Reklama

Reklama

Night of the Demon

  • Austrália Night of the Demon (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Doktor John Holden podniká cestu do Londýna, aby se zúčastnil sympózia parapsychologie, kde se pokusí odhalit souvislost mezi nedávnou vraždou profesora Henryho Harringtona a kultem uctívačů ďábla, vedeným tajemným Julianem Karswellem. Holden je skeptik a nevěří v Karswellovu nadpřirozenou moc, nicméně přijímá pozvání do jeho sídla, kde je svědkem pozoruhodných událostí. Začíná věřit, že se děje cosi nekalého, ale neví, že démonický Karswell na něj uvrhl smrtelnou kletbu. (Goldbeater)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (32)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Dr. Holden sa zaoberá paranormálnymi javmi. Jedného dňa je požiadaný o výpomoc pri vyšetrovaní záhadnej smrti starého priateľa, profesora Harringtona. Spočiatku je presvedčený, že Harrington prišiel o život pri nešťastnej, tragickej nehode. Avšak potom ako sa spoznáva s kontroverzným Karswellom, začína si postupne uvedomovať, že smrť jeho priateľa nemusela byť až takou náhodou, ako si myslel. V zúfalom období človek podniká zúfalé kroky. Presne tak by sa dal nazvať môj výber filmu pre dnešný večer. Očakávať zázraky v podobe novodobých efektov by bol "nonsens". Chvála bohu tento film v porovnaní s dnešnými snímkami splnil aspoň jednu vec. Vykreslený príbeh musel v 57' skutočne vystrašiť. V dnešnej dobe síce nie, ale novodobí režiséri by sa po jeho vzhliadnutí mali z čoho priučiť. Aspoň, že to malo hlavu aj pätu - 60%. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Precízne napísaný, zahraný aj zrežírovaný horor, ktorý začína zívačkovo klišoidným oboznamovaním sa s postavami a vrcholí absolútnym pohltením diváka. Temnota, tajuplnosť, pesimistická kliatba na hlavného hrdinu a jeho boj s vlastným presvedčením v neexistenciu nadprirodzeného zla - to sú domény tohto skvelého filmu, ktorý by nemal prehliadnuť žiadny fanúšik žánru. Nejde tu o strašidelný vízor príšery, ale o znepokojenie z jej uveriteľnej existencie. Efekty s ňou sú smiešne, no celkovému vyzneniu snímky, vkusne kombinujúcej psychológiu s fantasknými javmi, neškodia. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Britský,pre niekoho kvalitatívne,atmosferický,neobyčajne,pôžitkársky,umelecký,hodnotný Horror s výborným Danom Andrewsom a Peggy Cummins,a bravúrnym režisérom,ktorý zvláda túto rutinu na neobyčajnú úroveň,sa môže pre väčšinu dostaviť zážitok,aký sa patrí zažiť,pre iných sa jedná o nudný,(ktorý by snáď nevydesil ani škôlkara) nezáživný kvázi horror,v ktorom vyzdvihuje ako odsýpa dej,a ako sa pracuje s atmosférou a napätím a cetera. Ja som neutrálny,kde som sa nechal nalákať na strašidelný názov a výsledok bol z časti rozpačitý... ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Výtečný horor se skvěle gradujícím příběhem, precizní režií a fantastickou kamerou (s kterou jsem v žánru ochoten srovnávat jen krásu Cat People - taky jde o film stejného režiséra). Půl hvězdičky srážím pouze za dvě scény s démonem, který je opravdu směšný, ale na vyznění celého filmu naštěstí nemá vliv. ()

Javert 

všetky recenzie používateľa

Mistrně natočené, obrazově geniální a s atmosférou hustou, jak listopadový pražský smog (kteréžto přirovnání mě napadlo při pohledu z okna). Problém je, že geniální scény, kterých ovšem není málo (př. Hobartova hypnóza) se střídají s těmi o poznání méně povedenými. A to, že Tourneur vůbec odkryl démonovu podobu, je chyba. Vždyť strach z neznáma cloumá každým z nás mnohem více, než strach z rohatého a zubatého ušouna. Proto jen za čtyři. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (3)

  • Hlášku z filmu "It's in the trees, it's coming!" použila Kate Bush vo svojej piesni "Hounds of Love". (8HitBoy)

Reklama

Reklama