Reklama

Reklama

My First Summer

Trailer

Obsahy(1)

16-ročná Claudia (Markella Kavenagh) vyrastala v izolácii od okolitého sveta. Po matkinej smrti uviazla na odľahlom mieste, no čaká ju prekvapenie, keď sa v jej záhrade objaví Grace (Maiah Stewardson) ako závan čerstvého vzduchu. Dvojica v sebe nachádza podporu, lásku a intimitu a navzájom sa učia obnovujúcej sile ľudského spojenia. Ich idylický pokoj je však krehký, pretože svet dospelých ohrozuje ich tajnú letnú lásku. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Trápny film o dvoch škaredých šteňatách, ktoré sa do seba zamilujú, ale svet im nepraje, lebo chúdence nie sú dospelé. Dejová kostra takmer o ničom, cieľom sa bolo vylesbiť a keď to konečne prišlo, tak scenár využil jedinú malú šancu, ako urobiť z toho drámu. Hoci, ešte som nevidel, aby sa niekto pokúsil utopiť s polkilovým kameňom. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Je to, pravda, přímočaré a trochu předvídatelné, ale zároveň je to jedna z nejjemnějších, nejcitlivějších a po duševní stránce nejiintimnějších romancí, co jsem kdy viděl. Navíc s parádní cinematography, skvělými hereckými výkony, přesto natočená za mrzký peníz a štábem o několika lidech. Ženský cit pro režii je tu znát, emoce jely na plno. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po menšej úvahe som nakoniec "My First Summer" jeden bod ešte pridal. Už len za to, že naše dve ústredné hlavné hrdinky to podľa mňa s veľkou cťou ustáli až do absolútneho záveru a pôsobili spolu tak suverénne, až som miestami prestával mať pocit, že sa pozerám na dve mladé herečky. Takže už len z toho titulu musím aj Grace aj Claudiu pochváliť. Pre mňa v mnohých ohľadoch prestali byť postavami a stali sa skutočnými. A to sa nestáva často. Myslím si, že to ukazuje aj Katie Found ako sľubnú režisérku. A som zvedavý, či ešte niekedy v budúcnosti bude vo svojej kariére pokračovať. Lebo je možné, že to bola pre ňu jednorázová záležitosť. Uvidíme v budúcnosti. V podstate súhlasím s tým čo napísal "hygienik" no aj keď prihliadnem na to, že viete odhadnúť ako to na konci zhruba dopadne, tak predsa len musím povedať, že to s akým odhodlaním sa snažila Grace situáciu zachrániť je pre mňa veľmi silné. Pretože skutočne som mohol povedať, že do toho dala absolútne všetko. A hoci som spočiatku bol iritovaný faktom, že je mi jasné, že medzi dievčatami vznikne romantický vzťah (a nie len vďaka komentáru od hygienika), tak myslím si, že to Katie Found veľmi dobre vybudovala. Je to veľmi pomalé, veľmi tiché a tie náznaky sú veľmi jemné. Vďaka tomu mnoho scénok funguje skvele. Ako časť v jazere kde Grace hovorí Claudii aby spolu s ňou dýchala a upokojila ju. Ako scénka, kde Grace počúva Claudiino srdce. Scénka na strome, vône sladkých rúžov ... celé to pôsobí veľmi úprimne a jemné. A rovnako aj ich spoločná scénka mi príde veľmi milá a príjemná. Ani jedna dokopy nevedia čo majú robiť. Nie je to o fyzickej príťažlivosti alebo niečom takom. Sú to skutočne dve duše, ktoré sa našli a dokázali spojiť. Takže celý ten aspekt je vynikajúco zvládnutý. Čo podľa mňa zvládnuté ale moc dobre nie je sú ostatné elementy vo filme. Ako napríklad vzťah medzi rodičmi Grace a jej celkový vzťah s nimi. Ako fakt, že tu máme neustále dvoch detektívov, ktorí tu slúžia len dokopy ako problém. A aj vďaka nim je záver filmu vysoko predvídateľný. Lebo nie je ťažké si spojiť dialógy a udalosti do súvisu a vedieť aký bude výsledok. A to je práve škoda. Lebo keby sme tu tie postavy nemali, film mohol byť silnejší a mohol viac zapôsobiť. A mohol byť aj silným kandidátom na tohtoročnú nástenku. Nedá sa povedať, že by všetko okolo bolo zlé. Ale je vidno, že jeden element v tomto filme bol spracovaný absolútne excelentne. Hodnotenie: A- ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď to malo relatívne priamočiary a lineárny dej, ktorý neprinášal žiadne výrazné zlomy alebo prekvapenia, tak to malo predsa len svoje čaro a taký komorný dievčenský šarm s jemným rúškom nehy a túžby. Veľkú zásluhu na príjemnom stvárnení filmu mala herecká dvojica Maiah Stewardson a Markella Kavenagh, ktoré zaujali svojim dievčenským vzhľadom (ani by som nehádal, že majú už cca 25-26 rokov). Ale inak milé, príjemné, hravé. Škoda, že ten zlom medzi náklonnosťou dievčat prišiel až tak neskoro, mohlo to byť ešte zaujímavejšie. ()

Tom10000 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zajímavý příběh a dobrý scénář o dvou dívkách, jež se setkají čirou náhodou, když jedné z nich utone matka, spisovatelka, jež svou dceru nikdy nepustila dál než za Nádrž. Obě dvěnavzájem poznávají tu druhou, a zamilují se do sebe, i přes všechny problémy se stydlivostí jedné z nich. Vše se ale odehrává na drsném pozadí reality. Bívka bez matky musí jít jako šestnáctiletá do domova dětí, a druhá nemá právo stát se její poručnicí. I přesto se snaží dělat cokoliv, aby zůstaly spolu. Když přijdede policie spolu s ní (nedokázala s tím nic udělat), druhá dívka se chce utopit. První ji ale dokáže zachránit (...). Konec si domyslete sami. Zůstaly spolu, či je od sebe oddělili? Pěkné herečky v hlavní roli, hezká, místy usměvavá či naopak děsivá a dojemná atmosféra. Na téma lesby hodnotím 95 procent, 5 hvězd. Doporučuji! ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama