Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Susan a Gary Wilsonovi se nastěhují do nového domu a zdá se, že nemohou být snad ani šťastnější. Zakrátko jim začne kalit radost nový soused Steve Glover. Vnucuje jim pomoc v domě, o kterou ho nežádali, a navíc na každém kroku Susan sleduje. Pak mladá žena u souseda objeví tajně nahrané videokazety, které ji s manželem zachycují v nejintimnějších situacích. Wilsonovi se pokusí sousedovy agresivní aktivity zastavit úřední cestou, ale nepodaří se jim to. Traumatizovaná Susan se proto rozhodne pro jediné možné řešení. Vše odhalit na veřejnosti a tak se pokusit prosadit zákon, které by případy videovoyeurství klasifikoval jako zločin. Drama bylo natočeno na základě skutečných událostí. Zákon, o který se Susan Wilsonová zasadila, byl v Louisianě schválen v červnu 1999. V lednu 2002 ale mělo zákony postihující videovoyeurství pouze pět amerických států. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Diamant 

všetky recenzie používateľa

Krásny film podľa skutočnej udalosti. Je veľmi povzbudivé, že aj v súčasnej dobe sú ľudia, ktorí bojujú proti mravnej skazenosti, ktorí si vedia vážiť svoje súkromie a strážiť krásu svojho manželstva vzájomnou vernosťou, úprimnosťou a láskou. Jedna zo žien sa vo filme krásne vyjadrila, že nahú by ju mal vidieť len jej manžel. Hlavná hrdinka filmu, ktorá má výbornú oporu vo svojom manželovi stále viac bojuje proti špehovaniu intímneho súkromia po tom, ako sa dozvie, že takto drzo nerešpektoval súkromie jej vlastnej rodiny ich sused. Nakoniec dosiahne to, že aj takýto skutok sa dostane do zákona ako zločin. V blízkej dobe si takto vylepší zákon aj niekoľko okolitých štátov. Veľmi sympatický je aj citlivý a priateľský prístup hlavnej hrdinky a jej manžela k vlastným deťom, čo má u detí spontánnu pozitívnu odozvu. Film je zároveň krásnym príkladom a dôkazom, že sa dajú aj intímne problémy zobraziť, znázorniť citlivo, bez zbytočných a škodlivých erotických scén. ()

Master19 

všetky recenzie používateľa

Nepochybuju, že je to postavené na skutečné události, ale zdálo se mi to přitažené za vlasy. Jednak (možná je to klišé, uznávám) si nepředstavuju šmíráka jako vypracovaného drsňáka, spíš jako uťápleho neurotika - to by ovšem nevypadal tak ďábelsky a špatně (což by se nehodilo jako oponent té křehké oběti). No a zmíněná paní oběť - jaksi jsem ji nevěřil téměř nic. Nevím, jestli tak špatně hrála, ale na to, jakou zbraň (trauma - zhroucení - podpora - boj) měla v ruce, vypadla z ní jen protivná ženská, které jsem to spíš přál... ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama