Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spike se stane svědkem vraždy a pak taky terčem psychopatického sériového vraha, který si s ním chce vyřídit účty ve vesmírném lunaparku. (Netflix)

Recenzie (4)

sdf1 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak epické. To, jak moc je tahle epizoda skvělá je poznat už z prvních několika záběrů. K představení záporáka nemám, co říct. Prostě skvostné. A obecně záporák byl skvělý od charakteru až po design. Jeden z opravdu velice zajímavých záporáků, jen škoda, že ho nebylo víc. Nakonec ještě musím ocenit, že se vztahy mezi postavami se začaly nějak vyvíjet. Za mě zatím nejlepší epizoda. ()

Booomer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Moc těm zdejším hodnocením nerozumím. Ostatní uživatelé mají asi radši epizody, kde je hromada prázdného žvanění a natahovaných scén bez hlubšího smyslu - jako je ve většině seriálu. Tato epizoda je naštěstí jiná (až na tradičně otravného Eda). Plná akce, hororové atmosféry a vynikajícího, ale opravdu VYNIKAJÍCÍHO finále. Musím taky pochválit hlavního záporáka. Pro mě zatím nejlepší epizoda seriálu a určitě jedna z nejlěpších epizod žánru anime! ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úspešná epizóda v tom, že minimalizovala vesmír a ponúkla viac ľudí a priblížila sa nebezpečenstvám, ktoré môžeme zažiť všetci. Sivá, nočná ponurá atmosféra, ticho striedajúce sa so skľučujúcimi tónmi vhodne zvolenej hudby, tušenie zločinu a POV kamera hlavného záporného hrdinu epizódy Pierrota de Fou, šialeného chlapa oblečeného ako bábková figurína, vyzerá byť pre Spikea dobrým súperom. Prekvapí nás jeho pohyb, kým o ňom ešte nič nevieme. Podľa záberov nabudúce uvidíte v minulej epizóde som si spočiatku myslel, že ide o Pinguina z Batmana, no opak je našťastie pravdou, aj keď možná inšpirácia sa nedá poprieť. Záber na jeho červené vražedné oko je desivý. Z technických záležitostí poteší aj zmatňovanie a zostrenie obrazu pri akčných scénach, ktoré sú vďaka Pierrotovi krvavé. Divák si musí dať pozor, aby nežmurkal, lebo ho to stojí cenné zábery rýchlo nastrihanej akcie. Denné zábery mesta sú tiež výborne nakreslené, no nemajú tú temnú drsnú nočnú atmosféru. Jetov rozhovor s policajtom pri západe slnka skoro celý v červenom je úžasný, poteší aj zvlnenie vzduchu pri pristívaní Spikeovej lode. Zábavný park v noci v skoro absolútnom tichu za zvuku krokov obeti možno ešte nikdy nebol taký strašidelný, desí ružová aj zelená. Už som šiel aj písať aj to, že tento záporný hrdina s experimentálnym originom je dôstojnou konkurenciou Jokerovi a zniesol by aj vlastný film alebo seriál. A potom mi ten dojem domrvil záver, ktorý bol síce fajn, no chcelo to spraviť z tohto záporného hrdinu ozaj väčšieho záporného hrdinu napriek toľkej krvi, čo prelial. Pomohli by tomu aj súboje telo na telo vo väčšom množstve, nie toľko veľa strieľania a výbuchov ako v nejakom blockbusteri. Jedinou ďalšou výčitkou je snáď len náhoda, čo Spikeovi pomohla uniknúť pred týmto nebezpečným súperom. Samozrejme, dojem tradične kazí aj bezpohlavná postava Ed, tu našťastie len v minimálnom množstve. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama