Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Skutočný seriálový príbeh, ktorý sa veľmi verne drží priebehu vyšetrovania tzv. „ponorkového prípadu“, ktorý riešila dánska polícia v Kodani. Išlo o zmiznutie novinárky Kim Wall, ktorá robila reportáž so známym a populárnym dánskym vedcom v jeho zhotovenej ponorke, na ktorú nastúpila v októbri roku 2017 a odkiaľ sa nikdy viac nevrátila. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (86)

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Čím sme civilizovanejší tým viacej hľadíme do tmy. Zaujímavý, tichý, depresívny a mlčanlivý seriál podľa skutočnej udalosti. Celé je to chladné, držiace si odstup od diváka ale bravúrne herecky zahrané. Chybička na kráse môže byť pre niekoho veľmi pomalé mlčanlivé tempo v ktorom sú často dlhé tiché pohľady kamery do neznáma. Nakoniec to ale hodnotím kladne a som rád, že tam nebol stres, burácajúca hudba a hluční ľudia. Nebol tu žiaden super cool detektív ktorý všetko o prípade vedel už 400 rokov pred Kristom. Za všetkým kladným aj záporným sú tu len obyčajní ľudia. 80 % ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Největším problémem momentálně nejlepšího scenáristy je, když svoji práci svěří k režii někomu jinému. Pokud si natočí autorský film se svými dvorními herci, vznikne mimořádná záležitost, byť se jedná o televizní projekt. Systém ignorování zločince, který započal Greengrass v 22. červenci, dotáhl Lindholm k naprosté dokonalosti, až do samého závěru ignoruje i pouhé jméno pachatele. Věnuje se deprivující práci policistů a touze pozůstalých pro klid své duše zjistit o zločinu co nejvíce. Policejní práce je zde vykreslena jako mravenčí skládání stébla ke stéblu, narážení do zaslepených uliček, velká vítězství při hledání pravdy, která ji ve výsledku přiblíží pouze o píď. Všech šest dílů udržuje diváka v mimořádném napětí. Zdlouhavá pátrání potápěčů si nezadají s hledáním drog ve Francouzské spojce. Herecké výkony jsou jako vždy u severských počinů na velmi vysoké úrovni. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem temnou severskou krimi, ale dostal jsem spíše velmi střídmou a realistickou rekonstrukci vyšetřování jedné podivné a nelehko prokazatelné vraždy. Šestidílnou podrobnou procedurálku na jednu stranou chladnou jak psí čumák, ale přesto vtahující a i přes pomalejší tempo zvědavost a dokonce i určité emoce vzbuzující. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Paradnej atmosfere velmi pomaha imersivna a do deja vtahujuca kamera. Vykony a bezny civilny i pracovny zivot zucastnenych su snimane akoby na skrytu kameru, nezucastnene. Pripad ma zaujal, nepoznal som jeho skutocne pozadie a ani to, ako dopadol. Nasadenie sil a prostriedkov, vedcov, potapacov, spravy koronera, rodinne vazby a vztahy vysetrovatelov i obeti mi prisle absolutne uveritelne a velmi dobre podane. Naviac, nalady zucastnenych, frustracie, usielie, sklamania, vobec cela psychologia je podana bez odporneho vydieracstva, uplne inym stylom, nez na aky ste mozno zvyknuti z inych produkcii. Urcite odporucam. Silne stvorhviezdie. Niektore casti su na plny pocet. 85% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nemám žiadne ilúzie o kvalitách filmov nakrúcaných v 21. storočí a k seriálom som si dosiaľ nenašiel pozitívny vzťah, takže sa nemožno čudovať, že v hodnotení Vyšetrovania som opäť "proti všem!". Ono je to vlastne ešte horšie, ako by naznačovali dve hviezdičky, ktoré som dal z láskavosti. V deň mojich 71. narodením nastúpila nič netušiaca Kim Wallová do súkromnej ponorky so svojim deviantným vrahom, ktorý na rozdiel od nej mal už všetko premyslené a pripravené. Počas šiestich epizód sa ma zmocňovalo tiché zúfalstvo pri sledovaní zbytočností, ktoré spomaľovali aj bez toho spomalený dej. Mal som pocit, že so zobrazovaním chôdze, jazdy, nič neobjasňujúcich telefonátov, čakania, pohľadov a podobných snáh o dosiahnutie potrebne minutáže sa skončilo už pred pol storočím. A to všetko podfarbené čudnou hudbou. Tiež som nechápal vyšetrovateľov vopred zmierených s tým, že ich páchateľ pravidelne zásobuje vymyslenými historkami, vďaka ktorým potápači dva mesiace hľadajú na dne mora dôkazné predmety. V takých podmienkach je zázrak, že vôbec odsúdili aj také kreatúry, akou je napr. Breivik. Nepochopil som ani novátorský prístup, pri ktorom vôbec neukážu páchateľa a obeť iba na snímke v posledných sekundách seriálu. Som presvedčený, že ma dlhšiu dobu nikto nenahovorí, aby som si pozrel nejaký (škandinávsky) seriál. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (5)

  • Seriál vznikal za úzké spolupráce se skutečným Jensem Møllerem i rodiči zavražděné novinářky. Filmaři se tak snažili zachytit danou tragédii co nejvěrněji. (Duoscop)
  • Mnohých potápačov v seriáli hrajú skutoční potápači, ktorí pracovali na pátraní po Kim Wallovej. Objavia sa aj psy, ktoré boli použité pri skutočnom hľadaní. (Arsenal83)
  • Interiérové ​​scény z policajnej stanice sa natáčali na chodbách dánskej televízie TV-Byen. (Arsenal83)

Reklama

Reklama