Reklama

Reklama

Tučniak Bloom

  • Česko Tučňák Bloom (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život mladej matky Sam Bloomovej sa obráti hore nohami po nehode, kvôli ktorej prestane chodiť. Jej manžel, traja malí synovia a matka sa snažia prispôsobiť novej rodinnej situácii, keď sa objaví nečakaný spojenec v podobe zranenej straky menom Tučniak. (HBO Max)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (21)

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Skvěle natočený, poměrně dojemný snímek o strastech života a jednom nevšedním přátelství s ptákem... Naomi Watts je samozřejmě skvělá a i další heci působí dobře a film je dotažen do nejmenšího detailu, Sam má i katetr, což se většinou přechází a neukazuje, takže jsem byl příjemně překvapen, i když to vlastně doplňovalo smutnou a dusnou atmosféru příběhu... Na druhou stranu se ve filmu nic moc nestane, takže trošku rozpaky...70% ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

True-based príbeh rodiny Bloomovcov, predovšetkým mamičky Sam, nie je ojedinelým vo svete kinematografii. Zápas matky sám so sebou po ťažkom úraze, ako aj prijate novej životnej situácii sú zachytené na takej úrovni, ako to divák pozná z iných filmov. Spojenie medzi Sam a jej rodinou a tým pádom začiatok nového života prinesie poranená straka. Naomi Watts veľmi dobrá, podobne ako piano / ambient hudba. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o žene menom Sam Bloom, ktorá vyliezla na strom a zemská gravitácia ju posadila naveky do vozíka. Potom jej deti raz nájdu ranenú straku, rozhodnú sa ju vyliečiť a tak sa začína príbeh. Nikdy som netušil, že chorá straka skučí ako pes, ale v tomto prípade skuvíňa ale že poriadne a otravne, nie je to nejaká rajská hudba pre bubienky. Keď vezmeme do úvahy fakt, že príbeh je založený na skutočných udalostiach, tak toto, čo tento film ponúka je tak nejak bez šťavy a náboja. Alfou a omegou celého príbehu je, že chromá straka v podstate zachraňuje chromú ženu od depresívnych myšlienok a dodáva jej chuť do života. Herecky tu najviac vyčnieva práve tá straka, za ňou samozrejme Naomi Watts, ktorá v závere ukáže konečne aj úsmev na inak permanentne zamračenej tvári. Film je viac poetický, výraznejšia epickosť mu chýba. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

To akože vážne? Existujú tisíce úžasných námetov, ktoré napísal sám život. No niekto natočí film o strake menom "tučniak"? Chápem tú metaforu, aj to posolstvo, to bolo všetko v poriadku a snáď jediné, čo tento film hnalo vpred. No aj tak sa mi ten príbeh o "terapeutickej" strake, ktorá vyriešila všetky problémy, zdá trochu absurdný. To akože keby nebolo straky, tak by sa Sam ďalej trápila a rodina by sa rozpadla? Pochybujem... Ale inak po hereckej stránke to bolo vcelku vydarené, aj ten psychologický rozmer tu bol pútavý, ale ten faktor straky mi tu prišiel nanajvýš podivný. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Další variace na téma, jak se vyrovnat s fatálními následky pod tragické nehodě. Uvěřitelnější díky absenci okázalých gest a přehnané hysterie. Snesitelnější díky úžasnému bydlišti hlavní hrdinky. Pokud se má někde člověk vyrovnávat s útrapami života, tak s výhledem na moře to bude jistě lehčí. Celkem nevýrazný snímek vytahuje z šedého průměru záštita skutečným příběhem. ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama