Reklama

Reklama

Malcolm a Marie

  • USA Malcolm & Marie (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrátí domů a očekávají reakce kritiků. Jenže v průběhu večera začnou vyplouvat na povrch tajemství jejich vztahu a jejich láska projde tvrdou zkouškou. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Keby žijem v takomto toxickom vzťahu, tak si podrežem žily manikúrovými nožničkami. Zendaya a John David Washington, klobúk dole. Obaja herci vo väčšine scén predvádzajú skutočné skvelé divadlo. Rozbeh bol pomalší, no keď som sa do vzťahu Malcolma a Marie vžil, tešil som sa z takmer každého dialógu. Ich debaty niekedy zachádzajú do záživných detailov, inokedy riešia iba zbytočnú vatu, no väčšina z nich ma bavila. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Že se nakonec dostanou k meritu věci a smířlivé katarzi, hodně vymazává nekomfortní dojem z ukřičeného vztahového či „intelektuálského“ hádání často o ničem, kdy se zjevně milující osoby opakovaně urážejí a vytahují podpásovky s cílem ublížit… zatímco divák přemýšlí, proč tolik vyhroceně a nejsou-li to jen přecitlivělé primadony, které si jeho „voyerskou“ účast u nich doma (na komorním divadle) nezaslouží. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Neviem, prečo sa černosi sami nechcú vzdať tej mantry, pretože v každom filme musí byť zmienka o rasizme. Teda minimálne zmienka, v tomto filme bol na začiatku o tom takmer traktát. Ich kecy o tom, ako za všetko zlé v ich živote môže farba ich pokožky je už príliš opakovaná a pokiaľ film nemá v sebe samotnú podstatu rasovej problematiky, nerozumiem, na čo to vkladať do pomaly každého scenára. Inak ide o slušnú konverzačku, ktorá by mala byť hlavne divadlom, ale tu je prezentovaná vo vhodnej čiernobielej forme. No neprekročilo to cez svoje hranice a vlastne celý čas sledujeme len dvojicu, ktorá rieši svoje problémy striedavo hádkou, mazlením, plačom a tak sa to opakuje až do konca. Po istom čase to začne byť únavné. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Večierok skončil. Jeden film bol na ňom slávnostne uvedený. Intímne vzťahová after párty páru, rozoberajúca premiéru na súčiastky, začína. Čierno-bielo, komorne. Na atómy sa však nerozoberá len film, ktorého režisérom bol muž, ale aj vzťah, s ktorého podobou vyjaví nespokojnosť žena. Šijú to do seba neúprosne, s občasnými výdychmi, vycikaniami, bozkami. Skvele odpozorované, ešte lepšie zrealizované. K virdžiníowolfovskej línii kinematografie mám značné výhrady (šuštia papierom). K tomuto len minimálne. Pretože pri Márii a Malcolmovi cítiť len šušťanie listov, úchvatne pôsobiaceho radu mohutných, prastarých, stromov za oknami elegantnej, producentom filmu poskytnutej vily. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Divadelní a komorní forma mi vůbec nevadí, naopak díky své lásce k divadlu takové filmy vítám a pokud v něm hrají kvalitní herci a herečky, mohou poskytnout výjimečný zážitek. Zendaya hraje skvěle a neméně skvělé jsou šaty, do nich je během první poloviny stopáže oděna. Washington junior se také nenechal zahanbit. Oba dokáží utáhnout film, jenž sahá téměř ke dvěma hodinám. Já bych jim do scénáře přidal zásadně jiné repliky, bohužel se do jejich dialogů příliš promítají témata, jež rezonují v USA a v Holywoodu, a jež považuji za absurdní a přemrštěná. Slušné tři hvězdičky. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (3)

  • Celý film byl natočen černobíle. (rafix)
  • V originálním znění zazní ve filmu 289 různých variant slovíčka „fuck“. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama