Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paródia, či akási parafráza na filmy typu "Veľký útek" (The Greath Escape) okorenená typickým britským humorom. V jednom z nemeckých zajateckých táborov sa zajatí letci RAF pripravujú na útek. Keď sa ich strážcovia dozvedia o úteku, chcú s nimi utiecť tiež. Nakoniec však utečú len Nemci a zajatci ostanú v tábore sami. Rozdelia si úlohy a žijú si naďalej za ochranou ostnatého drôtu. Po čase sa však tí, ktorí hrajú strážcov príliš vžívajú do svojej úlohy... (Noddy)

(viac)

Recenzie (3)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Mně tam nesedí to, že když eF utekl neúspěšně už 23x, asi mu za pár dní nebude kápo tábora říkat, že se bojí že jim z tábora vězni utečou a oni půjdou za trest na frontu.. Jinak výborný humor, především scény při inspekci SS jsou k popukání. Dneska už by tohle natočit nemohli, smějou se tu homosexuálům a Novozélanďanům. Konec poněkud otevřený. Dabing Vlach, Prager, Bubník, Pavlata... ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Film je paródiou na film Veľký útek, 1963 a opisuje udalosť v zajateckom tábore Stalag Luft III, ktorý bol zajateckým táborom pre príslušníkov RAF v dobe 2. svetovej vojny a nachádzal sa v blízkosti mesta Sagan. Ďalším výborným filmom z tohto prostredia je Drevený kôň, 1950. Film bol natočený na motívy predlohy Stalag Luft Davida Nobbsa a hlavnú úlohu zohral kapitán RAF James Forrester (v skutočnosti Flying Fortress), ktorý si vytýčil cieľ utiecť po 24 krát, ale chce naraz oslobodiť všetkých 327 spoluväzňov. Ako to všetko dopadlo nikoho dopredu nemohlo ani napadnúť. ()

Reklama

Reklama