Reklama

Reklama

Zmena

Trailer 1

Obsahy(1)

Dvaja mladí teroristi, Eden a Abdel, chcú spáchať samovražedný útok na strednú školu v Bruseli. Abdel odpáli svoju výbušninu ako prvý a ťažko pri tom zraní Edena. Keď na miesto útoku dorazia zdravotníci, Edena, ktorý je v bezvedomí, naložia do sanitky. Až na ceste do nemocnice zistia, že mladík  má na sebe výbušninu. Keď sa mladý terorista preberie, obaja záchranári sa stávajú jeho rukojemníkmi. Napriek svojim zraneniam sa im vyhráža odpálením bomby a trvá na tom, aby auto za každú cenu pokračovalo v pohybe a nezastavovalo. Zo sanitky sa tak stáva neriadená strela, ktorá môže v centre mesta plného ľudí kedykoľvek explodovať a zdravotníci musia urobiť všetko, čo je v ich silách, aby sa takémuto koncu pokúsili zabrániť. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (8)

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Dráma posádky sanitky, ktorá zistí, že vezie z miesta samovražedného útoku jedného z atentátnikov s aktívnou bombou. Produkcia je priemerná a nepresahuje svojou úrovňou televíznu produkciu. Miestami sa darí vytvoriť napätie, ale keď už tretí krát posádka premárni možnosť útočníka zneškodniť, a v niektorých situáciách koná vyslovene hlúpo, pútavosť deja klesá. Herci v slabo vystavanom scenári plnom zmätočných scén robia čo môžu, no z priemeru sa nedostanú. 55% ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

,,Zmena'' je film o terorizme odohrávajúci sa v Bruseli a podstatný čas sa odohráva v sanitke. Nemyslím si, že je to nejako zvlášť dobrý televízny film a navyše ho režíroval pre mňa neznámy Alessandro Tonda, ktorý netuší, ako viesť hercov, nieto udržať príbeh zaujímavý bez toho, aby vás ako diváka neustále otravovali hlúposti konania protagonistov. Problém je v scenári, lebo mimo konceptu teroristu v sanitke nie je skutočne veľa prekvapivých momentov. Ale vzhľadom na to, že ide o filmový debut, musím byť zhovievavý, napriek tomu, že v tomto filme je nulová kreativita či vynaliezavosť. 5,5/10 ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Tak tak, čo ste si napúšťali do krajiny, to máte. A už to bude len horšie. Čo sa filmu týka, chcelo to byť veľmi raw, ale tie roztrasené handky a detaily po chvílke začnú liesť na nervy. A aj šofér bol čistý čurák. Mal milion príležitostí to vyriešiť a neurobil nič. Objektívne 2, ale takúto situáciu som ešte nevidel, takže 3 z 5 ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či to bol TV film, ale veľmi to tak pôsobilo. Podľa poslednej vety je film venovaný všetkým záchranárom a zdravotníkom a tým, ktorí bojujú bez zbraní. Nenechajme sa touto vetou zmiasť, tento film je skôr ako zdvihnutý prst a odkaz pred imigrantmi a pred tým, čo môže čakať Európu na hociakom mieste, kde sa nachádza čo len jeden muslimský radikál. Snaha o drámu nejaká bola, ale ako film pre mňa dosť slabé. 42,5%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Aké uchu lahodiace sú tie slávne slová: Alláhu akbar! Hneď viete, že ste v bezpečí! Škoda, že film sa s tým nepohral viac. Film sa orientuje nielen na policajnú prácu a teror v sanitke, čo podľa mňa mala byť jediná téma, ale aj na vzťah rodič - dieťa, jeden je vraj umiernený, druhý radikál. A tak prišlo k relativizácii s očakávaným výsledkom: veď nie všetci sú takí! Inak dobre zahrané, najmä zo strany Clotilde Hesme v úlohe Isabelle, kde cítiť emócie. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama