Reklama

Reklama

Deadwood - Série 3

(séria)
USA, 2006, 10 h 11 min (Minutáž: 48–53 min)

Tvorcovia:

David Milch

Hrajú:

Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Jim Beaver, W. Earl Brown, Dayton Callie, Kim Dickens, Brad Dourif, Anna Gunn, John Hawkes, Jeffrey Jones (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(12)

Recenzie (7)

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Třetí řada jede v zaběhlých kolejích. Seriál baví a klidně by mohl být nekonečný. Zároveň na mě některé scény působily naprosto zbytečně a jakoby nastavované, aby se naplnila celá "metráž". ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hearst je výborný záporák. A tým, že tvorcovia seriálu dbajú viac na historické fakty, než na akciu, vytvárajú funkčné napätie prechádzajúce celou sériou. Každá z postáv rieši svoj vlastný problém. Vzťahy sa posúvajú na novú úroveň a máme tu povestnú hru na mačku aj myš. Tvorcovia sú si vo všetkom omnoho istejší. Ten seriál možno nikdy nemal atribúty stať sa diváckou atrakciou. Je to taká zábavná hodina dejepisu, ale má značne nedivácky prístup. Málo prestreliek a nahotiniek, veľmi málo explicitného násilia. Je to skôr high class drama vo veľmi špinavom prostredí. Keď som to kedysi pozeral prvýkrát nechytilo ma to vôbec. Teraz som si celé tri série užil. Výborne napísané, zahrané a zmotivované dielo. Pri ktorom zamrzí, že sa to neukončilo tak, ako sa to ukončiť malo. Každopádne spokojnosť. A Ian McShane je jedna z najlepších postáv na televíznej obrazovke. Jeho Al je reprezentantom všetkého, čo by správne napísaný charakter mal mať. 3.séria - 85% ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Posledná séria má našťastie znova grády a kvalitatívne je len o chlp horšia ako takmer dokonalá prvá séria. Tentokrát sme dostali poriadneho zloducha (zákerného a všetkého schopného George Hearsta), ktorého môže jak divák, tak celé mestečko k smrti nenávidieť a tešiť sa na finálne zúčtovanie s ním. Al je znova za toho zkurveného zmrda, ktorý s chuťou podrezáva krky a jeho spojenectvo s Bullockom tentoraz dáva zmysel. Súboj o nadvládu nad Deadwoodom bol napínavý až do konca. Aj ostatné postavy mali tentoraz svoje chvíľky v ktorých mohli vyniknúť a nikto neostal skrátka. Potešilo aj pár brutálnejších scén a bitka Dana Dorityho s Hearstovým poskokom bola lahôdková. Doslova mi to trhalo oči, hehe. Seriál nezabúda aj na humor. Či už množstvom peprných hlášok, tak aj vyústením niektorých postáv. Napríklad ten ožran od koní. Jedinou slabšou líniou bola tá s divadelníkmi, ktorá ma vôbec nezaujímala a nezachránil ju ani Brian Cox. Ale to je len drobný nedostatok tejto série. Záver je taký trošku rozporuplný. Nedočkáme sa vysnívaného happyendu, ale vzhľadom na realistickejšiu nekompromisnú povahu seriálu nám naservírujú skôr logickejšie trpké vyústenie osudov viacerých postáv. Záver je otvorený dostatočne na to, aby mohol kľudne pokračovať ďalšou sériou, ale zároveň uzavretý na to, aby to diváka nenasralo a sám si vedel predstaviť jak zhruba osud v mestečku pokračoval ďalej. Z postáv ma okrem ústrednej dvojky Al - Bullock stále najviac bavil doktor a prekvapivo si ma strašne získal ten starostov poskok. A ešte som si užíval každé jedno pičovanie Calamity Jane. Keby toľko nechlastala, tak by to bola dobrá ženská. 8/10. CZ dabing sklamal preobsadením niekoľkých hlavných postáv uprostred série. Nahradenie Beneša Pospíchalom u Silasa Adamsa sa ešte dalo vydržať, ale Calamity Jane bez famóznej Lucie Kožinovej nebola ani z desatiny tak cool. Aspoňže sa ani v tejto sérii dabing nevyhýbal poriadne tvrdým nadávkam. Kokot v češtine znie úplne inak jak v slovenčine. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nevraživé napětí mezi 3 mocnými muži ovládajícími Deadwood (kalkulující a o existenci bojující Al Swearengen x nemilosrdný magnát George Hearst x upozaděný, ze zranění se kurýrující pletichář Cy Tolliver – netřeba zmiňovat tu nálož charizmatu, kterou jenom Ian McShane x Gerald McRaney x Powers Boothe vyprodukovali) táhne celou 3. sérii, proto je trochu nešťastné, že ji "zaplevelují" nevýrazné a nikam nevedoucí podzápletky dalších lidiček (herecká společnost Briana Coxe, lesbický románek, ad.). Ústřední motiv, volební kampaň na šerifa, pak zapadá úplně. Na to, jak se neklid v táboře bravurně stupňoval, byl spěšný závěr, byť ne úplně otevřený, silně neuspokojivý. ()

Galéria (181)

Reklama

Reklama