Reklama

Reklama

Tučniak Bloom

  • Česko Tučňák Bloom (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Život mladej matky Sam Bloomovej sa obráti hore nohami po nehode, kvôli ktorej prestane chodiť. Jej manžel, traja malí synovia a matka sa snažia prispôsobiť novej rodinnej situácii, keď sa objaví nečakaný spojenec v podobe zranenej straky menom Tučniak. (HBO Max)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (21)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

True-based príbeh rodiny Bloomovcov, predovšetkým mamičky Sam, nie je ojedinelým vo svete kinematografii. Zápas matky sám so sebou po ťažkom úraze, ako aj prijate novej životnej situácii sú zachytené na takej úrovni, ako to divák pozná z iných filmov. Spojenie medzi Sam a jej rodinou a tým pádom začiatok nového života prinesie poranená straka. Naomi Watts veľmi dobrá, podobne ako piano / ambient hudba. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

trošku jsem se bál,že to bude citová vyděračka a snaha dojit emoce za každou cenu,ale naštěstí ne.Emotivní momenty tu sice jsou,ale jinak jde o fajn příběh o tom jak se hlavní postava v podání Naomi Watts a její okolí srovnává s rodinnou tragédií.K tomu jim jako katalyzátor slouží nalezené mládě straky,které se postupem času stane dalším členem rodiny.Celkem mě překvapilo,že jde o film na základě reálných postav a událostí,protože takhle na "papíře" působí celá ta zápletka nepříliš věrohodně.Život ale holt píše i takové osobité příběhy...60% ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Příběh byl opravdu povrchní.Chyběla mu duše.Nic,co by burcovalo Sam bojovat sama se sebou a být aspoň trochu,v rámci svých možností,užitečná pro rodinu.Manžel má práci,jsou tam tři děti a na starost ještě i péči o ni.Její matka už mi s tím neustálým švizořením lezla na nervy V reálu se pak z toho dostala a dosahovala ve sportu dobrých výsledků.Tam měl scénář napřít pozornost.Jak k tomu došla.Určitě ne sezením v křesle.Musela to být dlouhá cesta a bolestivá. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

To akože vážne? Existujú tisíce úžasných námetov, ktoré napísal sám život. No niekto natočí film o strake menom "tučniak"? Chápem tú metaforu, aj to posolstvo, to bolo všetko v poriadku a snáď jediné, čo tento film hnalo vpred. No aj tak sa mi ten príbeh o "terapeutickej" strake, ktorá vyriešila všetky problémy, zdá trochu absurdný. To akože keby nebolo straky, tak by sa Sam ďalej trápila a rodina by sa rozpadla? Pochybujem... Ale inak po hereckej stránke to bolo vcelku vydarené, aj ten psychologický rozmer tu bol pútavý, ale ten faktor straky mi tu prišiel nanajvýš podivný. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Penguin Bloom" bol pre mňa filmom, ktorý mi na konci vyčaroval úsmev na tvári. Myslím si, že ide o príjemne spracovanú drámu a nepadá na úroveň nejakých melodramatických pátosov, ktoré sa snažia ryžovať emócie ako to bolo napríklad v prípade filmu "I Still Believe". Je pravda, že byť v situácii v akej sa Sam Bloom ocitla rozhodne nie je jednoduchá a človek si musí sám upratať v sebe, aby sa bol schopný cez to nejako preniesť. A v tomto sa najlepším priateľom pre Sam (Naomi Watts) stane malá ranená straka, ktorú deti pomenujú Penguin. Tieto dve postavy si takýmto spôsobom k sebe nájdu cestu. Jedna z nich má nohy, no nemôže chodiť a druhá zase má krídla, no nevie poriadne lietať. Takže keď si to prenesieme, dá sa povedať, že majú niečo spoločné. No film nestojí len na týchto dvoch postavách. Myslím si, že Noah je veľmi dobre zachytený a rovnako aj silný pocit viny, ktorý ho trápi. Andrew Lincoln je takisto veľmi presvedčivý a obdivujem Camerona za to, že urobil skutočne maximum, aby sa manželka cítila čo najlepšie, aby deti čo najmenej pociťovali napätie všade a aby nebolo tak silno vidieť, že trpí rovnako ako ona. A snaží sa celú tú situáciu zvládať. Je tu niekoľko emotívnejších momentov, no nepôsobia, že sa snažia tlačiť na city. Veci plynú celkom prirodzene. Občas je tu ten pocit, že príbeh je možno inšpirovaný skutočnými udalosťami, no je spracovaný trošku filmovejšie. Ale napriek tomu funguje. Myslím si, že za pozretie nič nedáte a môže to na vás zapôsobiť. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama