, dám hviezdu dolu z piatich..................... Nedal som... For me, masterpiece, som nadšený ♥.  ........................ ťuk ............... Dodatočne som zistil, že predlohou pre scenár je bestselerová young adult kniha Bright Burning Stars a to "young adult" vysvetľuje, prečo je príbeh celkovo pozitívny a príjemný. Kniha má na obálke "nálepku" , určite oprávnenú, "Read it before you see it!" a dobrý "namotávací" propagačný citát: " "A compulsively readable story. I was breathless and battling tears up until the very last stunning turns onstage and beyond. A dazzling, heart-wrenching debut.” — Nova Ren Suma, #1 New York Times bestselling author " (: ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niečo na spôsob Black Swan. Kristine Forseth som si obľúbil najmä u veľmi dobrého krátkeho seriálu Hledání Aljašky a presne tú svoju dievčenskú pózu zahrala dobre aj tu. Každopádne ide o prostredie baletu a keďže dnes sú už povinné kvóty na menšiny, samozrejmosťou sú tu namejkapovaní chlapi v tielkach, iný chlap, ktorý sa tvári, že je žena, pritom hovorí hlbokým barytónom, objaví sa tu aj rasovo zmiešaný pár a zavŕši sa to aj lesbickými scénami. Odhliadnuc od toho film poukazuje na krehkosť dievčených a ženských priateľstiev. Že mnohokrát to môže prepuknúť až do vášne, ale stačí malý zlom a je tu obrovská nenávisť. A samozrejme tá ženská súťaživosť. Filmu sa ale nepodarilo dostatočne dobre uchopiť práve tú intrigánsku časť. Tam bol priestor urobiť z filmu naozajstnú Čiernu labuť, ale to sa mu dosiahnuť nepodarilo. Pritom aj ten záver naznačuje, odkiaľ prišla inšpirácia. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Béčkový pokus o mix Showgirls a Mulholland Drive, sebaisto lapajúci po každom klišé, ktoré letí okolo. Strašne ohraté, neuveriteľne napísané a zmäteno natočené. Jedna hviezda, že mám rád Dianu Silvers (minule sa dokonca objavila na Sad Girl with Laptop ❤️), druhá za hudbu. Ps: Neonacistický primitív Arsenal88 evidentne nepochopil ani toto, ani Black Swan, na druhú stranu film spomína aj incest, tak sa aspoň mal s čím stotožniť. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Navzdory tomu, že se film odehrává v Paříži ve Francii, se ve skutečnosti natáčelo v Budapešti v Maďarsku. (SONY_)

Reklama

Reklama